Docent (onderzoeker) Built Environment

Vacaturenummer
v20.0199

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Institute of Future Environments

Overweeg je de overstap te maken van bedrijf naar onderwijs of ben een ervaren (praktijk)docent met een civiel technische of bouwkundige achtergrond? Wil jij graag jouw kennis en vaardigheden overbrengen op de huidige en de nieuwe generatie (technische) professionals? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij het Instituut voor Future Environments zijn we, voor de opleiding Built Environment, op zoek naar een innovatieve en enthousiaste collega in de rol van Docent (onderzoeker) Built Environment.

Wat ga je doen


Als docent begeleidt je het leerproces van individuele studenten en van projectteams en bevorder je actieve kennisverwerving. Je bent in staat om theorie en praktijk met elkaar te verbinden en legt telkens de relatie tussen wat studenten doen in de opleidingssituatie en wat zij straks in de beroepspraktijk (zelfstandig) gaan doen. Daarom ben je altijd op zoek naar samenwerking met jouw netwerk en met (externe) deskundigen. Je coacht studenten tijdens dit leerproces en begeleidt ze tijdens hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook weet je studenten te inspireren en enthousiasmeren bij het ontwikkelen van hun onderzoeksvaardigheden. Je coördineert en verzorgt onderwijs in blended learning werkvormen, ontwikkelt toetsen en beoordeelt studenten bij uitvoering en voortgang van (praktijk) opdrachten. We bieden onze studenten integraal onderwijs waarbij leeruitkomsten in de vorm van beroepsproducten en taken centraal staan.

We verwachten dat je naast je rol als docent (voltijdonderwijs en/of onderwijs aan werkenden) ook een bijdrage levert aan onderzoek en aan activiteiten in de innovatiewerkplaatsen. Je kunt afhankelijk van jouw voorkeur en talent een mix maken van onderwijs- en onderzoekwerkzaamheden en organisatorische taken. Op al deze terreinen is er ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Wie ben je


Je vindt het leuk om jouw kennis en vaardigheden over te dragen en om deze verder te ontwikkelen. Je bent een gedreven, lerende en inspirerende persoonlijkheid. Je bent flexibel in het omgaan met en het uitvoeren van onderwijstaken. Je bent in staat om in een dynamische omgeving je werk zelfstandig te organiseren en opbouwend met collega’s samen te werken. In het team draag je bij aan de systematische doorontwikkeling van het onderwijs en de kwaliteit van de opleiding. Je ontwikkelt je eigen vaardigheden als docent richting studenten, organisatie en omgeving en onderhoudt je contacten met het beroepenveld. Je legt gemakkelijk verbinding binnen en buiten de organisatie en bouwt actief aan je netwerk.

Wat vragen we


- Een afgeronde masteropleiding binnen de civiele techniek of bouwkunde, bij voorkeur gericht op constructief ontwerpen;
- Aantoonbare kennis en (werk)ervaring op het gebied van Built Environment, Techniek en Constructie. Dit kan zijn binnen de overheid of bij een ingenieurs- of adviesbureau;
- Een (hbo) onderwijsbevoegdheid of de bereidheid deze te behalen;
- Op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied;
- Voldoende digitaal onderlegd om onlineonderwijs te geven.
- Voldoende taalvaardig in de Nederlandse en Engelse taal om daarin les te kunnen geven.

Waar ga je werken


De opleiding Built Environment verbindt en integreert de vakgebieden Ruimtelijke Ontwikkeling, Civiele Techniek en Bouwkunde. We leiden ingenieurs op die een brede kijk en deskundigheid op de ‘gebouwde omgeving’ kunnen koppelen aan specifieke kennis betreffende de vakgebieden. Zo leren onze professionals hoe ze hun kennis en vaardigheden kunnen inzetten op maatschappelijke vraagstukken (duurzaamheid, klimaat en leefbaarheid). Je gaat deel uitmaken van het docententeam van Built Environment onder aansturing van de opleidingsmanager Built Environment. Klik op de link voor meer informatie.

Wat bieden we

Het betreft een structurele functie met een minimale omvang van 0,8 fte. We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling en conform cao-hbo. Je wordt benoemd als docent- onderzoeker A, schaal 11. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Informatie


Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Janny Slagter, telefoonnummer 050–595 4531 of Janneke Korf, telefoonnummer 050–595 3232.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505 (tot 23 december en vanaf 4 januari).

De online sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 22 januari 2021.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

14-01-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature