Senior medewerker grootboek

Vacaturenummer
v21.0274

Omvang
1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Financieel Economische Zaken

Voor onze opdrachtgever de Hanzehogeschool Groningen, één van de grootste werkgevers in Noord-Nederland, zijn wij op zoek naar een: Senior medewerker grootboek (1,0 fte).

Het stafbureau Financieel Economische Zaken (FEZ) is de expert binnen de Hanzehogeschool Groningen (HG) als het gaat om verantwoord financieel economisch beleid en een integere besturing.
Het stafbureau bestaat uit circa 80 medewerkers en is onderverdeeld in een team Studentenadministratie, Financiële Administratie (FA), Financiële Rapportage & Analyse (FRA) en het team Control. Ieder team heeft een eigen manager.

De senior medewerker grootboek die wij zoeken, wordt gepositioneerd binnen het team Financiële Administratie. Dit team bestaat uit 14 medewerkers (grootboek, crediteuren, debiteuren, functioneel beheer en kwaliteitscontrole). Samen met 2 andere collega’s behoud jij het overzicht over de grootboekadministratie, waarvan wij van jou verwachten dat jij naast een uitvoerende rol ook een controlerende en signalerende rol oppakt.

Het team legt verantwoording af aan de manager Financiële Administratie, maar valt functioneel onder de Coördinator Financiële Administratie voor de dagelijkse gang van zaken.

De focus ligt op het continue verbeteren van financiële processen en systemen. Met de implementatie van AFAS, begin dit jaar, heeft de HG een stap voorwaarts gezet om de betrouwbaarheid van de financiële informatievoorziening verder te verbeteren.

Functieomschrijving


Als senior medewerker grootboek werk je in het kloppende hart van de Financiële Administratie.
Juistheid, tijdigheid én volledigheid zit in je DNA!

Je vormt een belangrijke schakel tussen verschillende afdelingen in deze grote organisatie. Naast de contacten met je eigen teamleden, heb je veelvuldig contact met andere collega’s bijvoorbeeld financial- en businesscontrollers en medewerkers van de salarisadministratie. Maar ook met externe partijen zoals banken en de accountant. Je fungeert als belangrijke vraagbaak zowel binnen als buiten je afdeling.

Het betreft een uitvoerende en veelzijdige functie, binnen een organisatieonderdeel dat volop in ontwikkeling is. Het verbeteren van de kwaliteit is een belangrijk speerpunt. Als senior medewerker heb je een belangrijke rol in dit proces. Voor deze functie is het dan ook belangrijk dat je zowel over boekhoudkundige inhoudelijke kennis moet beschikken als over competenties waarbij je een verbindende rol hebt.

Je werkzaamheden hebben een uitvoerend en repeterend karakter, zoals:
- het controleren en corrigeren van foutboekingen in het grootboek en balansposten;
- zorgdragen voor specificaties en documentatie in balansdossier t.b.v. jaarrekening en
- tussentijds inzicht;
- zorgdragen voor de verwerking en aansluiting van de loonjournaalposten vanuit de
- salarisadministratie (belegd bij stafbureau HR);
- het opstellen, controleren en corrigeren van interne verrekeningen tussen
- organisatieonderdelen en de grootboekwerkzaamheden;
- het coderen en verwerken van kas- en bankmutaties;
- boeken van memoriaalposten;
- verzorgen van de registratie van de vaste activa en het verwerken van de periodieke
- afschrijvingen;
- bijdrage leveren aan de btw- registratie en – aangifte;
- in overleg met de coördinator Financiële Administratie steekproeven uitvoeren t.b.v.
- kwaliteitsbewaking en voorstellen doen n.a.v. gesignaleerde knelpunten;
- procedures opstellen en formulieren en modellen ontwerpen: vastlegging is een belangrijk
- onderdeel van je functie.

Naast het repeterend en controlerend karakter van je taken, word je uitgedaagd met complexe vraagstukken. Je hebt een signalerende rol en meedenken wordt gewaardeerd. Je fungeert dan ook als belangrijke sparringpartner voor de Coördinator Financiële Administratie en als vraagbaak over boekhoudkundige onderwerpen. Middels de door jou gesignaleerde knelpunten doe je verbetervoorstellen naar de Coördinator Financiële Administratie en ga je gemotiveerd aan de slag met de uitvoering hiervan.

Je houdt van nature gemakkelijk overzicht in complexe situaties en tijdens het werken onder tijdsdruk haal je snel de kern uit een grote hoeveelheid informatie.

Wij zoeken een medewerker die boekhoudkundig goed en breed onderlegd is. Een gemotiveerde financial die helder en duidelijk is in de communicatie.

Daarnaast proactief en altijd gericht is op verbetering. Analytisch en gestructureerd werkt en beschikt over een sterk probleemoplossend vermogen. Je bent kritisch met een positieve insteek. Iemand die graag in een team werkt, resultaatgericht is en beschikt over een gezonde dosis humor!

Je profiel


- Je beschikt over een afgeronde MBO/HBO opleiding in een financiële richting;
- Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring waarin je taken betrekking hebben
- (gehad) op de grootboekadministratie, bij voorkeur van een grote organisatie;
- Je kan goed overweg met financiële applicaties, bij voorkeur met AFAS;
- Je hebt bij voorkeur ervaring met een projectadministratie;
- Je hebt bij voorkeur ervaring met de btw- aangifte en registratie;
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk);
- Je bent punctueel, je hanteert het principe ‘afspraak is afspraak’;
- Je bent zelfstandig, neemt je verantwoordelijkheid en bent proactief;
- Je bent nieuwsgierig en bovenal kritisch, maar blijft flexibel en oplossingsgericht;
- Je bent een echte teamplayer;
- Je bent analytisch sterk.

Aanbod

Een brede functie in een leuke werkomgeving met een informele werksfeer. Samenwerken en teambuilding staan hoog in het vaandel binnen het stafbureau FEZ en de afdeling scoort hoog op medewerker tevredenheid. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans. Naast een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich continue te professionaliseren. Het betreft een structurele functie, waarbij in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van één jaar wordt geboden, met daarna de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van je werkervaring en bedraagt maximaal €3.500,- bruto per maand op fulltime (36 u p/wk) basis. Inschaling conform cao hbo. .

Solliciteren


Voor de sollicitatieprocedure maakt de Hanzehogeschool gebruik van de diensten van de Jong & Laan Groningen.
Voor vragen over de functie of procedure kun je contact opnemen met Maret Moek, Recruitment Consultant van de Jong & Laan, bereikbaar op 06-13193913.

Interesse? Wacht niet te lang met solliciteren middels je CV én een korte motivatie via deze link. Klik dus niet onderaan deze pagina op de sollicitatiebutton.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats met de Jong & Laan. De tweede sollicitatiegesprekken vinden plaats met de Hanzehogeschool Groningen, op locatie, vermoedelijk op maandagmiddag 25 oktober a.s.

De Hanzehogeschool en de Jong & Laan werken bewust en vol vertrouwen samen op basis van exclusiviteit, acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en niet gewenst.


Sluitingsdatum

20-10-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature