Opleidingsmanager Social Work

Vacaturenummer
v21.0170

Omvang
1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Sociale Studies

De Academie voor Sociale Studies biedt de voltijdbacheloropleidingen Social Work en Toegepaste Psychologie aan. Daarnaast is er onderwijs gericht op professionals, genaamd HanzePro; dit omvat de deeltijdopleidingen (twee Associate Degrees, twee Bachelors en één Master) en het contractonderwijs.
De Academie voor Sociale Studies leidt op tot kundige, betrokken en ondernemende professionals in het sociale domein, doet praktijkgericht onderzoek en is daarmee in de omgeving en (inter)nationaal een belangrijke partner van de beroepspraktijk bij het ontwikkelen van innovatieve, toepasbare kennis. De Academie staat midden in de samenleving en werkt vanuit de visie van gelijke kansen voor iedereen: sociale inclusie.
Daarbij streeft de Academie naar een zo groot mogelijke diversiteit in het personeelsbestand.

Binnen de Academie ontstaat er een vacature voor Opleidingsmanager Social Work (1,0 fte).

Context


De Academie ontwikkelt zich van onderwijsinstelling naar kennisinstituut. Dit betekent dat kennis sterk gericht is op directe toepassing in het werkveld van welzijn en zorg. Toegepast onderzoek en de resultaten ervan vertalen naar het werkveld en naar het onderwijs wordt steeds meer een kerntaak van de Academie. De leeromgeving van studenten wordt hierdoor verbeterd en concrete vraagstukken die zich in de beroepspraktijk voordoen worden onderzocht.

Als opleidingsmanager Social Work maak je deel uit van het managementteam van de Academie voor Sociale Studies. Je bent samen met een collega-opleidingsmanager verantwoordelijk voor de bachelor Social Work voltijd. Voor de opleiding Social Work (voltijd èn deeltijd) wordt op basis van verdeling van portefeuilles nauw samengewerkt met de betrokken opleidingsmanagers en is er sprake van gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de gehele opleiding Social Work.
De opleiding heeft circa 1900 studenten met ruim 100 docenten. De voltijdopleiding is sinds 3 jaar opgedeeld in 6 zelforganiserende teams van maximaal 16 docenten per team. Beide managers zijn leidinggevende van de helft van de teams. Zelforganisatie is een leidend principe binnen deze opleiding en vraagt van de nieuwe manager commitment met en deskundigheid op zelforganisatie. De opleidingsmanagers leggen (gezamenlijk) verantwoording af aan de dean van de Academie voor Sociale Studies.

Wie zoeken we?


We zoeken een collega voor het MT en een manager die teamleden enthousiasmeert, motiveert en faciliteert. Je hebt een innovatieve en coachende stijl van leidinggeven, waarbij continu verbeteren een vanzelfsprekendheid is. Op leidinggevend gebied ben je een inspirerend en daadkrachtig persoon; in de context van zelforganisatie ben je iemand die stelling durft te nemen en soms juist niet. Dit doe je door middel van het stimuleren van eigenaarschap en het stellen van kaders, waardoor een cultuur van professioneel werken in en over teams ontstaat en docenten plezier hebben in hun werk.
Je hebt affiniteit met en ervaring binnen het sociale domein. Gezien de huidige portefeuilleverdeling tussen de managers SWvt, is HRM-expertise een pré.

Functie-eisen


- afgeronde masteropleiding;
- affiniteit met en/of ervaring binnen het sociale domein;
- ervaring in aansturen op hoofdlijnen van onderwijsprocessen/-uitvoering;
- ervaring in leidinggeven aan professionals;
- ervaring met verandermanagement van onderwijsorganisaties;
- ervaring met zelforganisatie;
- ervaring met kwaliteitszorg en gericht op verbetering van onderwijs en onderwijsprocessen;
- ervaring met innovatie en ondernemerschap;
- goede beheersing van de Engelse taal.

Competenties


Je bent een inspirerende en daadkrachtige persoonlijkheid die kan verbinden en gericht is op het creëren van dialoog, draagvlak en resultaat. Als het nodig is, hak je knopen door. Je bent communicatief vaardig en gericht op samenwerking met anderen. Daarbij geef je ruimte aan een ander en ben je erop gericht dat medewerkers hun kwaliteiten en talenten optimaal kunnen inzetten. Ook ben je sterk in reflectie en zelfreflectie. Je kunt goed interacteren tussen beleid, management en de leeromgeving. Daarnaast schuw je het operationele deel van je leidinggevende taken niet. Je bent student- en klantgericht en hebt inzicht in het onderwijs. Je bent in staat veel informatie te verwerken zonder daarbij overzicht en rust te verliezen. Je hebt een heldere communicatiestijl zowel in woord als geschrift en hanteert een gestructureerde werkwijze. Je kunt als persoon de waarden van de Academie en de Hanzehogeschool Groningen actief uitdragen.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een structurele functie, waarbij in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar wordt geboden. De datum van indiensttreding is bij voorkeur 1 september 2021. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo. De functieschaal is 13 en het salaris bedraagt minimaal € 4.867,- en maximaal € 6.202,- bruto per maand bij een volledige betrekking. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Nieuwe medewerkers wordt gevraagd om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Inlichtingen


Ben je nieuwsgierig geworden? Michèle Garnier (dean van de Academie voor Sociale Studies) vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 050-595 3301 op vrijdag 11 juni tussen 9.00 en 11.00 uur en op woensdag 16 juni tussen 15.00 en 17.00 uur.

Voor vragen over het gebruik van het online sollicitatieformulier (sollicitatieformulier) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 24 juni vanaf 12.00 uur en op dinsdagochtend 29 juni.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

20-06-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature