Docent Recht

Vacaturenummer
v21.0077

Omvang
totaal 3 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Rechtenstudies

Heb jij een academische opleiding Recht en ruime praktijkervaring? Wil jij samen met het werkveld een bijdrage leveren aan de inhoud van de opleiding? Ben je daarnaast flexibel en betrokken en werk je graag met jonge mensen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het Instituut voor Rechtenstudies van de Hanzehogeschool Groningen heeft een sterk imago binnen het juridische werkveld: een instituut met een gedifferentieerd aanbod van de bacheloropleidingen HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) met verschillende uitstroomprofielen. Er is veel waardering voor ons product - de vaardige HBO-jurist - zowel vanuit studentkant als vanuit werkgeverskant. De opleidingen zijn geaccrediteerd met goede waarderingen. Momenteel studeren circa 1.900 studenten aan het Instituut. Het Instituut staat aan het begin van een nieuwe strategische beleidsperiode waarin het verder vorm geven aan Hanzehogeschool thema's en het praktijkgericht onderzoek centraal staat.

Binnen het Intituut voor Rechtenstudies zoeken wij meerdere nieuwe collega’s in de rol van Docent Recht (totaal 3,0 fte).


Wat ga je doen?


Als docent begeleid je studenten in hun leerproces en bevorder je actieve kennisverwerving. Je bent breed inzetbaar binnen het Instituut. Wij verwachten van je dat je interesse hebt in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het recht en dat je je in de komende jaren verder gaat ontwikkelen richting één van de speerpunten in ons onderwijs. Je maakt binnen het Instituut deel uit van één van de onderwijswerkgroepen. Tot de kerntaken behoren het ontwikkelen en verzorgen van het onderwijs in zowel de voltijd als deeltijdopleiding HBO-Rechten en SJD. Daarnaast word je ingezet op de begeleiding van afstudeeronderzoeken. Ook kun je worden ingezet ten behoeve van andere werkzaamheden, bijvoorbeeld het participeren in onderzoekstrajecten, het begeleiden van stages en/of het begeleiden van studenten in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling (POB). Je onderhoudt contacten met collega’s en het werkveld met als doel het uitwisselen van kennis en ervaring. Daarnaast houd je je kennis en (didactische) vaardigheden actueel.


Wat vragen we?


- Academische opleiding Recht;
- bij voorkeur werkervaring in de juridisch georiënteerde beroepspraktijk van het Instituut;
- in het bezit van een pedagogisch didactische aantekening danwel de bereidheid deze te behalen;
- innovatief ingesteld, enthousiast voor het vak en studentgericht;
- ervaring met zowel individu- als groepsgericht begeleiden;
- een op samenwerking ingestelde professional zowel binnen als buiten de organisatie.

Wie zoeken we?


Je bent resultaatgericht, proactief en beschikt over analytisch en probleemoplossend vermogen. Uiteraard ben je enthousiast voor het vak en haal je voldoening uit het inspireren en enthousiasmeren van studenten. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en weet je gemakkelijk en sensitief door de organisatie te bewegen.

Waar ga je werken?


Het Instituut voor Rechtenstudies kenmerkt zich als een dynamische en ontwikkelingsgerichte leer- en werkomgeving met ruime mogelijkheden voor de ontwikkeling van studenten en medewerkers. Je maakt deel uit van het onderwijsteam HBO-Rechten binnen het Instituut en je werkt onder leiding van een teamleider. Je wordt ingezet voor werkzaamheden in het voltijd- en in het deeltijdonderwijs. Het deeltijdonderwijs vindt plaats op de dinsdagmiddag en –avond.

De verschillende nationaliteiten dragen bij aan een open en culturele diversiteit binnen de hele Hanzehogeschool.


Wat bieden we?

De datum van indiensttreding is 1 september 2021. Je krijgt een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging. De functie is gewaardeerd in schaal 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige betrekking en conform cao-hbo. De minimale betrekkingsomvang is 0,8 fte. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


Wil je graag meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Joke Top, Opleidingsmanager Propedeuse en Deeltijd, telefoonnummer 050-595 7609.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 19 mei 2021.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

10-05-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature