Docent Privaatrecht

Vacaturenummer
v21.0010

Omvang
0,6-0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Rechtenstudies

Het Instituut voor Rechtenstudies van de Hanzehogeschool Groningen heeft een sterk imago binnen het juridische werkveld: een instituut met een gedifferentieerd aanbod van de bachelor opleidingen HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) met verschillende uitstroomprofielen. Er is veel waardering voor ons product - de vaardige HBO-jurist - zowel vanuit studentkant als vanuit werkgeverskant. De opleidingen zijn geaccrediteerd met goede waarderingen. Momenteel studeren circa 1.900 studenten aan het Instituut. Het Instituut staat aan het begin van een nieuwe strategische beleidsperiode waarin het verder vorm geven aan Hanzehogeschool thema's en het praktijkgericht onderzoek centraal staat.

Binnen het Instituut voor Rechtenstudies zijn we op zoek naar een Docent Privaatrecht.

Wat ga je doen


Als docent begeleid je studenten in hun leerproces en bevorder je actieve kennisverwerving.
Je bent breed inzetbaar binnen het Instituut en je zorgt voor diepgang op de rechtsgebied privaatrecht. In de curricula zit dit in de verschillende jaren verweven, denk daarbij aan thema’s ondernemingsrecht, burgerlijk proces recht goederenrecht en arbeidsrecht (en sociale zekerheidsrecht) Wij verwachten van je dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en interesse hebt om je daar verder in te ontwikkelen. Je maakt binnen het instituut deel uit van één van de onderwijswerkgroepen.
Tot de kerntaken behoren het ontwikkelen en verzorgen van het onderwijs in beide (deeltijd) opleidingen. Daarnaast kun je worden ingezet ten behoeve van andere werkzaamheden, bijvoorbeeld het participeren in onderzoekstrajecten, het begeleiden van stages en afstudeertrajecten en/of het begeleiden van studenten in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling (Pob).
Je onderhoudt contacten met collega’s en het werkveld met als doel het uitwisselen van kennis en ervaring. Daarnaast houd je je kennis en (didactische) vaardigheden actueel.


Wat vragen we


- Academische opleiding Nederlands Recht, bij voorkeur op het gebied van privaatrecht;
- gewerkt in het vakgebied privaatrecht;
- kennis van en ervaring met het juridisch werkveld van het Instituut is een pré;
- bij voorkeur ervaring in het hoger beroepsonderwijs of academisch onderwijs;
- innovatief ingesteld, enthousiast voor het vak en studentgericht;
- in bezit van een pedagogisch didactische aantekening, dan wel de bereidheid deze te behalen;
- een op samenwerking ingestelde professional zowel binnen als buiten de organisatie.

Competenties


- Groeps- en individugericht begeleiden;
- mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
- studentgerichtheid;
- resultaatgerichtheid;
- probleemanalyse;
- samenwerken;
- initiatief;
- organisatiesensitiviteit.

Waar ga je werken


Het Instituut voor Rechtenstudies kenmerkt zich als een dynamische en ontwikkelingsgerichte leer- en werkomgeving met ruime mogelijkheden voor de ontwikkeling van studenten en medewerkers. Je maakt deel uit van één van de onderwijsteams binnen het Instituut en je werkt onder leiding van een teamleider. Je wordt ingezet voor werkzaamheden in het voltijd- en in het deeltijdonderwijs.


Arbeidsvoorwaarden

De vacatureomvang is 0,6-0,8 fte. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort. De functie is gewaardeerd in schaal 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige betrekking en conform cao-hbo. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


Wil je graag meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Suzanne van der Woude, Opleidingsmanager HBO-Rechten, telefoonnummer 050-595 7253.

De verschillende nationaliteiten dragen bij aan een open en culturele diversiteit binnen de hele Hanzehogeschool.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 8 februari 2021.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

31-01-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature