Docent-onderwijskundige zorg en/of welzijn

Vacaturenummer
v21.0029

Omvang
0,6 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Verpleegkunde

De Academie voor Verpleegkunde is een snelgroeiende en zich ontwikkelende academie. De academie is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en biedt de volgende opleidingen aan: bacheloropleiding Verpleegkunde (voltijd, deeltijd en duaal), master Advanced Nursing Practice (mANP) en de functiegerichte opleidingen en maatwerktrajecten van HanzePro. Er studeren ruim 2200 studenten bij de Academie voor Verpleegkunde waarbij de modulaire deeltijdopleiding een sterke groei doormaakt. Daarnaast maakt het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek deel uit van de academie.

Wij hebben als academie de volgende missie: het stimuleren van studenten, medewerkers en zorgprofessionals, met als doel hun talent te ontwikkelen en kennis te delen, om samen continu te verbeteren. Binnen de academie wordt gewerkt vanuit de lean-filosofie. Passend bij onze missie is ook hier het doel: continu verbeteren waarbij we met elkaar steeds denken vanuit de waarde voor de klant en waarbij verspilling wordt tegengegaan. Bovendien wordt daarbij eigen regie en eigenaarschap van de medewerker gestimuleerd. Daarnaast ligt de nadruk op het vieren van successen en het werken vanuit vertrouwen.

Onze Groninger kleur - Healthy Ageing, onderzoekende houding en verpleegkundige diagnostiek - is ondersteunend aan onze missie. Verpleegkundige Diagnostiek komt nadrukkelijk tot uiting in de samenwerking met het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek. Healthy Ageing is steeds de rode draad in onderwijs en onderzoek. De onderzoekende houding en het doen van onderzoek zit als vanzelfsprekend in ons onderwijs en in het lectoraat. Daarnaast wordt deze onderzoekende houding ook in onze organisatie steeds zichtbaarder in de praktische aanpak van onze verbetercultuur.

Bij de Academie voor Verpleegkunde ontstaat vacatureruimte voor een nieuwe collega in de functie van Docent-onderwijskundige zorg en/of welzijn.

Waar ga je werken?


Als docent-onderwijskundige werk je binnen het team HanzePro Contractactiviteiten bestaande uit een teamleider, twee hogeschooldocenten, een productmanager en drie onderwijsondersteuners. We zijn een dynamisch en zelfstandig team met veel aandacht voor kwaliteit en klantvriendelijkheid. Ons onderwijsaanbod bestaat uit vervolgopleidingen en cursussen voor professionals met een hbo-vooropleiding. Je valt onder de verantwoordelijkheid van de teamleider, functioneel word je aangestuurd door de hogeschooldocent.

Wat ga je doen?


De vraag naar bij- en nascholingstrajecten voor de zorg neemt toe. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste docent-onderwijskundige met aantoonbare affiniteit met de zorg- of welzijnssector en met uitgebreide ervaring met het ontwikkelen en coördineren van (delen van) opleidingen.
Je wordt ingezet bij de contractpoot van de academie. Met jouw ervaring binnen het onderwijs weet je opleidingsmateriaal voor de open inschrijvingen en maatwerktrajecten te ontwikkelen en (gast)docenten te ondersteunen bij het ontwerpen en voorbereiden van hun lessen. Als het gaat om de inhoudelijke invulling van het curriculum kun je hierbij altijd overleggen met je collega’s. Indien de situatie erom vraagt, stap je zonder probleem in, in het verzorgen van onderwijs. Je coördineert de organisatie en uitvoering van het bijbehorende onderwijs en realiseert de afgesproken (omzet)doelstellingen.
Op grond van evaluaties zorg je voor verbetering/ aanpassing van bestaande producten en ontwikkeling van nieuwe relevante producten en diensten. Daarnaast volg je de ontwikkelingen in het verpleegkundig vakgebied op de voet en kun je deze veranderingen (praktisch) vertalen naar actueel lesmateriaal. Daarnaast ben je gesprekspartner voor externe relaties en neem je deel aan landelijke overleggen.


Wie ben jij?


Functie-eisen:
- een relevante masteropleiding;
- aantoonbare affiniteit met de zorg- en/of welzijnssector, je bent goed in staat om actuele ontwikkelingen te vertalen naar het onderwijs;
- ruime ervaring met het ontwikkelen van lesmateriaal;
- ruime ervaring met het coördineren van (delen) van onderwijsactiviteiten;
- kennis en vaardigheden op het gebied van (toegepast) onderzoek;
- bij voorkeur ervaring met onderwijs aan (jong) volwassenen;
- een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands;
- een onderwijsbevoegdheid of de bereidheid om deze te behalen.

Competenties


Je hebt een visie op volwassenenonderwijs. Je bent een kei in het ontwikkelen van onderwijs en het coördineren en organiseren van de uitvoering van het opleidingsaanbod. Je weet hoofdzaken goed te onderscheiden van bijzaken en kunt adequaat reageren bij onverwachte en complexe situaties. Je bent klantgericht, kunt goed plannen en bent punctueel. Je bent een echte verbinder en kunt professionals overtuigen en tot actie aanzetten. Daarnaast ben je deskundig en professioneel, werk je zelfstandig en doelgericht, maar kun je ook prima samenwerken met anderen om zaken tot een goed einde te brengen. Je gaat gemakkelijk in gesprek met de verschillende werkvelden en haalt actuele onderwijsvragen op. Je bent ondernemend, representatief, commercieel vaardig en omgevingsbewust.


Wat bieden we jou?

Je komt te werken binnen een klein, hecht team. Ons team kenmerkt zich door collegialiteit, dynamiek, innovatief, zelfsturend en veel slagkracht. Je krijgt tijd, begeleiding en ruimte om je deze functie eigen te maken en jezelf te ontwikkelen. Het betreft een nieuwe functie binnen het team die in eerste instantie voor de duur van een jaar wordt geboden. Afhankelijk van de beschikbare formatie binnen het team en de evaluatie van de functie zal worden bepaald of de functie structureel onderdeel van het team wordt. De omvang van de vacature is 0,6 fte. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Benoeming vindt plaats in de functie van docent-onderzoeker A. De functieschaal is 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige betrekking. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Nieuwsgierig?


Ben je nieuwsgierig geworden en heb je nog vragen? Herman van der Werff, teamleider HanzePro DT en HanzePro CA, vertelt je graag meer over deze vacature. Contact opnemen kan via de volgende telefoonnummers: 050-595 3631 of 06-18633457.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Sandra Dijk, recruiter. Zij is te bereiken via 050-595 3542 of via email: s.dijk@pl.hanze.nl. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

De sollicitatiegesprekken vinden digitaal plaats op donderdagochtend 4 maart 2021.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

28-02-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature