Ervaren onderzoeker op onderwijskundig gebied, met name didactiek

Vacaturenummer
v20.0196

Omvang
0,6-0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Centrum voor Talent en Leren

Bij het Lectoraat Excellentie in Hoger Onderwijs en Samenleving (EHOS) van de Hanzehogeschool Groningen is een vacature ontstaan voor een Ervaren onderzoeker op onderwijskundig gebied, met name didactiek.

Heb je ervaring met onderzoek naar onderwijskundige vraagstukken? Voor het Lectoraat Excellentie in Hoger Onderwijs en Samenleving zoeken wij een ervaren onderzoeker.


Functieomschrijving


Als ervaren onderzoeker lever je, vanuit je ervaring met onderwijsontwikkeling en/of –onderzoek, een belangrijke bijdrage aan de onderzoekslijn van het Lectoraat gericht op de docent en honoursdidactiek. Het onderzoek richt zich op excellentie bevorderende (honours)didactiek, inclusief curriculumontwikkeling, differentiatie, talentontwikkeling in netwerken, alsmede de interactie tussen docent en student.
In deze rol geef je verder gestalte aan de onderzoekslijn ‘de honours docent’ door bestaand onderzoek verder te brengen, zelf onderzoek op te zetten, subsidie aanvragen te schrijven en door meer docenten van de HG bij het onderzoek te betrekken. Deze docenten ga je ook begeleiden. Samen met de lector bouw je de onderzoekslijn zover uit dat hier kleinere onderzoeken in passen die in vaktijdschriften gepubliceerd worden, als ook omvangrijkere projecten met bredere impact en peer reviewed publicaties waarbij je mede zorg draagt voor de financiering. Daarnaast werk je mee aan het opzetten van promotieonderzoek en het begeleiden van promovendi. Ook draai je mee als docent in de interne honours leergang en leid je het onderzoek hierbinnen. Naast het opzetten, doen en begeleiden van onderzoek wordt ook van je verwacht dat je onderzoeksresultaten presenteert op (online) congressen in binnen- en buitenland en publiceert in toonaangevende (inter)nationale tijdschriften en dat je andere HG docenten stimuleert op dit vlak. Je maakt onderdeel uit van het team van de internationale honours leergang.
Naast je rol als individuele onderzoeker werk je samen met andere onderzoekers binnen de kenniskring evenals met andere onderzoekers in binnen- als buitenland. Ook werk je met een team aan docententraining. Feedback geven op onderzoeksvragen en –resultaten van collega-onderzoekers binnen de kenniskring, het delen van eigen kennis met anderen binnen de HG, het betrekken van studenten bij het onderzoek van het Lectoraat en het meedenken over valorisatie van onderzoeksresultaten binnen het reguliere en honoursonderwijs zijn activiteiten waarin je actief participeert.

Functie-eisen


- In het bezit van een PhD – passend bij onderzoek naar onderwijs, bijvoorbeeld het onderwerp (honours) didactiek.
- Je hebt aantoonbare ervaring met onderzoek naar onderwijskundige vraagstukken.
- Je hebt internationaal gepubliceerd.
- Ambitie en bij voorkeur aantoonbare ervaring met het schrijven van subsidie aanvragen en het succesvol binnenhalen van subsidies.
- Aantoonbare ervaring in begeleiding docenten, bij voorkeur met een innovatieve inslag.
- Bezit aantoonbare kennis van en/of affiniteit met het thema ‘Excellentie en Talent’, onderwijskunde en met de genoemde onderwerpen binnen de onderzoekslijn.
- Kennis, ervaring en/of affiniteit met het uitvoeren van kwalitatief alsmede kwantitatief onderzoek en het begeleiden en scholen van anderen hierin.
- Je hebt uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
- Een op samenwerking ingestelde houding, waarbij goede contacten worden onderhouden met zowel de lector als de andere (docent)onderzoekers binnen het Lectoraat en het HHC.
- In staat zorgvuldig te werken in complexe situaties, onder soms hoge tijdsdruk.
- Ambitie om onderzoeksresultaten zowel nationaal als internationaal te presenteren.

Aanbod

Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo. Op termijn behoort doorloop naar schaal 12 tot de mogelijkheden. Je wordt benoemd in de functie van Docent-onderzoeker A. We werven voor 0,6 fte maar deze functie kan tijdelijk opgehoogd tot 0,8 fte indien taken binnen internationale projecten worden uitgevoerd. Wij bieden een dienstverband voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Inlichtingen


Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Pieter Veenstra, programmamanager lectoraat EHOS, telefoonnummer 06-1097 12 94.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier (sollicitatiebutton) kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505 (tot 23 december en vanaf 4 januari).

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste gesprekken vinden plaats op: dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 januari 2021.
- Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

18-01-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature