Docent-onderzoeker Built Environment

Vacaturenummer
v21.0106

Omvang
0,4-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Future Environments

Bij het Instituut voor Future Environments zijn we, voor de opleiding Built Environment, op zoek naar twee enthousiaste collega’s in de rol van

Docent-onderzoeker Built Environment (0,4-1,0 fte)
- Specialisatie techniek, constructies en constructief ontwerpen
- Civiele techniek met specialisatie waterbouwkunde en waterbouwkundige constructies

Overweeg je de overstap te maken van het bedrijfsleven naar het onderwijs of ben je een ervaren (praktijk)docent met een civieltechnische of bouwkundige achtergrond? Of ben je een pas afgestudeerde master die een baan in het onderwijs ambieert? Wil jij graag jouw kennis en vaardigheden overbrengen op de huidige en de nieuwe generatie (technische) professionals?
Dan zijn wij op zoek naar jou!


Functieomschrijving


Als docent begeleidt je het leerproces van individuele studenten en van projectteams. Je bevordert actieve kennisverwerving. Je bent in staat om theorie en praktijk met elkaar te verbinden en legt telkens de relatie tussen wat studenten doen in de opleidingssituatie en wat zij straks in de beroepspraktijk (zelfstandig) gaan doen. Daarom ben je altijd op zoek naar samenwerking met jouw netwerk en met (externe) deskundigen. Je coacht studenten tijdens dit leerproces en begeleidt ze tijdens hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook weet je studenten te inspireren en enthousiasmeren bij het ontwikkelen van hun onderzoeksvaardigheden. Je coördineert en verzorgt onderwijs in blended learning werkvormen, ontwikkelt toetsen en beoordeelt studenten bij uitvoering en voortgang van (praktijk) opdrachten. We bieden onze studenten integraal onderwijs waarbij leeruitkomsten in de vorm van beroepsproducten en taken centraal staan.
We verwachten dat je naast je rol als docent (voltijdonderwijs en/of onderwijs aan werkenden) ook een bijdrage levert aan onderzoek en aan activiteiten in de innovatiewerkplaatsen. Je kunt afhankelijk van jouw voorkeur en talent een mix maken van onderwijs- en onderzoekwerkzaamheden en organisatorische taken. Op al deze terreinen is er ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Waar ga je werken?


De opleiding Built Environment verbindt en integreert de vakgebieden Ruimtelijke Ontwikkeling, Civiele Techniek en Bouwkunde. We leiden ingenieurs op die een brede kijk en deskundigheid op de ‘gebouwde omgeving’ kunnen koppelen aan specifieke kennis betreffende de vakgebieden. Zo leren onze professionals hoe ze hun kennis en vaardigheden kunnen inzetten op maatschappelijke vraagstukken (duurzaamheid, klimaat en leefbaarheid). Je gaat deel uitmaken van het docententeam van Built Environment onder aansturing van de opleidingsmanager Built Environment. Klik op de link voor meer informatie.

Functie-eisen


Voor de docent met specialisatie techniek, constructies en constructief ontwerpen:
- Een afgeronde masteropleiding binnen de civiele techniek of bouwkunde, met minimaal een afgeronde hbo-opleiding met afstudeerprofiel constructief ontwerpen of constructies;
- aantoonbare kennis en (werk)ervaring op het gebied van constructief ontwerpen bij een ingenieurs- of adviesbureau, de overheid of een aannemer;
- aantoonbare ervaring met het constructief ontwerpen van staal-, beton en houtconstructies.

Voor de docent civiele techniek met specialisatie waterbouwkunde en waterbouwkundige constructies:
- Een afgeronde masteropleiding binnen de civiele techniek;
- aantoonbare kennis en (werk)ervaring op het gebied van waterbouwkunde bij een civiel ingenieursbureau, een waterbouwkundige aannemer of de Rijks- of lokale overheid;
- aantoonbare ervaring met rivier- en kustwaterbouw, hydraulica en grondmechanica.

Voor beide vacatures geldt verder:
- Een (hbo) onderwijsbevoegdheid of de bereidheid deze te behalen;
- op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied;
- voldoende digitaal onderlegd om onlineonderwijs te geven;
- voldoende taalvaardig in de Nederlandse en Engelse taal om daarin les te kunnen geven.

De net master afgestudeerde en startende professional die, behalve de werkervaring, voldoet aan bovenstaande profielschetsen, wordt nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. Een combinatie van werken in het onderwijs en in het bedrijfsleven is bespreekbaar. De Hanzehogeschool kan hierin faciliteren.

Aanbod

Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo. Je wordt benoemd in de functie van docent-onderzoeker a. Het betreft een structurele functie met een minimale omvang van 0,4 fte. Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin..

Inlichtingen


Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Janny Slagter, opleidingsmanager, telefoonnummer 050-595 4531. Voor specifieke informatie over de technische inhoud van het docentschap kun je contact opnemen met Dirk Ernsten, telefoonnummer 050-595 2973.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste online gesprekken vinden plaats op vrijdag 28 mei 2021.
- Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

24-05-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature