Liaison Officer Nederlandse Universities of Applied Sciences (UAS-NL)

Vacaturenummer
v19.0040

Omvang
1,0 fte

Organisatie


Afdeling


UAS-NL is het samenwerkingsverband van een aantal Nederlandse Universities of Applied Sciences (UAS) en maakt onderdeel uit van de Vereniging Hogescholen. Deze UAS-NL hogescholen verzorgen onderwijs en prak-tijkgericht onderzoek. Samen met bedrijven, overheden, burgers en instellingen werken ze aan oplossingen voor uiteenlopende, complexe en veelal maatschappelijke vraagstukken.
De UAS-NL hogescholen oriënteren zich steeds internationaler omdat praktijkgericht onderzoek zich niet be-perkt tot de regio maar vaak grensoverschrijdende impact heeft. De innovaties worden door de Europese Com-missie steeds meer als waardevol erkend voor de economische ontwikkeling van de EU. Profilering van Univer-sities of Applied Sciences (UAS) in Brussel wordt daarom steeds belangrijker.

Wat ga je doen?


Ten behoeve van lobby, profilering en ontsluiten van netwerken en strategische informatie omvat je functie een drietal werkgebieden:

Showcasing: generieke profilering en branding van het hoger beroepsonderwijs en onderzoek. In afstemming met bestuurders en stakeholders, bijdragen aan en sturen op een gezamenlijke visieontwikkeling omtrent de agenda van UAS als sector in Europa. Voorts het bijdragen aan zichtbaarheid, bekendheid van UAS bij stakehol-ders in Brussel om uiteindelijk de impact te versterken.

Gidsfunctie: ontsluiten strategische informatie. Ontsluiten van strategische informatie over lopende en aanko-mende Europese onderzoek fondsen: o.a. Horizon 2020, Horizon Europe, de Structuurfondsen: EFRO, Interreg. Daarnaast het ontsluiten van strategische netwerken t.b.v. praktijkgericht onderzoek en innovatie via Europese fondsen.

Makelaarsfunctie: spin in het web.
Intensief contact onderhouden met deelnemende hogescholen in Nederland – UAS-NL-collega’s. Netwerk van Europese en Nederlandse stakeholders onderhouden.

Waar kom je te werken?


Als Liaison Officer UAS-NL kom je te werken bij de Vereniging Hogescholen in Den Haag. Je werkgebied is zowel in Brussel als in Nederland (de verhouding is ca. 50%-50%).

Wie zoeken we?


UAS-NL is op zoek naar een ervaren netwerker op hbo/wo niveau met een sterk analytisch vermogen en gevoel voor het politieke en bestuurlijke krachtenveld in Brussel. Je beschikt over senioriteit met betrekking tot strate-gisch adviseren - bij voorkeur aan Nederlandse hogescholen - en je hebt ruime ervaring met de Europese pu-blic affairs en lobby in Brussel. Je bent zeer ervaren en goed bekend met hogescholen en hun opdracht. Het is een pré als je ervaring hebt met praktijkgericht onderzoek Je beschikt over een grondige kennis van en ervaring met het openbaar bestuur: regionaal, nationaal en internationaal. Je hebt een relevant actief netwerk en kunt dit verder uitbouwen. Je bent zowel doortastend als diplomatiek in je optreden en neemt het voortouw om de weg te banen in Brussel voor de leden (bestuurders en medewerkers) van UAS-NL Het spreekt vanzelf dat je naast het Nederlands ook de Engelse taal uitstekend beheerst.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende, afwisselende en enerverende functie, waarbij je veel reist (in Nederland, naar Brussel, soms elders in Europa). Je werkt samen met betrokken en enthousiaste collega’s bij alle deelnemende hogescholen van UAS-NL. Elke hogeschool heeft voor jou een persoon als ‘linking pin’ aangewezen. Je salaris ligt tussen € 3.741 en € 5.560 bruto per maand (CAO rijksambtenaren, bij een voltijds dienstverband van 36 uur per week). Daarnaast heb je recht op en een maandelijkse tegemoetkoming voor additionele kosten (o.m. standplaatsvergoeding, representatiekosten), een vakantietoeslag van 8%, een 13e maand en worden je reiskosten op basis van openbaar vervoer (1e klasse) vergoed. De vereniging is aangesloten bij het ABP en kent verder een keuzemodel arbeidsvoorwaarden, een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering en goede scholingsmogelijkheden. Het betreft een contract voor de duur van 5 jaar. Als je nu in dienst bent bij een hogeschool dan kun je ook bij de Vereniging Hogescholen worden gedetacheerd via Project Buiten. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure..

Informatie


Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Bronne Pot, adviseur stakeholdermanagement Hogeschool Utrecht, via telefoon 06 42643738 of email. Voor algemene informatie over de vereniging kun je terecht op onze website. Heb je vragen over de procedure e.d. dan kun je terecht bij de afdeling P&O (zie hierna).

Sollicitatie


Je schriftelijke motivatie met CV ontvangen we graag uiterlijk 12 mei 2019 via email ter attentie van Maurice Reulink, P&O-adviseur, o.v.v. ‘UAS-NL’. Klik dus niet op de 'Solliciteer-button'

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en blijft onbeantwoord.

Sluitingsdatum

12-05-2019

Solliciteren


Reageer op deze vacature