Junior onderzoeker Jeugd, Educatie & Samenleving

Vacaturenummer
v20.0103

Omvang
0,5 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Pedagogische Academie

Het lectoraat


Het lectoraat Jeugd, Educatie & Samenleving (JES) wil bijdragen aan het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van kinderen in de noordelijke regio. Dat doen we door praktijkgerichte en innovatieve onderzoeksprojecten uit te voeren. Hierin geven we antwoord op vragen als: Hoe werken jeugdprofessionals in het sociaal educatieve domein in de praktijk en wat kunnen zij doen om de ontwikkeling van alle kinderen te stimuleren? Kunnen we dit effectief en betekenisvol verbeteren of vernieuwen? Hoe werken nieuwe samenwerkingsverbanden zoals integrale kindcentra, wijkteams en samenwerkingsverbanden passend onderwijs en hoe kunnen we interprofessionele samenwerking inzetten om de opgroeikansen van alle kinderen en jongeren te stimuleren?

Bij het Lectoraat Jeugd, Educatie & Samenleving van de Pedagogische Academie en de Academie voor Sociale Studies zoeken wij een Junior onderzoeker Jeugd, Educatie & Samenleving.

Plaats in de organisatie


Je verricht werkzaamheden voor het lectoraat Jeugd, Educatie & Samenleving (JES). Het lectoraat JES bestaat uit vier lectoraten Curious Minds, Kind, Taal & Ontwikkeling, Jeugd en Leefwerelden, en Integrale Aanpak Kindermishandeling, waarbij een structurele samenwerking is met twee lectoraten, namelijk Kunsteducatie en Bewegingsonderwijs en jeugdsport. De leeropdrachten opereren als zelfstandige pijlers samen met het werkveld en de schools en bundelen hun expertise binnen de CoE HA. Gezamenlijk geven we vorm aan een van de vier thema's van het Center of Expertise Healthy Ageing, namelijk Curious Minds.

Functie-inhoud


Je voert ontwikkel- en/of onderzoeksprojecten uit en rapporteert hierover. Dit doe je onder de verantwoordelijkheid van een lector of senior onderzoeker. Je bent verantwoordelijk voor de afgesproken projectdoelen en projectresultaten. Verder pak je voor de hand liggende klussen en opdrachten op met betrekking tot de uit te voeren projecten en bied je ondersteuning aan de projectleider.

Mogelijke projecten binnen het lectoraat waar je bij betrokken kunt worden:
- Leerkrachten en ouders: Partners in de aanpak tegen pesten: onderzoek naar samenwerking tussen ouders en leerkrachten in pestsituaties.
- Handreiking omgaan met gezinnen in armoede voor het sociaal domein: Ontwikkelproject waarbij werkwijzen voor het handelen van professionals in het sociale domein rond gezinnen in armoede worden onderzocht.
- Integrale pedagogische wijkplannen voor wijken in de gemeente Groningen: monitoring van verschillende activiteiten in twee wijken in Groningen.
- Nieuwkomers in de klas: onderzoek naar het omgaan met migrantenleerlingen in de klas.

Functie-eisen


Je hebt:
- een relevante afgeronde hbo-opleiding en bij voorkeur een masteropleiding;
- ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden;
- affiniteit met de onderwijs-, welzijns- en/of zorgsector;
- ervaring met SPSS (of aanverwante programma’s) voor statische verwerking van data, invoer en analyse van gegevens;
- cursussen gevolgd op het gebied van interviewen en observeren;
- ervaring als student-assistent of soortgelijke rol (is een pré);
- een goed ontwikkelde schrijfvaardigheid.

Je bent:
- communicatief sterk;
- een geïnspireerde proactieve collega;
- analytisch vaardig;
- een zelfstandige werker, maar tevens gericht op samenwerking zowel binnen als buiten de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een tijdelijk dienstverband tot einde schooljaar 20/21. Benoeming vindt plaats volgens de bepalingen van de cao-hbo in de functie van instructeur praktijkonderwijs. De functieschaal is 9 en het salaris bedraagt minimaal € 2.652,- en maximaal € 3.920,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Inlichtingen


Ben je nieuwsgierig geworden? Annelies Kassenberg, lector Jeugd en Leefomgeving, vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is te bereiken via email: a.kassenberg@pl.hanze.nl. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de ‘Solliciteer-knop’.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 8 of donderdagmiddag 10 september 2020.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

30-08-2020

Solliciteren


Reageer op deze vacature