Promovendus COVID-19 'kwetsbaarheid bij thuiswonende ouderen'

Vacaturenummer
v20.0146

Omvang
0,6 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Gezondheidsstudies

De Corona-pandemie heeft grote impact op de maatschappij. De maatregelen om besmetting met het Corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan hebben als doel om de kwetsbare groepen, waaronder ouderen, zoveel mogelijk tegen het virus te beschermen. Tegelijkertijd kunnen de maatregelen en de mogelijke angst van ouderen om te overlijden voor veranderingen de kans op kwetsbaarheid bij ouderen vergroten. Kwetsbaarheid (frailty) kan vervolgens resulteren in afname van het zelfstandig functioneren en kan zelfs de kans op overlijden verhogen.

Binnen het project ‘Tegengaan van frailty bij thuiswonende ouderen tijdens een Pandemie’, onderdeel van het ZonMw COVID-19 Programma, Aandachtsgebied 2 ‘Zorg en preventie’, wordt onderzocht in welke mate de prevalentie van kwetsbaarheid en diens determinanten onder thuiswonende ouderen in de drie noordelijke provincies is veranderd gedurende en na de Corona-pandemie.

Dit onderzoek is gericht op het leveren van aanbevelingen voor interventies en strategieën vanuit het perspectief van de thuiswonende ouderen, mantelzorgers en professionals, ter voorkoming of vermindering van negatieve effecten van maatregelen tijdens een (toekomstige) pandemie voor (kwetsbare) thuiswonende ouderen.

Wil je een grondige bijdrage leveren aan een onderbouwde aanpak van de huidige pandemie en aan borging van deze werkwijzen en processen in het zorgsysteem voor de toekomst?
Ben je de schakel tussen het onderwijs, onderzoek en het werkveld? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.


Wat ga je doen?


Als promovendus ga je een specifiek deel van het SIA SPRONG FAITH onderzoek uitvoeren. Je schrijft op basis van de verzamelde data wetenschappelijke artikelen, leidend tot een proefschrift. Tijdens je onderzoek begeleid je bachelor en master studenten tijdens hun afstuderen en bij het doen van praktijkgericht onderzoek.

Waar ga je aan de slag?


Je voert het onderzoek uit vanuit het SIA SPRONG FAITH research consortium. De werkplek van de promovendus is bij het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing, Hanzehogeschool Groningen. Je sluit je verder aan bij de Graduate School Medical Sciences van het UMCG (SHARE).


Functie-eisen


- Afgeronde masteropleiding in een relevante richting;
- aantoonbare affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;
- aantoonbare affiniteit met ouderen;
- ervaring in het schrijven van wetenschappelijke artikelen;
- aantoonbare ervaring in multi- en interdisciplinair samenwerken;
- ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek;
- sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels.

Competenties


- Analytisch denkvermogen;
- plannen en organiseren;
- proactieve werkhouding, bent oplossingsgericht en besluitvaardigheid;
- systematisch en accuraat en bent goed in datamanagement en -analyse;
- kan goed onder tijdsdruk werken;
- flexibel;
- zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
- gedreven en doorzettingsvermogen.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van 2 jaar, met een tussentijdse evaluatie na een jaar. Verlenging na 2 jaar behoort eventueel tot de mogelijkheden. De vacatureomvang is 0,6 fte. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo. De vacature wordt ingevuld op basis van de functie van Instructeur onderwijs en onderzoek E, functieschaal 10. Het salaris bedraagt minimaal €2.652 en maximaal €4307,- bruto per maand bij een fulltime-aanstelling. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Wij verzoeken nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Vragen?


Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met SIA SPRONG FAITH programmaleiders, dr. Harriët Jager-Wittenaar, Lector Malnutrition and Healthy Ageing, telefoonnummer 06-23668897, email ha.jager@pl.hanze.nl of prof. dr. Evelyn Finnema, Hoogleraar verplegingswetenschap en onderwijs UMCG, lector Hanzehogeschool en NHL Stenden Hogeschool, telefoonnummer 06-47145843, email e.j.finnema@umcg.nl. Let op! Deze emailadressen niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de ‘Solliciteer-button’.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

Sollicitanten wordt gevraagd de volgende documenten te uploaden:
- een motivatiebrief waarin de motivatie en belangrijkste kwaliteiten van de kandidaat voor de huidige PhD positie worden toegelicht;
- een curriculum vitae, met contactinformatie van twee academische referenten.

De online/digitale gesprekken (via MS Teams) vinden plaats op vrijdag 13 november 2020, tussen 13.00 en 17.00 uur.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

08-11-2020

Solliciteren


Reageer op deze vacature