Docent Human Resource Management

Vacaturenummer
v19.0156

Omvang
min. 0,6 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Bedrijfskunde

De opleiding Human Resource Management (HRM) van het Instituut voor Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool Groningen zoekt collega’s die ons opleidingsteam (tijdelijk) komen versterken in de functie van Docent Human Resource Management.

Wie zijn wij?


Het opleidingsteam HRM leidt studenten op tot competente, zelfstandige professionals in een flexibele en beroepsgerichte onderwijsomgeving. We werken hierin nauw samen met het werkveld, zodat de opleiding goed aansluit bij de ontwikkelingen in de regio en de (inter)nationale beroepspraktijk.
In de kern proberen wij ons onderwijs persoonsgericht, spannend en co-creërend te maken. Onze gezamenlijk opgestelde visie is ‘learning and creating together, making people and organisations powerful’. Daar horen de volgende kernwaarden bij: actief partnerschap, zelfbewust en zichtbaar, een open blik en persoonlijke ontwikkeling. Deze waarden zijn het kompas bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs.
Als team vinden we het belangrijk om te werken aan de ontwikkeling van een mooi curriculum en hierbij streven we continu naar verbetering. En dat werpt zijn vruchten af. Onze opleiding draait al jaren mee in de top van de twintig HRM-bacheloropleidingen in Nederland.

Wie zoeken we?


We zijn op zoek naar collega’s met een hart voor onderwijs en voor HRM, die met ziel en zaligheid studenten binnen het hoger beroepsonderwijs helpen bij hun ontwikkeling tot beginnend beroepsbeoefenaren in de wereld van de HRM. We zoeken nieuwsgierige mensen, die samen met medeonderzoekers en/of studenten activiteiten oppakken en onderzoek doen om de HRM-praktijk verder te ontwikkelen.

Waar ga je werken?


Als docent HRM ben je deel van het opleidingsteam HRM. Het is een zelfstandig, professioneel team, ondersteund door een teamleider. Het inhoudelijk deskundig team bestaat uit veertig mensen, voor het overgrote deel docenten. We zijn een gemêleerd gezelschap qua achtergrond, leeftijd, interesses en ervaring. Dat maakt dat we in onze samenwerking veel van elkaar leren. We inspireren niet alleen studenten, maar ook elkaar.
Het opleidingsteam draagt gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de vormgeving en uitvoering van het onderwijs aan bijna 900 studenten. Het verzorgen van goed onderwijs is de hoofdtaak. Daarnaast werken we in multidisciplinaire kenniscentra, lectoraten en innovatiewerkplaatsen aan praktijkonderzoek en aan de ontwikkeling van het vakgebied van HRM.

Wat worden jouw taken?


Als docent HRM lever je een inspirerende bijdrage aan de uitvoering, ontwikkeling en kwaliteit van het onderwijs- en onderzoeksprogramma. Onderwijs en onderzoek maak je met studenten, collega’s en het bedrijfsleven. Vanuit je eigen expertise voeg je waarde toe aan dit proces en de uitkomsten ervan.

Eisen en wensen


- Je hebt een relevante afgeronde masteropleiding;
- je hebt actuele praktijkervaring en naast een brede HR basis, specialistische kennis en vaardigheden binnen een of beide onderstaande expertisegebieden:

Organisatieontwikkeling
Thema’s: leren en veranderen vanuit betekenisgeving, boundary crossing (multidisciplinariteit en complexiteit), human centered design en organizational-, work- & job design).

Arbeidsmarkt
Thema’s: hedendaagse (inter)nationale arbeidsmarkt(dynamiek) vanuit een multi level perspectief (macro-, meso- en deels microniveau), bezien vanuit werknemers, werkgevers en publieke en private actoren op de arbeidsmarkt; de inclusieve arbeidsmarkt, sociaal ondernemen en social impact m.b.t. arbeidsparticipatie; lifetime employability, duurzame inzetbaarheid en loopbaanmanagement.

- je bent conceptueel sterk, nieuwsgierig en in staat een duidelijke visie in interactie met anderen te ontwikkelen;
- je hebt een goed beeld van zowel voltijd als deeltijdonderwijs, praktijkgericht onderzoek en het beroepenveld;
- je bent een inspiratiebron voor studenten en weet hen didactisch uit te dagen in hun leren;
- je werkt graag samen en legt makkelijk contact zowel binnen als buiten de organisatie;
- je bent communicatief vaardig in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Het heeft onze voorkeur als je ervaring hebt met het verzorgen en ontwikkelen van onderwijs en praktijkgericht onderzoek. Als je een pedagogisch didactische aantekening voor het hbo hebt is dat een pré.

Wat bieden wij?

Een leuke en dynamische baan met gevarieerde werkzaamheden waaronder: het coachen van projectgroepen en individuele studenten, het begeleiden van stagiaires en afstudeeronderzoek, het organiseren van internationale excursies en uitwisselingen en ook het geven van een inspirerend hoorcollege. En natuurlijk het doorlopend ontwikkelen van onderwijs, het bijdragen aan onderzoek en aan activiteiten in de innovatiewerkplaatsen. Je kunt afhankelijk van jouw voorkeur en talent een mix maken van onderwijs- en onderzoekwerkzaamheden en organisatorische taken. Op al deze terreinen is er ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is 1 februari 2020 of zo spoedig mogelijk daarna. Het betreft in eerste instantie een contract voor een half jaar. De omvang van het dienstverband is in overleg te bepalen maar bedraagt bij voorkeur minimaal 0,6 fte. Eerst kennismaken met het onderwijs? Ook detacheringsovereenkomsten zijn bespreekbaar. Wij volgen de bepalingen van de cao-hbo. Je wordt benoemd in de functie van docent, schaal 11, en het salaris bedraagt minimaal € 3.360,- en maximaal € 4.892,- bruto per maand bij een volledige betrekking. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Inlichtingen


Wil je meer weten? Neem dan contact op met Wietze Huitema, teamleider opleiding Human Resource Management, telefoonnummer 050-595 3440, of via email w.huitema@pl.hanze.nl. Let op! Dit email-adres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de 'Solliciteer-knop'.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 18 december 2019. Een eventuele uitnodiging hiervoor ontvang je uiterlijk maandag 16 december.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

11-12-2019

Solliciteren


Reageer op deze vacature