Praktijkdocent-onderzoeker Organische Chemie met groene vingers

Vacaturenummer
v21.0215

Omvang
0,6-0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Life Science & Technology

Bij het Instituut voor Life Science & Technology van de Hanzehogeschool Groningen is een vacature ontstaan voor een Praktijkdocent-onderzoeker Organische Chemie met groene vingers (0,6-0,8 fte).

Wil jij bijdragen aan het uitdagende onderzoek bij het Kenniscentrum Biobased Economie (KCBBE) en practica verzorgen aan bachelorstudenten? Wij zoeken een Praktijkdocent-onderzoeker Organische Chemie met affiniteit voor vergroening van de chemie.

Functieomschrijving


Als onderzoeker werk je in het team Biobased Chemistry van het KCBBE en voer je in opdracht onderzoek uit naar oa fractionering en chemische modificaties van natuurlijke grondstoffen (biomassa, inhoudstoffen) en recycling/upcycling van (biobased) afvalstromen naar waardevolle grondstoffen voor de chemische industrie.

Als praktijkdocent verzorg en ontwikkel je chemisch praktijkonderwijs. Wij doen dit volgens het didactische concept van thematisch, geïntegreerd en competentiegericht onderwijs. Je begeleidt en coacht studenten en levert een bijdrage aan pr-activiteiten op chemisch gebied. Hierbij is vergroening van de opleiding een belangrijk thema.
Je gaat deel uitmaken van het team Chemie en Chemische Technologie, onder leiding van de teamleider.

Waar ga je werken?


Het Instituut voor Life Science & Technology van de Hanzehogeschool Groningen verzorgt de opleidingen Bio-informatica, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie en Chemische Technologie. Bij het Instituut wordt het onderzoek verricht onder leiding van de lectoren. Voorbeelden hiervan zijn onderzoeken op het gebied van biomassaconversie, modificatie van biomassa, isolatie en zuivering van hoogwaardige natuurstoffen, geneesmiddelontwikkeling en chemische recycling van plastics
Het instituut staat bekend om de persoonlijke sfeer en de goede samenwerking met bedrijven en instellingen. Zo biedt het samen met verschillende laboratoria uit de regio speciale opleidingsroutes aan zoals de diagnostische route en een route in duurzame energie. Docenten, onderzoekers, studenten en lectoren werken intensief samen in een kwalitatief hoogwaardige omgeving met laboratoria en een breed scala van moderne apparatuur.

Functie-eisen


- Je bent tenminste hbo-opgeleid op het gebied van organische chemie.
- Je hebt ruime ervaring met organische synthese en analyse GC(MS), HPLC(MS), NMR en/of andere analytisch-chemische (scheidings) methoden.
- Je kan goed samenwerken in multidisciplinaire teams.
- Bij voorkeur relevante onderzoeks- en werkveldervaring.
- Enige onderwijservaring heeft de voorkeur.
- Je kunt studenten begeleiden en coachen.

Aanbod

Het salaris bedraagt minimaal € 2.652,- en maximaal € 3.920,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 9 cao-hbo. Je wordt benoemd in de functie van instructeur onderwijs en onderzoek D. Wij bieden een tijdelijk dienstverband van 1 september 2021 tot en met 31 mei 2022. Onze voorkeur gaat uit naar een dienstverband van 0,6 tot 0,8 fte. Verlenging behoort tot de mogelijkheden. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin..

Inlichtingen


Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Henk Hoppen, teamleider Chemie en Chemische Technologie, telefoonnummer 06-10459355 of e-mail h.j.hoppen@pl.hanze.nl. Vanaf 17 juli 2021 tot en met 22 augustus 2021 kun je voor inhoudelijke informatie per sms of e-mail contact opnemen. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505 (niet bereikbaar van 22 juli tot 19 augustus).

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 27 augustus 2021.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

22-08-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature