Onderwijs-onderzoeker n.a.v. Corona maatregelen

Vacaturenummer
v20.0205

Omvang
0,4 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Centrum voor Talent en Leren

Bij het Lectoraat Excellentie in Hoger Onderwijs en Samenleving (EHOS) van de Hanzehogeschool Groningen is een vacature ontstaan voor een Onderwijs-onderzoeker n.a.v. Corona maatregelen.

Heb jij ervaring met onderzoek naar onderwijskundige vraagstukken? Voor het Lectoraat Excellentie in Hoger Onderwijs en Samenleving zoeken wij een onderzoeker die zicht gaat bezighouden met de effecten van de ‘Corona-maatregelen’.


Functieomschrijving


Als onderzoeker lever je een belangrijke bijdrage aan het hoger onderwijs middels het onderzoeksproject naar effecten van de ‘Corona-maatregelen’ op ons onderwijs, didactiek, talentontwikkeling en community-in de klas dat valt onder de verantwoordelijkheid van het lectoraat EHOS. Docenten zijn een belangrijke onderzoeksgroep hierbij. Dit onderzoek is deels ook actieonderzoek en je gebruikt zowel kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden. Je werkt hierbij nauw samen met de lector en met anderen die onderzoek doen naar hetzelfde thema. We doen dit onderzoek samen met Informatisering, H&R en O&O. Je bent actief betrokken bij valorisatie want we willen uitkomsten op verschillende manier snel vertalen naar de praktijk, naast ook publiceren.
Het lectoraat komt wekelijks bij elkaar voor een kennis en onderzoeksbijeenkomst en naast je rol als onderzoeker werk je samen met andere onderzoekers. Feedback geven op onderzoeksvragen en –resultaten van collega-onderzoekers binnen de kenniskring, het delen van eigen kennis met anderen binnen de HG, en het meedenken over valorisatie van onderzoeksresultaten binnen het reguliere en honoursonderwijs zijn activiteiten waarin je actief participeert.

Waar ga je werken?


Het Lectoraat Excellentie in Hoger Onderwijs en Samenleving voert (inter)nationaal praktijkgericht en wetenschappelijk onderzoek uit naar honoursonderwijs en talentontwikkeling. Het onderzoek wordt uitgevoerd binnen een kenniskring van onderzoekers onder leiding van de lector. Onderzoek vindt o.a. plaats naar doceerstrategieën om talent te bevorderen, transdisciplinariteit en de effecten van cultuur van honourscommunities, specifieke leerbehoeften van honoursstudenten en naar ongelijkheid en wereldburgerschap binnen het honoursonderwijs. Binnen het Lectoraat zijn promovendi actief. Onder regie van het Lectoraat wordt een scholingsaanbod ontwikkeld en aangeboden waaronder een leergang docentprofessionalisering voor honoursonderwijs en vindt onderzoek plaats i.s.m. het werkveld. Het Lectoraat werkt samen met nationale en internationale partners en is vertegenwoordigd op nationale en internationale congressen.
Het Lectoraat werkt nauw samen met het Hanze Honours College (HHC). Het HHC wil talentvolle studenten de mogelijkheid geven uit te groeien tot excellente professionals. Het Lectoraat Excellentie in Hoger Onderwijs en Samenleving en het HHC maken onderdeel uit van het Centrum voor Talent en Leren van de Hanzehogeschool. Als onderzoeker werk je onder verantwoordelijkheid van de lector van het Lectoraat EHOS.Functie-eisen


- Je bent in het bezit van een master, maar bij voorkeur PhD.
- Aantoonbare kennis van en/of affiniteit met het thema.
- Aantoonbare ervaring met onderzoek naar onderwijskundige vraagstukken.
- Kennis, ervaring en/of affiniteit met het uitvoeren van kwalitatief alsmede kwantitatief onderzoek.
- Internationaal gepubliceerd.
- Ambitie om onderzoeksresultaten te valoriseren en zowel nationaal als internationaal te presenteren en publiceren.
- Uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
- Een op samenwerking ingestelde houding, waarbij goede contacten worden onderhouden met zowel de lector als de andere (docent)onderzoekers binnen het Lectoraat.
- In staat zorgvuldig te werken in complexe situaties, onder soms hoge tijdsdruk.


Aanbod

De vacatureomvang is 0,4 fte. Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo. Je wordt benoemd in de functie van docent-onderzoeker A. Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar. Met de mogelijkheid tot verlenging met nog 1 jaar. Datum van indiensttreding is 15 februari 2021. Uitbreiding van het takenpakket en omvang is mogelijk. Het lectoraat EHOS zoekt een projectleider voor het internationale project STEAM+ alsmede een postdoc onderzoeker naar inclusief honours onderwijs. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Inlichtingen


Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Pieter Veenstra, programmamanager van het lectoraat EHOS, telefoonnummer 06-10971294.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505 (tot 23 december en vanaf 4 januari).

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 5 februari 2021.
- Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

18-01-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature