Docent Communication & Multimedia Design (Interaction Design/ Visual Design)

Vacaturenummer
v19.0100

Omvang
2,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Communicatie, Media & IT

Het Instituut voor Communicatie, Media & IT (CMI) van de Hanzehogeschool Groningen (HG) biedt een veelzijdig, innovatief en internationaal georiënteerd aanbod aan bacheloropleidingen op het brede gebied van communicatie, media en IT. Circa 3200 studenten volgen deze bacheloropleidingen. Daarnaast verzorgt het Instituut ook de masteropleiding International Communication en zijn er plannen voor de ontwikkeling van een master Business IT & Management. Tevens verzorgt het Instituut opleidingen voor IT-professionals onder de vlag van de IT-Academy Noord-Nederland in samenwerking met het noordelijke bedrijfsleven.

Groei, vernieuwing en samenwerking met bedrijven en organisaties in Noord-Nederland geven CMI een impuls op het gebied van onderwijs én innovatief praktijkgericht onderzoek. Zo zijn aan het instituut lectoren verbonden die vanuit de eigen vakdisciplines bijdragen aan het toegepast onderzoek op het gebied van de HG-speerpunten Energie, Healthy Ageing en Ondernemerschap.

Wegens groei zijn we voor de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) op zoek naar collega’s in de rol van Docent Communication & Multimedia Design met focus op Interaction Design of Visual Design.

Plaats in de organisatie


Je werkt binnen het Instituut voor CMI voor de opleiding CMD onder leiding van een onderwijsteamleider. De opleiding CMD is één van de opleidingen van CMI. De opleiding CMD leidt ondernemende studenten op die creatieve digitale interactieve communicatieproducten ontwerpen met als doel het leven van gebruikers te verbeteren.
De CMD-student onderscheidt zich door doel- en ontwerpgericht te experimenteren, interdisciplinair te werken en zich bewust te zijn van de impact van zijn ontwerp. Het portfolio van de student is leidend bij talentonwikkeling en profilering.
De opleiding CMD biedt een gestructureerde en inspirerende omgeving waarin de student ruimte heeft om te innoveren en te leren door te exploreren en te ondernemen.


Functie-inhoud


Je verzorgt en ontwikkelt een deel van het onderwijs en toetsing voor de opleiding CMD. Daarnaast begeleid je studenten als studieloopbaancoach, stage- en/ of afstudeerbegeleider en begeleid je studenten bij het uitvoeren van hun projectwerk.
Samen met de collega-docenten lever je een bijdrage aan de ontwikkeling, evaluatie en bijstelling van het onderwijsprogramma. Het deelnemen aan onderzoek kan onderdeel uitmaken van het takenpakket. Het is gebruikelijk om vanuit je eigen netwerk actuele en inspirerende projectopdrachten te genereren voor het onderwijs en onderzoek.

Als docent ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor delen van de volgende vakgebieden:
- Creative Concepting;
- Interaction Design;
- Interface Design;
- Persuasive Design;
- Visual Design;
- User Experience.

Functie-eisen


Je bent een digital designer in hart en nieren en hebt ervaring met het ontwerpen voor multimediale middelen. Je hebt (bij voorkeur) een afgeronde master op één van de volgende gebieden Multimedia, Concepting, Design of Industrieel ontwerpen en hebt hierin tenminste een aantal jaren ervaring in de praktijk. Je bent bekend met het werkveld van CMD en je hebt ervaring met diverse ontwerpmethoden en -technieken. Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met het onderwijs. Verder heb je een didactische bevoegdheid of ben je bereid deze te behalen. Uitstekende kennis van Engels in woord en geschrift is een vereiste.

Wie ben jij als persoon?


Je bent een creatieve, innoverende en communicatieve professional. Je bent studentgericht, professioneel en proactief en je bent in staat om studenten te inspireren. Je kunt samenwerken in een multidisciplinair team en voelt je thuis in een dynamische organisatie.


Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is 1 november 2019. Het betreft een functie voor minimaal 0,6 fte. Wij hebben ruimte voor meerdere docenten, in totaal is er 2,0 fte beschikbaar. Het betreffen structurele posities, waarbij wij eerst een tijdelijk dienstverband bieden. Wij willen ook kandidaten motiveren om te reageren die eventueel in de vorm van een duobaan willen werken, enerzijds in het bedrijfsleven en anderzijds les geven bij onze hogeschool. Afhankelijk van jouw achtergrond en wensen en onze mogelijkheden m.b.t. inpassing in het team stemmen we de precieze omvang van je inzet af. Je wordt benoemd conform de bepalingen van de cao-hbo. De functieschaal is 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.360,- en maximaal € 4.892,- bruto per maand bij een volledige betrekking. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met drs. Henriët Eilander, teamleider Opleiding CMD, telefoonnummer 06-25151594.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De gesprekken vinden plaats op vrijdag 13 september 2019.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

08-09-2019

Solliciteren


Reageer op deze vacature