Docent-onderzoeker Pedagogische Academie

Vacaturenummer
v21.0104

Omvang
0,6-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Pedagogische Academie

De Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen leidt studenten op voor het basisonderwijs en speciaal (basis-)onderwijs en biedt opleidingstrajecten aan voor leerkrachten en pedagogisch educatief professionals. De Academie biedt vier varianten van de bachelor Leraar Basisonderwijs: regulier, verkort, academische variant met Pedagogische Wetenschappen, de ALO-pabo en vanaf september de Pabo-Social Work. Daarnaast bieden we de masteropleiding Talentontwikkeling en Diversiteit, de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional en een ruim nascholingsaanbod voor educatieve professionals aan.

Wij zijn ambitieus, talentgericht en betrokken bij de student én het onderwijsveld. We proberen ons continue te verbeteren: ‘Elke dag weer een beetje beter'. Ben je op zoek naar een veelzijdige baan waarin je bij kan dragen aan de ontwikkeling van de student en de opleiding ten behoeve van het Primair Onderwijs. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar meerdere collega’s in de rol van Docent-onderzoeker Pedagogische Academie (0,6-1,0 fte).


Wat ga je doen?


Als docent ben je breed en flexibel inzetbaar, je begeleidt de studenten in hun onderwijsleerproces. Met jouw ervaring uit het werkveld weet je de studenten te inspireren en te motiveren. Je wordt ingezet op een van de volgende leergebieden:
Wiskunde-rekenen, Taal (Nederlands en Engels), Dans, Drama, Beeldende vorming, Handschrift.
Je verzorgt lessen over de betreffende vakinhoud en de didactiek van deze vakinhoud.

Afhankelijk van jouw talenten en de fase van je ontwikkeling bepalen we samen jouw takenpakket. Onze verwachtingen zijn dat je:
- studentgericht bent en sterk in didactiek. Je hanteert didactische methoden en werkvormen, organiseert leeractiviteiten gericht op het realiseren van de leeruitkomsten en houdt daarbij rekening met competenties en talenten van (de groep) studenten;
- studenten coacht in hun studieloopbaan en ontwikkeling;
- studenten coacht en begeleidt in hun stages en/of bij hun onderzoeksactiviteiten;
- goed in staat bent om het onderwijs en onderdelen van het curriculum te organiseren, je borgt en toetst voortgang, kwaliteit en kwantiteit van het onderwijs en werkt daarin goed samen met collega's en onze externe partners;
- digitaal vaardig bent en in staat om zowel online als offline onderwijs te ontwikkelen. We vragen je om dit zichtbaar te maken bij je sollicitatie.

Wie ben jij?


Je bent iemand die graag en goed samenwerkt, zowel met collega’s, studenten en samenwerkingspartners. Je geeft zelf het goede voorbeeld als het aankomt op een leven lang leren en je zoekt actief naar feedforward voor je persoonlijke en teamontwikkeling. Je wordt gedreven door het verbeteren van het (primair) onderwijs en de ontwikkeling van het beroep van leerkracht. Je bent enthousiast over het werken met studenten, ziet hun talenten en wil een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling. Je bent proactief en initiatiefrijk, daarnaast ben je organisatiesensitief. Je denkt in mogelijkheden en oplossingen.

Wat neem jij mee?


- Een afgeronde master in het betreffende leergebied of een afgeronde educatieve master;
- ervaring als leerkracht in het primair onderwijs;
- aantoonbare vakkennis/expertise op één van de genoemde leergebieden;
- je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het PO;
- affiniteit met het doen van onderzoek en het begeleiden van studenten bij het doen van onderzoek;
- ervaring met projectmatig werken is een pré.


Wat bieden wij?

Wij bieden een werkomgeving waar alles gericht is op het faciliteren van nieuwe medewerkers zodat zij kunnen zorgen voor goed onderwijs voor onze studenten. Concreet betekent dit dat we met een buddy-systeem werken en een intervisiegroep voor nieuwe medewerkers starten. Daarnaast krijgt elke nieuwe medewerker extra tijd om zich in te werken. Je gaat deel uitmaken van een docententeam, waarbij het met en van elkaar leren een belangrijke plaats inneemt. Onze opleidingen zijn flink groeiend, ons onderwijs bieden wij op dit moment aan bijna 1300 studenten.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is per 1 september 2021. In eerste instantie bieden we een jaarcontract. Afhankelijk van de ontwikkelingen van de studentenaantallen én een positieve beoordeling is een eventuele verlenging bespreekbaar. Kandidaten die via een andere vorm in dienst willen treden, bijvoorbeeld een detachering vanuit de huidige werkgever, vragen wij ook met nadruk om te reageren. Benoeming vindt plaats volgens de bepalingen van de cao-hbo. Je wordt ingeschaald in schaal 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.453 en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige betrekking. Ook de omvang van het dienstverband stemmen we graag met jou af. Dit kan variëren tussen 0,6 en 1,0 fte, we verzoeken je om in je sollicitatiebrief expliciet jouw beschikbaarheid aan te geven. .

Inlichtingen


Ben je nieuwsgierig geworden? Claar Wachter, opleidingsmanager Pedagogische Academie, vertelt je graag meer over deze functie. Zij is bereikbaar op maandag 10 mei tussen 12.00 en 14.00 en woensdag 12 mei tussen 14 en 17 uur op telefoonnummer 050-595 3586.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Sandra Dijk, recruiter, via email s.dijk@pl.hanze.nl. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

De gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 19 mei, donderdagmiddag 20 mei, woensdagmiddag 26 mei of donderdagmiddag 3 juni 2021.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

16-05-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature