Senior Onderzoeker

Vacaturenummer
v19.0144

Omvang
0,5 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Centre of Expertise Energy

De Hanzehogeschool is een leergemeenschap die bekwame en betrokken vakmensen opleidt. De Hanzehogeschool voert samen met bedrijven en instellingen praktijkgericht onderzoek uit dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de beroepspraktijk en nieuwe inzichten oplevert voor het onderwijs. Binnen onze 7 Kenniscentra komen onderwijs, onderzoek en praktijk samen. In deze centra wordt onderzoek verricht naar de drie speerpunten van de Hanzehogeschool: Energie, Healthy Ageing en Ondernemerschap.

Wil jij onderzoek begeleiden en vormgeven, en ben jij een sparringpartner voor onze postdoc onderzoekers op het gebied van het samenbrengen van energievraagstukken en de toepassing vanuit verschillende invalshoeken?

In het Centre of Expertise Energy, Entrance is vanuit het innovatiecentrum ESTRAC een tijdelijke vacature ontstaan voor een Senior Onderzoeker.

Innovatiecentrum ESTRAC


De energietransitie heeft grote impact op de samenleving en is een complex en multidisciplinair onderwerp. Vanwege de complexiteit zijn overheden en marktpartijen terughoudend om keuzes te maken en om veranderingen en innovaties te omarmen. De resultaten van nieuw beleid in strategie en investeringen worden steeds moeilijker te projecteren. Als gevolg hiervan blijven de vragen over energietransitie onbeantwoord.

Om energievraagstukken, onderzoek en toepassing uit verschillende invalshoeken samen te brengen is het innovatiecentrum ESTRAC opgezet. ESTRAC is een samenwerking tussen TNO, ECN, Energy Academy Europe, Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. ESTRAC staat voor Energy Systems Transition Centre.


Wat verwachten wij van de Senior Onderzoeker


Je hebt in deze rol de uitdaging om verschillende onderzoeksprojecten binnen ESTRAC te begeleiden, vorm te geven en te concretiseren in samenwerking met de postdoc onderzoekers en de onderzoeksgroep. Je voornaamste verantwoordelijkheid zal zijn het begeleiden, coachen en faciliteren van 2 postdoc senior-onderzoekers. Beide onderzoekers houden zich bezig met energievraagstukken binnen ESTRAC, maar vanuit verschillende invalshoeken, namelijk de één vanuit industriële transformatie en de ander vanuit gebouwde omgeving. Beiden houden zich bezig met het ontwikkelen van methodologie voor optimalisatie van de respectievelijke energiesystemen en passen deze toe op concreet benoemde casussen. Je bent een sparringpartner voor beide postdoc onderzoekers, dit vraagt vanuit jou meer generalistische kennis vanuit verschillende invalshoeken binnen de energietransitie. Oftewel je begrijpt de context waarin zij zich bewegen en bevinden. Namens de Hanzehogeschool zien we jou als belangrijk gesprekspartner en intermediair tussen de onderzoeksprojecten en onze projectpartners. Je kunt meedenken en verbanden leggen tussen de projecten om een optimale samenwerking te creëren met de projectpartners binnen ESTRAC. Daarnaast verwachten wij van jou dat je op regionaal niveau een netwerk kunt opbouwen en onderhouden met stakeholders binnen de energietransitie. Ook betrokkenheid bij onderwijs op het gebied van energie, met name de masterprogramma’s behoort nadrukkelijk tot de mogelijkheden.

Plaats in de organisatie


Je valt hiërarchisch onder het Instituut voor Engineering. Binnen het Centre of Expertise Energy, Entrance maak jij als senior onderzoeker deel uit van het lectoraat Energietransitie en leg je verantwoording af aan de betrokken lector.


Functie-eisen


- Aantoonbare onderzoekservaring en -kwaliteiten (gepromoveerd) in een relevant gebied. Bekendheid met praktijk- en actiegericht onderzoek is vereist;
- kennis van en ervaring met het modelleren op systeemniveau binnen de energietransitie;
- visie op energietransitie en de technologische ontwikkelingen hierin;
- ervaring in het begeleiden van complexe onderzoeksprojecten en het aansturen van projectmedewerkers, docent-onderzoekers en studenten;
- Een aantoonbaar netwerk van relevante partners heeft (of ervaring heeft in het opzetten van dergelijke netwerken).
- begrip van besluitvormingsprocessen in de energietransitie en dan voornamelijk op het sociaaleconomisch domein;
- goede communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
- ervaring met het opzetten, financieren en realiseren van toegepaste/praktijkgerichte onderzoeksprojecten;
- Ervaring in hoger onderwijs is een pré.

Competenties
- Praktijkgerichte senior onderzoeker
- Verbinder
- Netwerker
- Ondernemend
- Teamplayer


Arbeidsvoorwaarden

Je hebt de mogelijkheid om jouw vak te vernieuwen en een bijdrage te leveren aan vraagstukken uit de energietransitie. Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoeksomgeving waar je samenwerkt met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines. Juist het werken met studenten die met verrassende ideeën of vragen komen, maakt dat soms een stap verder gemaakt kan worden. Je kunt sparren met experts binnen het vakgebied en wellicht haal je juist inspiratie uit aangrenzende vakgebieden. Op onze hogeschool is dit allemaal aanwezig. Wij bieden je een tijdelijk contract met een omvang van 0,5 fte. Betrokkenheid bij onderwijs, met name in de masterprogramma’s behoort tot de mogelijkheden. Bij gebleken geschiktheid voor deze onderwijsrol, zou er in overleg meer ruimte zijn bovenop de omvang van 0,5 fte. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Benoeming en inschaling vindt plaats volgens de bepalingen van de cao-hbo in schaal 12 of 13, afhankelijk van kennis en ervaring. Het fulltime salaris van schaal 12 bedraagt minimaal € 4.136,- en maximaal € 5.564- bruto per maand en van schaal 13 minimaal € 4.737,- en maximaal € 6.036,-. Daarnaast kun je gebruik maken van interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand en tal van opleidingsmogelijkheden. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie? Jan-jaap Aué, Directeur Centre of Expertise Energy, vertelt je er graag meer over. Je kunt hem bereiken op 06-20398605. Of neem contact op met Antoinette Bos, Manager Operations, op 050-595 2190.

Meer informatie over het Centre of Expertise Energy is te vinden op: Informatie EnTranCe, Centre of Expertise Energy.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De gesprekken vinden plaats op maandag 2 december 2019.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

26-11-2019

Solliciteren


Reageer op deze vacature