Docent Academie voor Sociale Studies

Vacaturenummer
v19.0111

Omvang
circa 2 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Sociale Studies

De Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen biedt de bacheloropleidingen Social Work voltijd en deeltijd en Toegepaste Psychologie voltijd. Tevens biedt de academie één masteropleiding, één associated degree en onderwijs op maat voor professional in het sociale domein aan. Binnen de academie studeren momenteel ca. 2800 studenten en werken ruim 150 medewerkers.

Voor de teams Social Work voltijd en het team HanzePro van de Academie voor Sociale Studies zijn we op zoek naar collega’s in de functie van Docent.

Plaats in de organisatie


Je gaat deel uitmaken van het team Hanzepro of van een team van Social Work voltijd, onder de verantwoordelijkheid van de opleidingsmanager.

Functie-inhoud


Algemeen
We zoeken naar een breed inzetbare docent met relevante ervaring in het werkveld in het sociale domein. Je verzorgt onderwijs binnen de bachelor (voltijd of deeltijd) Social Work. Voor het team Hanzepro zijn we op zoek naar collega’s die – naast het docentschap - trainingen kunnen ontwikkelen en uitvoeren.
Jouw kennis over de uitvoering van sociaal werk en relevante actuele ontwikkelingen in het sociale domein vertaal je naar de dagelijkse onderwijspraktijk. Je coacht studenten in hun onderwijsleerproces en begeleidt stage- en afstudeeropdrachten. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de modularisering en flexibilisering van het onderwijs. Als teamspeler zet je in op het samen leren en ontwikkelen en actief kennis delen met studenten en collega’s. Je bent in staat om projecten aan te sturen en uit te voeren. Dit alles doe je vanuit passie en bezieling om studenten voor te bereiden op het werken als sociaal werker en bij te dragen aan goed onderwijs en goed sociaal werk.

Specifiek
Voor de invulling van deze vacature zoeken we mensen met relevante expertise en gedegen werkveldervaring op (één van) de volgende expertisegebieden:
- praktijkgericht onderzoek;
- welzijn en samenleving/opbouwwerk;
- ouderen;
- (ortho)pedagogiek;
- opleiden en ontwikkelen van professionals.


Functie-eisen


- Een relevante masteropleiding;
- brede kennis van het vakgebied van sociaal werk en de ontwikkelingen hierin;
- ruime (en recente) ervaring in de beroepspraktijk van sociaal werk;
- kennis van en affiniteit met onderwijs voor professionals;
- ervaring als trainer;
- bij voorkeur aantoonbare ervaring met ontwikkeling van onderwijs en trainingen;
- bij voorkeur aantoonbare ervaring in het (hbo) onderwijs;
- bij voorkeur ervaring met het aansturen van programma’s en projecten;
- bij voorkeur in het bezit van een pedagogische didactische aantekening;
- vaardigheid in het onderwijskundig toepassen van ICT;
- een ondernemende, innovatieve, onderzoekende en lerende/reflecterende houding.

Competenties
- Communiceren en samenwerken;
- inspireren en motiveren;
- coördineren, plannen en organiseren;
- groepsgericht en individugericht begeleiden;
- ondernemen en onderzoeken.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een tijdelijke benoeming tot 1 september 2020. Verlenging behoort tot de mogelijkheden. De omvang van het dienstverband bedraagt minimaal 0,6 fte. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo in schaal 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.360,- en maximaal € 4.892,- bruto per maand bij een volledige betrekking. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


Informatie kun je inwinnen bij Roeland Hofstee, opleidingsmanager HanzePro, telefoonnummer 06-12046437 of Els van Putten, opleidingsmanager Social Work voltijd, telefoonnummer 06-20428467.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De gesprekken staan gepland op woensdagmiddag 2 oktober en/of vrijdag 4 oktober.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

19-09-2019

Solliciteren


Reageer op deze vacature