Docent-onderzoeker Social Work

Vacaturenummer
v21.0038

Omvang
0,6-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Sociale Studies

De Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen biedt de bacheloropleidingen Social Work voltijd en deeltijd en Toegepaste Psychologie voltijd. Tevens biedt de academie één masteropleiding, twee associated degrees en onderwijs op maat voor professional in het sociale domein aan. Binnen de academie studeren momenteel ca. 2800 studenten en werken ruim 150 medewerkers.

Voor de teams van de bacheloropleiding Social Work van de Academie voor Sociale Studies zijn we op zoek naar een Docent-onderzoeker Social Work.

Plaats in de organisatie


Je gaat deel uitmaken van één van de teams van Social Work onder de verantwoordelijkheid van een opleidingsmanager.

Functie-inhoud


We zoeken naar een breed inzetbare docent met relevante ervaring in het sociale domein. Je verzorgt onderwijs binnen de bachelor (voltijd of deeltijd) Social Work. Het onderwijs verzorg je vanuit een aantal verschillende rollen als docent: didacticus, coach, onderzoeker, organisator en teamlid.
Jouw kennis over de uitvoering van sociaal werk en relevante actuele ontwikkelingen in het sociale domein vertaal je naar de dagelijkse onderwijspraktijk. Je coacht studenten in hun onderwijsleerproces en begeleidt stage- en afstudeeropdrachten. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de modularisering en flexibilisering van het onderwijs. Als teamspeler zet je in op het samen leren en ontwikkelen en actief kennis delen met studenten en collega’s. Je bent in staat om projecten aan te sturen en uit te voeren. Dit alles doe je vanuit passie en bezieling om studenten voor te bereiden op het werken als sociaal werker en bij te dragen aan goed onderwijs en goed sociaal werk.

Specifiek


Voor de invulling van deze vacature zoeken we relevante expertise en gedegen werkveldervaring op (één van) de volgende expertisegebieden:
- didactiek/onderwijskunde;
- online onderwijs;
- armoede en sociaal beleid;
- ouderen;
- praktijkgericht onderzoek;
- integraal thematisch onderwijs.

Kennis en vaardigheden


- een relevante masteropleiding;
- brede kennis van het vakgebied van sociaal werk en de ontwikkelingen hierin;
- ruime (en recente) ervaring in de beroepspraktijk van sociaal werk;
- affiniteit met onderwijs voor professionals;
- vaardig in het coachen en begeleiden van studenten;
- vaardig in het leiden van programma’s en projecten;
- kennis van en vaardig in didactiek;
- inzicht in de taak en werkwijze van de organisatie;
- een ondernemende, innovatieve, onderzoekende en lerende/reflecterende houding;
- bij voorkeur aantoonbare ervaring in het (hbo) onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

De omvang van de vacature is 0,6 tot 1,0 fte. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een tijdelijke benoeming voor een jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden. Benoeming vindt plaats volgens de bepalingen van de cao-hbo in schaal 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige betrekking. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Inlichtingen


Informatie kun je inwinnen bij Anneke Bodewitz, opleidingsmanager Social Work voltijd, telefoonnummer 06-12528702.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De gesprekken staan gepland op woensdag 10 maart 2021.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

03-03-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature