Docent Mondelinge Communicatie

Vacaturenummer
v21.0068

Omvang
0,6 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Rechtenstudies

Het Instituut voor Rechtenstudies van de Hanzehogeschool Groningen heeft een sterk imago binnen het juridische werkveld: een instituut met een gedifferentieerd aanbod van de bachelor opleidingen HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) met verschillende uitstroomprofielen. Er is veel waardering voor ons product - de vaardige HBO-jurist - zowel vanuit studentkant als vanuit werkgeverskant. De opleidingen zijn geaccrediteerd met goede waarderingen. Momenteel studeren circa 1.900 studenten aan het Instituut. Het Instituut staat aan het begin van een nieuwe strategische beleidsperiode waarin het verder vorm geven aan Hanzehogeschool thema's en het praktijkgericht onderzoek centraal staat.

Binnen het Instituut voor Rechtenstudies zijn we op zoek naar een Docent Mondelinge Communicatie (0,6 fte).

Wat ga je doen


De docent Professionele Communicatie Mondeling houdt zich onder andere bezig met de volgende onderdelen: intake- en adviesgesprekken, motiverende gesprekstechnieken, presenteren, omgaan met agressie & weerstand en coaching & begeleiding. Maar je wordt ook ingezet op het vlak van conflictmanagement en mediation. De school biedt onder andere de succesvolle minor conflictmanagement aan. Deze minor wordt niet alleen gewaardeerd door de studenten van het Instituut van Rechtenstudies maar ook door studenten van andere opleidingen/schools. Daarnaast kun je worden ingezet op andere werkzaamheden, bijvoorbeeld het begeleiden van stages en het begeleiden van studenten in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling (Pob). Het inbedden en toepassen van inzichten op het gebied van professionele communicatie in het gehele curriculum heeft, naast het verzorgen van het eigen onderwijs, je bijzondere aandacht. Dit vindt plaats in samenhang met de juridische vakken en het maken van juridische beroepsproducten.

Je onderhoudt contacten met collega’s en het werkveld met als doel het uitwisselen van kennis en ervaring. Daarnaast houd je je kennis en (didactische) vaardigheden actueel.

Wat vragen we


- Academische opleiding Nederlandse Taal en Cultuur, Communicatiewetenschappen of Gedragswetenschappen;
- een opleiding tot erkend mediator, MfN gecertificeerd is een pré;
- brede kennis van en ervaring op het onderdeel conflictmanagement en mediation en kennis van de ontwikkelingen hierin;
- kennis van en ervaring met het juridisch werkveld is een pré;
- werkervaring in het hoger beroepsonderwijs of academisch onderwijs is een pré;
- innovatief ingesteld, enthousiast voor het vak en studentgericht;
- in bezit van een pedagogisch didactische aantekening, dan wel de bereidheid deze te behalen;
- een op samenwerking ingestelde professional zowel binnen als buiten de organisatie.

Competenties


- Groeps- en individugericht begeleiden;
- mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
- studentgerichtheid;
- resultaatgerichtheid;
- probleemanalyse;
- samenwerken:
- initiatief;
- organisatiesensitiviteit.

Waar ga je werken


Het Instituut voor Rechtenstudies kenmerkt zich als een dynamische en ontwikkelingsgerichte leer- en werkomgeving met ruime mogelijkheden voor de ontwikkeling van studenten en medewerkers. Je werkt onder leiding van een opleidingsmanager. Je wordt ingezet voor werkzaamheden in het voltijd- en in het deeltijdonderwijs. Het deeltijdonderwijs vindt plaats op de dinsdagmiddag en –avond.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is 1 september 2021. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort. De functie is gewaardeerd in schaal 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige betrekking en conform cao-hbo. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Inlichtingen


Wil je graag meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Leon Dols, opleidingsmanager Sociaal Juridische Dienstverlening, telefoonnummer 06-233 85 777.

De verschillende nationaliteiten dragen bij aan een open en culturele diversiteit binnen de hele Hanzehogeschool.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 28 april 2021.

Status vacature
Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

21-04-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature