(Concern) Controller

Vacaturenummer
v21.0232

Omvang
1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Financieel Economische Zaken

Voor onze opdrachtgever de Hanzehogeschool Groningen, één van de grootste werkgevers in Noord-Nederland, zijn wij op zoek naar een: (Concern) Controller | 36 uren per week.

Het stafbureau Financieel Economische Zaken (FEZ) is de expert binnen de Hanzehogeschool Groningen als het gaat om verantwoord financieel economisch beleid en een integere besturing. De werkwijze binnen
FEZ is gericht op het realiseren van gezamenlijke ambities en heeft focus op het continue verbeteren van financiële processen en systemen.

Het stafbureau bestaat uit circa 80 medewerkers en is onderverdeeld in een team Studentenadministratie, Financiële Administratie, Financiële Rapportage & Analyse en het team Control.

De controller die wij zoeken wordt gepositioneerd binnen het team Control met daarbinnen een ‘subteam’ concern control welke bestaat uit vijf collega’s. Hiërarchisch valt dit team onder de manager Control, functioneel stem je in deze rol regelmatig af met de directeur FEZ die tevens concerncontroller is van de Hanzehogeschool Groningen.

Concern control is samen met de overige teams binnen FEZ volop in transitie. Binnen het ‘subteam’ concern control worden de taken verdeeld in twee hoofdgebieden: 1. planning & control cyclus 2. advies & beleid. De controller die wij zoeken zal met name focus hebben op advies & beleid.

De Hanzehogeschool hecht veel waarde aan het waarborgen van de onderlinge samenhang tussen de wijze van sturen, beheersen en toezicht houden op de organisatie, om op die manier een efficiëntere en effectievere realisatie van doelstellingen te waarborgen. FEZ is hierin een betrouwbare en transparante partner van het bestuur en management.

Functieomschrijving


In deze veelzijdige functie heb je een signalerende rol, waarin je interne en externe ontwikkelingen en actuele wet- en regelgeving op de voet volgt en weet te vertalen naar financieel beleid.
Daarom neem je ook actief deel aan organisatie brede projecten om te adviseren over kansen en risico’s op financieel gebied.

Het financieel beleid weet je daarnaast mede vorm te geven door proactief mee te denken in een optimale inzet van middelen om de gestelde strategische doelen te realiseren. Er ligt hiervoor al een visiedocument klaar voor de afdeling FEZ. Je team neemt een centrale positie in en verbindt alle deelgebieden met elkaar. Je hebt in deze functie dan ook een brede blik op de gehele organisatie en hebt een verbindende rol binnen FEZ, de Schools, Diensten en het College van Bestuur. Voor deze functie is het daarom belangrijk dat je zowel over inhoudelijke kennis beschikt als over competenties waarbij je een verbindende rol hebt binnen de organisatie.

De directeur FEZ/ concerncontroller legt verantwoording af aan het College van Bestuur. In deze rol als controller voorzie je de directeur FEZ/concerncontroller van brede rapportages voor College van Bestuur, Audit Commissie en Raad van Toezicht. Je vertaalt (financiële) analyses naar heldere adviezen ten behoeve van besluitvorming.

Je toetst en bewaakt de realisatie van het (financieel) beleid van de instelling, schools en/of diensten en onderhoudt interne contacten met de Deans van de Schools en Directeuren Diensten en onderhoudt externe contacten. Tevens houd je toezicht op de rechtmatigheid en doelmatigheid van de bedrijfsvoering.

Daarnaast schrijf je adviesstukken en projectvoorstellen en adviseer en spar je (gevraagd en ongevraagd) regelmatig met de directeur FEZ/concerncontroller over het financieel beleid en strategie.

Wie zoeken wij?


Wij zoeken een resultaatgerichte finance professional die zelfstandig zaken signaleert en oppakt. Die beschikt over een uitstekend analytisch vermogen en communicatief sterk is zowel in woord als geschrift.
Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over uitmuntende adviesvaardigheden, je beschikt over probleemoplossend vermogen en bent organisatiesensitief. Je bent proactief en altijd gericht op verbetering. Daarnaast ben je kritisch met een positieve insteek. Je werkt graag in een team en beschikt over een gezonde dosis humor.

Je profiel


- Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau;
- Je hebt ruime ervaring als (concern) controller gericht op het geven van strategisch advies;
- Werkervaring in de non profit/onderwijssector is een pré;
- Je weet (met onafhankelijk perspectief) je goed te verbinden met mensen en haalt voldoening uit het ondersteunen en adviseren van anderen;
- Je hebt goed gevoel voor heldere, bondige, klantgerichte en tijdige communicatie;
- Je kunt de verzamelde data uitwerken naar meerdere scenario’s en kunt hierbij conceptueel denken;
- Je toont lef, bent daadkrachtig en durft ‘voorop te gaan’;
- Je werkt vanuit vertrouwen en integriteit;’
- Je hebt de gave om het geheel goed te overzien vanuit je helicopterview;
- Je bent flexibel, creatief en organisatiesensitief.

Aanbod

Een brede, uitdagende en afwisselende functie waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei in een informele werksfeer. Samenwerken en teambuilding staan hoog in het vaandel binnen het stafbureau FEZ. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans. Naast een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich continue te professionaliseren. De functie van (concern) controller valt in functieschaal 12 van de cao-hbo en bedraagt maximaal € 5.717,25 bruto per maand op basis 36 uur per week..

Solliciteren


Voor de sollicitatieprocedure maakt de Hanzehogeschool gebruik van de diensten van de Jong & Laan Groningen.

Voor vragen over de functie of procedure kun je contact opnemen met Maret Moek, Recruitment Consultant van de Jong & Laan, bereikbaar op 06-13193913 Marieke Huisinga, bereikbaar op nummer: 06-109 504 85.

Mocht je interesse hebben in deze functie, dan ontvangen wij graag je CV mét korte motivatiebrief via deze link Klik dus niet onderaan deze pagina op de sollicitatiebutton.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats met de Jong & Laan. De tweede en derde sollicitatieronde zal plaatsvinden op de Hanzehogeschool.

De Hanzehogeschool en de Jong & Laan werken bewust en vol vertrouwen samen op basis van exclusiviteit, acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en niet gewenst.

Sluitingsdatum

02-09-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature