Informatiemedewerker

Vacaturenummer
v21.0164

Omvang
0,6 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Informatisering

Bij de HanzeMediatheek, locatie Wiebenga is een vacature ontstaan voor een Informatiemedewerker (0,6 fte).

Zorg jij voor een gastvrij onthaal van gebruikers van de mediatheek en ben je servicegericht? Voor de locatie Wiebenga zoeken wij een informatiemedewerker.

Functieomschrijving


In de mediatheek ondersteun en help je onze studenten en medewerkers door informatie te geven, instructies te geven en door te verwijzen bij het inzien en lenen van materiaal. Jij bent het eerste aanspreekpunt en zorgt dan ook voor een gastvrij ontvangst van gebruikers van de mediatheek. Je zorgt daarbij ook voor een prettige leer- en werkomgeving. Je zorgt dat de vragen van studenten en medewerkers goed beantwoord worden en geeft algemene instructies over het gebruik van de mediatheek. Je maakt eventueel handleidingen en verwijst gebruikers door bij het zoeken in catalogi en databases. Je bent daarnaast proactief in het informeren van gebruikers, wanneer er nieuwe aangeschafte materialen zijn toegevoegd aan de collectie.
Daarnaast verricht je pr-werkzaamheden bij evenementen en kun je ook creatief meedenken welke evenementen we kunnen organiseren die aansluiten bij de onderwijs- en onderzoeksagenda. Je werkt in nauwe samenwerking met de informatiespecialist. Je verwijst door naar de informatiespecialist bij specialistische verzoeken.

De HanzeMediatheek


De HanzeMediatheek ondersteunt de onderwijs- en leerstrategie, het praktijkgerichte onderzoek en het kennismanagement van de Hanzehogeschool Groningen. Dit alles in een context van snelle ontwikkelingen op onderwijs-, onderzoek- en bibliotheekgebied mede als gevolg van de voortschrijdende digitalisering. De mediatheek ziet voor zichzelf een ondersteunende, adviserende en faciliterende rol en wil haar diensten en producten zo goed mogelijk afstemmen op de vraag van schools, kenniscentra, lectoraten en stafafdelingen. Wij werken met ruim 35 collega’s om bovenstaande ambitie te realiseren.

Waar ga je werken?


De mediatheek heeft 4 locaties: Zernike, Wiebenga, Minerva en het Prins Claus Conservatorium. We vallen onder het stafbureau Informatisering en we kennen drie teams: Team Leercentra, Team Informatiediensten Onderwijs en Onderzoek en het team Digitale Bibliotheek. Jij zult komen te werken op de locatie Wiebenga in het team Leercentra onder de verantwoordelijkheid van de teamleider HanzeMediatheek. De mediatheek Wiebenga is een inspirerende ontmoetingsplaats waar studenten en medewerkers samenwerken en studeren.


Functie-eisen


- Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding, je bent digitaal vaardig en hebt ervaring in het zoeken in databanken.
- Je hebt aantoonbare affiniteit met de gezondheidszorg, aangezien je gaat werken op de locatie Wiebenga waar de academies Verpleegkunde en Gezondheidsstudies zijn gevestigd.
- Je bent proactief en kunt goed zelfstandig werken, maar je bent ook een teamplayer.
- Samen met jouw collega’s zijn jullie het gezicht van de locatie en zorgen jullie voor continuïteit. Dagelijks heeft een informatiespecialist een spreekuur. Het merendeel van de tijd run jij alleen de mediatheek.
- Je bent communicatief vaardig, klant- en servicegericht en bent een gelijkwaardige gesprekspartner voor studenten en medewerkers.
- Kennis van bibliotheeksystemen is een pré.
- Je hebt ervaring en affiniteit met social media en ben je geïnteresseerd in de digitale bibliotheek.
- Jouw mondelinge en schriftelijke vaardigheid in het Engels is goed.
- Je bent flexibel en vindt het geen probleem om af en toe van werkdag te ruilen. Je werkdagen zijn bij voorkeur op maandag, woensdag en vrijdag.

Aanbod

Het salaris bedraagt minimaal € 1.946,- en maximaal € 2.791- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 6 cao-hbo. Je wordt benoemd in de functie van medewerker service A. Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar. Datum van indiensttreding is 1 september 2021. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin..

Inlichtingen


Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marjan Bonink, teamleider HanzeMediatheek, telefoonnummer 06-53868416.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 23 juni 2021.
- Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

13-06-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature