Werkplaatsspecialist Digilab

Vacaturenummer
v19.0140

Omvang
0,4 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur Minerva

De Academie Minerva is één van de negentien Schools van de Hanzehogeschool Groningen en bestaat uit de onderdelen Beeldende Kunst en Vormgeving (BKV), Frank Mohr Institute en Minerva Academie voor Popcultuur (locatie Leeuwarden). Academie Minerva beschikt over een groot aantal werkplaatsen die een essentiële bijdrage aan het onderwijs leveren. Deze werkplaatsen zijn verdeeld in verschillende leergebieden: Ruimtelijk, Grafiek & Fotografie en Media. Het Digilab is één van de werkplaatsen die binnen het leergebied Media valt.

Plaats in de organisatie


Het Digilab is een werkplaats waar studenten kunnen experimenteren en leren werken met de nieuwste technieken, zo heeft de werkplaats een Trotec lasersnijder, CNC-frees en 3D-printers.
De werkplaatsspecialist werkt onder de verantwoordelijkheid van de teamleider van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving/Werkplaatsspecialist. De dagelijkse aansturing ligt bij de coördinator van de werkplaatsen.

De werkplaatsen


De technische specialisten beheren de werkplaatsen. Zij ondersteunen en begeleiden studenten, geven technische cursussen en houden toezicht in verband met de veiligheid. Werkplaatsen zijn alleen open als er een technisch specialist aanwezig is. Tijdens een cursus is een werkplaats beperkt toegankelijk voor niet-cursisten. De werkplaatsen zijn toegankelijk voor alle studenten aan de academie. Ze zijn dus niet verbonden aan een opleiding of specialisatie.

Wat ga je doen


We zoeken een specialist die affiniteit heeft mét studenten, mét techniek en alles wat zich afspeelt in de culturele omgeving van de student en de sector kunstonderwijs in het algemeen. Enerzijds ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning en ontwikkeling van studenten en hun leerproces. Hierin begeleidt je studenten individueel bij het gebruik van computerprogrammatuur, machines, apparaten en materialen. Je geeft instructielessen, demonstraties en ontwikkelt instructiemateriaal. Daarnaast verleen je assistentie aan studenten bij hun afstudeer- of onderzoeksopdracht.
Anderzijds ben je verantwoordelijk voor het organisatorisch en technisch beheer van materialen en apparatuur. Dit houdt in dat je het onderhoud en beheer van software, apparatuur en materialen verzorgt. Je signaleert storingen aan (digitale) apparatuur en verhelpt eenvoudige storingen en houdt toezicht op de veiligheidsregels en omgang met apparatuur en materialen. Ook adviseer je over nieuwe ontwikkelingen binnen het digitale media-domein en over de aanschaf van apparatuur en materialen.

Wat vragen wij


Voor een juiste invulling van deze functie beschik je over de volgende ervaring en vaardigheden:
- Een relevante (technische) opleiding op minimaal hbo-niveau of een hbo-diploma in combinatie met een technische achtergrond;
- ruime ervaring en kennis van de volgende machines: Lasersnijders (Trotec), CNC-Frees, 3D printers (Ultimaker, Prusa, Moonray & Sinterit);
- ruime ervaring en kennis van ontwerpsoftware: Cinema 4D, Vectorworks, Fushion360, Illustrator, CamBam; affiniteit met PC en MAC;
- kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van digitale media en hun toepassingsmogelijkheden vanuit de beroepspraktijk;
- aantoonbare vaardigheid in kennisoverdracht door middel van instructies en demonstraties;
- goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels.

Wie zoeken wij


Je bent student- en resultaatgericht, in staat om individugericht te begeleiden en kunt goed luisteren. Je bent communicatief sterk, flexibel in het denken en kunt snel schakelen. Je vindt het leuk om in een constante lerende omgeving te werken, bent onderzoekend, meedenkend, vernieuwend en initiërend. Je bent gericht op samenwerken en hebt affiniteit met beeldende kunst en vormgeving en het kunstonderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is 1 februari 2020. Wij bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van één jaar. Eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden. Je wordt benoemd in de functie van Instructeur Praktijkonderwijs, schaal 9. Het salaris bedraagt minimaal € 2.581,- en maximaal € 3.815,- bruto per maand bij een volledige betrekking (conform cao-hbo). De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


Wil je meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Josien Niebuur, Coördinator Werkplaatsen, telefoonnummer 050-595 4475.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdagochtend 29 november 2019.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

20-11-2019

Solliciteren


Reageer op deze vacature