HR Afdelingsmanager Advies en Beleid

Vacaturenummer
v21.0054

Omvang
1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Human Resources

Maak jij als inspirerend leider en HR-expert het verschil? Wil jij ons helpen om de samenwerking binnen onze HR-teams te optimaliseren? Word jij onze verbindende schakel? Solliciteer dan op deze uitdagende functie!

De Hanzehogeschool is een Engaged University. Samen met partners werken we aan vernieuwing en aan een leefbare toekomst. We bouwen mee aan een krachtige regio door actueel onderwijs en toegepast onderzoek. Zo willen we een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. In wisselende leergemeenschappen werken we samen en ontwikkelen we ons een leven lang. Onder het motto Share your talent, move the world willen we van betekenis zijn voor de wereld, dichtbij en verder weg.

Het stafbureau Human Resources (HR) ondersteunt de hogeschool bij het realiseren van deze ambities. Daarvoor zetten we onze kennis op het gebied van mens en organisatie met plezier en professionaliteit in. Wendbaar en betrokken faciliteren we bestuur, management en professionals bij hun rol en taak in de organisatie.

Het stafbureau HR zoekt met ingang van september 2021 een HR Afdelingsmanager Advies en Beleid (1,0 fte, 36-40 uur).

Het stafbureau HR


Langs de thematische lijnen van leiderschap, toekomstbestendig werkgeverschap en leven lang ontwikkelen, adviseren en ondersteunen we de organisatie op het gebied van HR- en organisatievraagstukken. Focus voor de komende jaren ligt in het versterken van eigenaarschap, wendbaarheid en flexibele inzetbaarheid van professionals en teams binnen onze organisatie. Belangrijke inhoudelijke opgaven voortkomend uit de strategische koers van de organisatie liggen op het terrein van professionalisering van met name docent-onderzoekers, leiderschapsontwikkeling, ontwikkeling naar een lerende en wendbare organisatie, inclusief werkgeverschap en strategische personeelsplanning. Doorontwikkeling van de Hanze PL Academy als dé plek voor leren en ontwikkelen, krijgt grote prioriteit. Binnen het stafbureau ontwikkelen we onze manier van werken naar evidence-based en data-driven en streven we ernaar via lerend experimenteren te komen tot beleidsontwikkeling en -implementatie. Basis op orde en continue procesverbetering ten behoeve van optimale klantwaarde zijn onze uitgangspunten.
Met ongeveer 60 medewerkers streven we ernaar deze belofte aan de organisatie waar te maken.

Wat verwachten we van de nieuwe manager?


Als HR afdelingsmanager Advies en Beleid ben je hiërarchisch verantwoordelijk voor het HR adviesteam en een aantal expertiseteams. Het HR adviesteam adviseert op accountbasis schools, kenniscentra, Centres of Expertise en ondersteunende diensten en werkt daarin intensief samen met de expertiseteams: HR recruitment, HR vitaliteit, HR legal, en HR development & innovatie. In totaal geef je leiding aan circa 30 professionals. Jouw opdracht ligt in het faciliteren en stimuleren van optimale samenwerking tussen het HR adviesteam, de verschillende expertiseteams, het team HR Administratie en Informatie en het team van organisatieadviseurs. De samenwerking binnen het stafbureau is gericht op optimale ondersteuning en advisering van onderwijs en onderzoek. In jouw rol is het belangrijk om de impact van HR-beleid op het primaire proces goed te doorgronden. Daarnaast is je opdracht om de teams te ondersteunen bij hun inhoudelijke opdrachten en de samenhang tussen inhoudelijke HR beleidsthema’s te borgen. Doorontwikkeling van de verschillende teams heeft met name betrekking op het volgende:
- de rol van HR-adviseurs als business-partners op strategisch vlak, waarbij organisatiebelang en belang van het organisatieonderdeel in balans zijn;
- het ontwikkelen van een evidence-based en data-driven manier van werken;
- versterken van een meer bedrijfskundige aanpak van HR-vraagstukken;
- optimaliseren van de dienstverlening en ontwikkelen van professionele standaarden.

Samen met de directeur HR, de HR afdelingsmanager Administratie en Informatie en de programmamanager organisatieontwikkeling, vorm je het managementteam (MT) van ons stafbureau. In die hoedanigheid ben je medeverantwoordelijk voor de output en kwaliteit van onze dienstverlening aan het primaire proces van onderwijs en onderzoek. Onlangs is de nieuwe strategische koers ‘Betrokken en Wendbaar’ van de Hanzehogeschool vastgesteld. De uitwerking van deze koers staat voor alle organisatieonderdelen hoog op de agenda. Het stafbureau HR is aan zet om dit veranderproces deskundig en adequaat te begeleiden binnen de Hanzehogeschool. In nauwe samenwerking met de HR afdelingsmanager Administratie en Informatie en de directeur HR lever je binnen het MT een significante bijdrage aan de opzet, doorontwikkeling en uitvoering van dit strategisch beleid. Als lid van het MT werk je ook integraal samen met MT-leden van de andere ondersteunende diensten.

Profiel


Je bent een inspirerend, verbindend, daadkrachtig en besluitvaardig leidinggevende. Je bent in staat de professionals uit je team te faciliteren, zowel in hun persoonlijke, professionele ontwikkeling als ook bij veranderingen in het stafbureau of de organisatie. Dit doe je door het stimuleren van eigenaarschap, het stellen van kaders en het coachen van medewerkers op zelf organiserend vermogen. Je bent ondernemend, ziet kansen en bent aanjager van nieuwe initiatieven en innovatie. Je bent resultaat- en ontwikkelingsgericht, zowel op individueel als op teamniveau. Je plezierige zakelijkheid en handelingssnelheid werken aanstekelijk.
Op HR vlak ben je inhoudsdeskundig en daardoor een gesprekspartner voor de HR professionals. Je hebt snel door welke HR- en hogeschoolontwikkelingen impact en consequenties hebben en voor welk(e) team(s) dit van toepassing is. Je verbindt relevante externe ontwikkelingen met interne ontwikkelingen en onderhoudt een actief netwerk, zowel binnen de Hanzehogeschool als met externe partijen.

Kwalificaties


- een relevante afgeronde masteropleiding; bijvoorbeeld HRM, Bedrijfskunde, Organisatieverandering;
- minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in een (complexe) organisatie met staf/lijn dynamiek en centraal/decentrale verhoudingen;
- brede kennis van en ervaring met (strategische) HR-thema’s;
- kennis van en inzicht in actuele ontwikkelingen op het gebied van HRM;
- ervaring met het effectief begeleiden van teams bij veranderingen;
- een zakelijk dienstverlenende instelling en gevoel voor organisatorische verhoudingen;
- uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.


Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een structurele functie, waarbij we je in eerste instantie een jaarcontract aanbieden. Je wordt benoemd als manager D, schaal 13. Het salaris bedraagt minimaal € 4.867,- en maximaal € 6.202,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband en conform cao-hbo..

Inlichtingen


Nieuwsgierig? Mw. Petra Petersen, directeur HR, vertelt je graag meer over de functie. Zij is bereikbaar op het nummer 06-23 36 57 95 (bij voorkeur tussen 17:00 en 18:00 uur).

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De (online) sollicitatiegesprekken staan gepland op maandagmiddag 26 april 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

18-04-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature