Business controller Facilitair Bedrijf

Vacaturenummer
v21.0019

Omvang
0,9-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Financieel Economische Zaken

Ben jij, standvastig, vasthoudend, besluitvaardig en analytisch sterk? Kijk jij als business controller vooruit en zorg jij voor grip op de financiën? Heb je daarnaast affiniteit met facilitaire en/of vastgoedvraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor ons stafbureau Financieel Economische Zaken (FEZ) zijn we op zoek naar een daadkrachtige Business controller Facilitair Bedrijf.


Wat ga je doen


Als business controller voor het Facilitair Bedrijf ben je een stevige gesprekspartner voor het management en leg je de verbinding tussen individuele casuïstiek en gevolgen die dit voor de hele organisatie kan hebben. Je geeft integraal advies over complexe sturing, financiële en informatievraagstukken op het gebied van inkoop, huisvesting en vastgoedontwikkeling. Je denkt altijd 2 stappen vooruit, bewaakt het financiële overzicht en zorgt ervoor dat de afgesproken prestaties worden gerealiseerd. Tevens signaleer je tijdig (financiële) consequenties zodat de grip op financiën behouden blijft. Je coördineert de oplevering van P&C-producten en zorgt daarbij dat ze een betrouwbaar beeld geven en voldoen aan de gestelde kaders. Cijfermatige analyses en advisering over HG-brede (integrale) spelregels zijn een wezenlijk onderdeel van je werk. Je werkt bedrijfsvoering breed, waarbij je waar nodig initiatief neemt om de andere bedrijfsvoerings-onderdelen tijdig te betrekken. Je houdt ontwikkelingen scherp in de gaten en neemt jouw collega's mee in de kennisdeling en ontwikkeling binnen het fysieke domein. Je bent een sparringpartner voor je collega's binnen FEZ.

Het Facilitair Bedrijf (FB) heeft ongeveer 200 medewerkers en bestaat uit de afdelingen Studentzaken, Uitvoering, Leveranciersmanagement en de afdeling Vastgoed en Ruimte. Zij verzorgen voor ongeveer 33.000 gebruikers de facilitaire voorzieningen!


Wie zoeken we


We zoeken een business controller die snel tot de kern kan komen en doelen effectief en inzichtelijk kan onderbouwen. Je hebt een sterke persoonlijkheid en weet wat er speelt in het bedrijf. Je wekt vertrouwen door mee te denken en oplossingen aan te dragen, maar je durft ook een kritische houding aan te nemen. Je bent in staat processen op een objectieve doch kritische manier te analyseren en indien nodig op de rem trappen. Ook al gaat het soms tegen de business in. Je legt verbanden tussen (lange termijn) ontwikkelingen op verschillende beleidsterreinen en de impact hiervan op de (financiële) situatie. Je schakelt snel en op een natuurlijke manier tussen allerlei niveaus binnen de organisatie en weet uitstekend prioriteiten te stellen. Je bent open-minded, omgevingsbewust, flexibel, resultaatgericht en verantwoordelijk. Kortom: je staat met op maat gesneden managementinformatie op overtuigende wijze de beslissingsnemers terzijde. Herken je jezelf in dit profiel, solliciteer dan op deze uitdagende functie!

Wat we vragen


Voor deze functie beschik je over de volgende kennis en vaardigheden:
- Minimaal hbo+/wo werk- en denkniveau;
- meerdere jaren werkervaring in een soortgelijke rol in combinatie met business sense;
- kennis en ervaring op het gebied van het opstellen van business cases, onderhandelingen met externe partijen, beoordelen van inkoopcontracten;
- kennis en ervaring op het gebied van (financiële) rapportages, sturing en risicomanagement;
- gevorderd in Excel en goed in het maken van stuur- en managementrapportages;
- kennis van AFAS is een pré.

Waar ga je werken


Het stafbureau Financieel Economische Zaken (FEZ) is een betrouwbare en transparante partner van het management. Onze werkwijze kenmerkt zich door ambitie, we willen het elke dag beter doen. Als business controller ben je onderdeel van het team Control. Het team Control bestaat uit 20 medewerkers die hiërarchisch onder de teamleider Control vallen.


Wat bieden we

De omvang van de vacature is 0,9-1,0 fte. We bieden je een salaris van minimaal € 4.250,- en maximaal € 5.717,- per maand bij een volledige betrekking en conform cao-hbo. Het betreft een structurele functie waarbij je start met een jaarcontract. Je wordt benoemd als adviseur C, schaal 12. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Informatie


Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Wilmar de Munnik, teamleider Control, bereikbaar op 06-18424829.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De eerste ronde (online) sollicitatiegesprekken is op maandag 8 februari 2021. De tweede ronde gesprekken staat gepland op maandag 15 februari 2021.

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure en volgt na de 2e gespreksronde.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers met een aanstelling bij de Hanzehogeschool hebben voorrang op externe medewerkers.

Sluitingsdatum

01-02-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature