Informatiespecialist Onderzoek (thema Energie)

Vacaturenummer
v20.0128

Omvang
1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Informatisering

De HanzeMediatheek ondersteunt de onderwijs- en leerstrategie, het praktijkgerichte onderzoek en het kennismanagement van de Hanzehogeschool Groningen (HG). Dit alles in een context van snelle ontwikkelingen op onderwijs-, onderzoek- en bibliotheekgebied mede als gevolg van de voortschrijdende digitalisering. De HanzeMediatheek ziet voor zichzelf een ondersteunende, adviserende en faciliterende rol en wil haar diensten en producten zo goed mogelijk afstemmen op de vraag van schools, kenniscentra, lectoraten en stafafdelingen.

Vanwege het vertrek van één van onze collega’s zoeken we een ondernemende en energieke Informatiespecialist Onderzoek (thema Energie).

Wat ga je doen


Als Informatiespecialist Onderzoek ondersteun je bij en adviseer je onderzoekers over systematisch literatuuronderzoek in verschillende databanken en voer je bibliometrische analyses uit. Je houdt je bezig met open access- en open science (implementatie en beleidsvoorbereiding), research data management (advies, implementatie en beleidsvoorbereiding) en het adviseren over auteursrechten bij onderzoek. Daarnaast ontwikkel en verzorg je een fysiek en online instructie-aanbod op al deze onderwerpen. Ook ben je de vraagbaak en adviseur ten aanzien van het gebruik en beoordeling/verantwoording van informatiebronnen en systemen. Samen met de andere teamleden draag je bij aan de ontwikkeling van de dienstverlening, de visie en de profilering van de (wetenschappelijke) informatievoorziening. Je bent gesprekspartner en adviseur voor onderzoekers, promovendi en lectoren. Je ondersteunt bij onderzoeksprogramma’s en draagt zorg voor het afstemmen van de digitale collectie op de onderzoeksthema’s van de kenniscentra. Het team adviseert en ondersteunt in de verschillende fasen van de life cycle van (gesubsidieerd) onderzoek.

Wie ben je


Adviseren is jouw tweede natuur omdat je mensen in hun waarde laat zonder het belang van de organisatie uit het oog te verliezen. Je handelt doordacht, bent analytisch en in staat het grotere geheel te zien. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je op meerdere niveaus een goede gesprekspartner bent. Presenteren is voor jou geen probleem. Je bent proactief en je organiseert presentaties, instructies, workshops en inloopspreekuren over thema’s zoals systematisch literatuuronderzoek, Open science, research data management en (open access) publiceren. Je hebt een groot netwerk, je vindt het leuk om relaties te onderhouden en bent met name gericht op samenwerken. Je bent klant- en servicegericht maar ook resultaatgericht en doortastend. Daarnaast ben je je bewust van je omgeving en weet je je goed te bewegen binnen een grote en complexe organisatie en weet je de verschillende belangen goed tegen elkaar af te wegen.

Wat vragen wij


Voor de invulling van deze vacature verwachten we de volgende kennis en vaardigheden:
- Een afgeronde en relevante master óf een afgeronde hbo/wo-opleiding, (bij voorkeur) richting informatiedienstverlening of rondom energie;
- relevante werkervaring in een soortgelijke rol;
- affiniteit en ervaring met onderzoek;
- kennis van en vaardigheden voor het ondersteunen van systematisch literatuuronderzoek, open science (research datamanagement waaronder FAIR-data) en Open access publiceren of de bereidheid dit te leren;
- snel eigen kunnen maken van zoeken en vinden van bronnen en onderzoek in digitale databases;
- affiniteit met en aantoonbare vaardigheden op het gebied van communicatie en voorlichting via andere mediakanalen, zoals intranet en social media;
- ervaring met online/digitaal werken en ICT;
- didactisch- en adviesvaardig,
- goede mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels.

De HanzeMediatheek


De HanzeMediatheek valt onder het stafbureau Informatisering en bestaat uit drie teams: Team Leercentra, Team Informatiediensten Onderwijs en Onderzoek en het Team Digitale Bibliotheek. De HanzeMediatheek heeft 4 locaties: Zernike, Wiebenga, Minerva en het Prins Claus Conservatorium.

Het team


Je gaat deel uit maken van het team Informatiediensten Onderwijs en Onderzoek, waarbij het team Informatiediensten Onderzoek uit drie medewerkers bestaat. De informatiespecialisten Onderzoek zijn gekoppeld aan de strategische thema’s van de HG: Ondernemerschap, Healthy Ageing en Energie maar ook aan de diverse kenniscentra. Als nieuwe collega ga jij je met name richten op het thema Energie en ben je verbonden aan de volgende kenniscentra: EnTrance, Centre of Expertise Energy, het kenniscentrum Biobased Economy en het Centrum voor Talent en Leren.

Wat bieden we

We bieden je een baan in een ambitieuze en innovatieve omgeving, waarbij je de vrijheid hebt om ook zelf veranderingen in gang te zetten. De omvang van de vacature is 1,0 fte. De datum van indiensttreding is 1 december 2020 of indien mogelijk eerder. Je krijgt een jaarcontract en bij goed functioneren is er een mogelijkheid tot verlenging. De functie is gewaardeerd in schaal 9 en het salaris bedraagt minimaal € 2.652,- en maximaal € 3.920,- bruto per maand bij een volledige werkweek en conform cao-hbo. Door ontwikkelingen binnen de HanzeMediatheek wordt de functie waarschijnlijk opnieuw gewaardeerd. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Inlichtingen


Wil je meer informatie over deze vacature? Bel dan met Marjan Bonink, teamleider HanzeMediatheek, op telefoonnummer 06-53868416 of mail m.a.g.bonink@pl.hanze.nl. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de ‘Solliciteer-knop’.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 21 oktober 2020.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

04-10-2020

Solliciteren


Reageer op deze vacature