Opleidingsmanager HRM

Vacaturenummer
v21.0014

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Bedrijfskunde

Wil jij aan de slag in een dynamisch team in een professionele organisatie? Heb je een visie op het opleiden van HR-professionals, ben je daarin ambitieus en weet je mensen hierin mee te krijgen? Ben je gedreven om je met het team in te zetten voor werk dat ertoe doet? Wil je impact hebben op de ontwikkeling van studenten en van de praktijk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij het Instituut voor Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool zijn we voor de opleiding Human Resource Management op zoek naar een Opleidingsmanager HRM.


Wat verwachten we van jou


Als opleidingsmanager ben je verantwoordelijk voor de bacheloropleiding (voltijd en deeltijd) en de associate degree opleiding (deeltijd). Je leidt en ondersteunt het HRM-team dat onderwijs ontwikkelt en uitvoert. Je borgt de kwaliteit van de programma’s. Je verbindt onderwijs aan onderzoek in het curriculum, met onze innovatiewerkplaats en lectoraten, samen met onze samenwerkingspartners. Onderzoek en onderwijs gaan daarin zoveel mogelijk samen op, gericht op het leveren van een bijdrage aan vraagstukken uit de praktijk en de ontwikkeling van toekomstige HR-professionals. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor goedlopende bedrijfsprocessen: kwaliteitszorg, personeel en financiën. Je verbindt HRM met andere onderdelen van de Hanzehogeschool, de kenniscentra en het werkveld. Je onderhoudt hiertoe het netwerk van de opleiding en maakt deel uit van landelijke overleggen. Als lid van het managementteam (MT) lever je een belangrijke bijdrage aan het strategisch beleid van het instituut. Je bent sparringpartner voor de dean en collega MT-leden en je verbindt de instituutsambities met individuele en teamambities. De focus van de nieuwe opleidingsmanager ligt op de onderstaande thema’s:

Visieontwikkeling op het vakgebied en op onderwijs en onderzoek
Het HRM-vakgebied is volop in beweging. Het fundament onder de opleiding is een visie op HRM en op de ontwikkelingen en innovaties die daarbij horen. Een belangrijk vraagstuk is hoe we onze studenten voorbereiden op de toekomst. Je hebt een leidende en faciliterende rol in deze visieontwikkeling en de vertaling naar onderwijs en ondersteunt bij de implementatie in het dagelijkse werk.

De uitwerking van het nieuwe strategisch beleidsplan 2021-2026 ‘Betrokken en Wendbaar’ staat hoog op de agenda. Prioriteit hierin is de flexibilisering van het onderwijs. Dat vraagt een wendbare organisatie. Daarnaast ligt er een opdracht om het deeltijdonderwijs te versterken en de contractactiviteiten via HanzePro uit te breiden. Een ander thema is de doorontwikkeling van de diverse HRM Innovatiewerkplaatsen naar één innovatiewerkplaats: The Future of Work. Hierin werk je nauw samen met het lectoraat.

Coaching van het team en de teamleden
Het team bestaat uit gemotiveerde professionals die hun werk met grote zelfstandigheid organisatorisch en inhoudelijk vormgeven. De nadruk voor de teamleider ligt op het bouwen van vertrouwensrelaties, het coachen en faciliteren. Op die manier komt talent tot bloei. Als teamleider ondersteun je de ontwikkeling naar zelforganisatie. Daarbij heb je oog voor belangrijke thema’s als resultaatgerichtheid en werkdrukbeleving.


Wat vragen we


Voor een goede invulling van deze functie beschik je over de volgende kennis en vaardigheden:
- afgeronde masteropleiding;
- aantoonbare ervaring met het leidinggeven aan professionals in een complexe onderwijsorganisatie, of vergelijkbare (kennisintensieve) omgeving;
- aantoonbare ervaring met de implementatie van veranderingsprocessen;
- ervaring met bedrijfsprocessen als planning en roostering, kwaliteitszorg en financieel beheer;
- visie op pedagogiek en didactiek van het onderwijs;
- visie op samenhang onderwijs en onderzoek en de samenwerking met lectoraten;
- bij voorkeur kwaliteiten op het terrein van onderwijsontwikkeling, ontwerp en organisatie;
- ervaring met projectmatig werken en ervaring met accreditatietrajecten is een pre;
- kennis van en ervaring in het HRM-vakgebied is een pre.

Waar ga je werken


Het Instituut voor Bedrijfskunde is veelzijdig en ambitieus. We leiden meer dan 2.500 studenten op tot ondernemende, proactieve en flexibele professionals. Ons instituut biedt drie bacheloropleidingen aan: Bedrijfskunde, Vastgoed & Makelaardij en Human Resource Management (HRM). Daarnaast verzorgen we de associate degree HRM en diverse opleidingen en cursussen voor professionals. De opleiding Human Resource Management staat al jaren hoog aangeschreven bij studenten en het werkveld. De studenten groeien uit tot competente, zelfstandige professionals met kennis en vaardigheden die aansluiten op de ontwikkelingen in de regio en de (inter)nationale HR-praktijk. Daar zijn we trots op en dat willen we blijven. Dit vraagt dat we ons steeds ontwikkelen en met een kritische blik kijken naar wat het werkveld en studenten nodig hebben.

Aan de opleiding HRM studeren bijna 800 studenten. We zijn nauw verbonden aan het lectoraat Duurzaam HRM. Daarnaast hebben we een innovatiewerkplaats en is er een samenwerking met Centres of Expertise op het gebied van ondernemen en healthy ageing. Jouw team bestaat uit ongeveer 45 docent-onderzoekers en ondersteuners. Je vormt samen met de dean en de 4 andere teamleiders het MT en legt verantwoording af aan de dean.

Wat bieden we?


We bieden je een leuke en veelzijdige baan binnen een topopleiding waar we willen vernieuwen en verbinden. We hebben een open cultuur met korte communicatielijnen. Je werkt in een omgeving waar je echt de studenten ontmoet. Spreekt dit jou aan, solliciteer dan op deze leuke functie!Arbeidsvoorwaarden

De omvang van de vacature is 0,8-1,0 fte. Het betreft een structurele functie waarbij we in eerste instantie een jaarcontract aanbieden. De functie is gewaardeerd in schaal 13, manager D. Het salaris bedraagt minimaal € 4.867,- en maximaal € 6.202,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en conform cao-hbo. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Renate Coumou, dean Instituut voor Bedrijfskunde, telefoonnummer 06-55125068.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De (online) sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 9 februari 2021. Daarna volgt nog een tweede gesprek.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

02-02-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature