Docent marktonderzoek

Vacaturenummer
v20.0038

Omvang
0,6 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Marketing Management

Het Instituut voor Marketing Management (IMM), onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen (HG), biedt een veelzijdig aanbod aan innovatieve en internationaal georiënteerde Bacheloropleidingen aan zoals Ondernemerschap en Retail Management (ORM), Associate Degree Ondernemen (AD Ondernemen) en Commerciële Economie in diverse varianten. Ook participeren wij in de Master in Business Studies - Interdisciplinary Business Professional.

Ons instituut heeft inmiddels ruim 1800 studenten en er werken ongeveer 130 medewerkers. Ook zijn wij nauw verbonden aan het Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap waar onderzoek plaatsvindt in samenwerking met het onderwijs en het werkveld. Wij hebben mede aan de wieg gestaan dat ondernemerschap een van de speerpunten van de Hanzehogeschool Groningen is geworden.

Voor de opleiding Ondernemerschap en Retail Management (ORM) zijn we op zoek naar een Docent marktonderzoek.

Plaats in de organisatie


Je gaat werken voor de opleiding ORM. Deze opleiding bestaat uit circa 25 docenten en rond de 450 studenten. De opleiding is nog groeiende. Je valt onder de verantwoordelijkheid van de opleidingsmanager van ORM en AD Ondernemen.

Wat ga je doen


Je inspireert studenten met jouw kennis en ervaring uit de praktijk. Je coacht en begeleidt studenten in ondernemers- en onderzoeksvraagstukken en helpt ze met het opzetten en uitvoeren van onderzoek. Je leert toekomstige ondernemers (zowel voor een eigen bedrijf als in loondienst) kritisch denken en reflecteren. Ook coach je hen tijdens hun studieloopbaan en bij stage- en afstudeeropdrachten in het bedrijfsleven.

Je werkt continue aan de ontwikkeling van lesmateriaal en onderwijsprogramma’s. Hierbij ligt op dit moment de focus op het doorontwikkelen van de leerlijn onderzoek in het lesprogramma. Dit doe je onder leiding van een hogeschooldocent, die de integrale leerlijn in de gaten houdt. Je werkt samen met een docent-onderzoeker. Je onderhoudt contacten met bedrijven en externe deskundigen over relevante onderzoeksvaardigheden. Je zorgt voor praktijkgericht onderwijs.

De opleiding ORM is continue in ontwikkeling en op dit moment zijn we hard bezig om ons afstudeerniveau aan te passen. Wij willen graag dat de beroepsproducten die studenten opleveren beter aansluiten op de behoeften van het werkveld, maar ook conform de competenties van de opleiding en het Landelijk Opleidingsprofiel ORM zijn. Ons doel is om in september 2020 met ‘het nieuwe afstuderen’ te starten. In de nieuwe opzet willen wij toe naar andere type eindwerken dan de standaard scripties. Dit is best ambitieus en daarom verwachten wij van jou als docent marktonderzoek een belangrijke bijdrage in deze transitie.


Wat vragen wij


Voor een goede uitvoering van de functie vragen wij de volgende kennis en vaardigheden:
- Afgeronde opleiding op academisch niveau, bij voorkeur op het gebied van (markt)onderzoek, Marketing of Ondernemerschap;
- aantoonbare kennis en ervaring met de competenties en vakgebieden die binnen de retailbranche en voor ondernemerschap van belang zijn;
- ervaring met lesgeven in het hbo-onderwijs, bij voorkeur bij commercieel gerichte opleidingen;
- aantoonbare ervaring met stage- en afstudeerbegeleiding;
- betrokken geweest bij ontwikkeling van afstudeerprogramma’s in het hbo-onderwijs;
- visie op het stage- en afstudeerniveau en praktijkgericht onderzoek in het hbo-onderwijs;
- in het bezit van de pedagogisch didactische aantekening voor hbo-docenten;
- flexibel inzetbaar.

Wie ben je


Studenten vinden jou een inspiratiebron en je bent in staat om studenten te inspireren in hun onderzoekend vermogen. Zij ontwikkelen zichzelf en hun onderzoekend vermogen mede dankzij jouw stimulerende, positief coachende feedback. Je bent zelfsturend maar ook samenwerken in een team gaat jou goed af. Je hebt affiniteit, ervaring en enthousiasme voor de thema’s maatschappelijk verantwoord ondernemen, internationalisering en digitalisering. Daarnaast heb je ervaring met vernieuwingen in het hbo-onderwijs.


Wat bieden wij

We bieden je een leuke en dynamische omgeving waarin veel ruimte is voor eigen ontwikkeling. De datum van indiensttreding is 1 mei 2020 of zo spoedig mogelijk daarna. We bieden je een tijdelijk contract voor één jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Je wordt benoemd als docent in schaal 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.360,- en maximaal € 4.892,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband en conform cao-hbo. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Inlichtingen


Voor informatie over deze functie kun je contact opnemen met Petra Pera, opleidingsmanager ORM en AD Ondernemen, telefoonnummer 06-43546563.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De gesprekken vinden, vanwege de Corona-maatregelen, digitaal plaats op dinsdag 21 april 2020.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

12-04-2020

Solliciteren


Reageer op deze vacature