Projectleider binnen Minerva in Context (MiC)

Vacaturenummer
2016111

Omvang
0,8 FTE

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur Minerva

De Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur MINERVA is één van de achttien Schools van de Hanzehogeschool Groningen en bestaat uit de onderdelen Autonome Beeldende Kunst, Vormgeving, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, FMI Masters en Minerva Academie voor Popcultuur (locatie Leeuwarden).
Academie Minerva participeert, samen met het Prins Claus Conservatorium en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, in de opleiding Master Kunsteducatie.
Aan Academie Minerva is het Kenniscentrum Kunst & Samenleving (KCKS) verbonden waar praktijkgericht onderzoek plaatsvindt.

Omschrijving van MiC binnen Minerva
Minerva in Context (MiC) is een nieuw organisatieonderdeel binnen Academie Minerva. Hier worden de activiteiten waarin de academie een relatie aangaat met haar omgeving bijeengebracht. Het vormt als het ware de interface tussen opleidingen, onderwijs, onderzoek, projectbureau, marketing & communicatie en werkveld. Taken van het MiC zijn bijvoorbeeld de positionering van Academie Minerva op basis van een strategische en artistieke visie & missie verder mede te ontwikkelen; de zichtbaarheid van activiteiten te verbeteren; het stimuleren van uitwisseling en (nieuwe) verbindingen met het werkveld en het opzetten en organiseren van een artistieke publieke programmering - zowel op regionaal als op (inter)nationaal niveau. Het team van het MiC werkt samen onder leiding van de programmamanager, waar de projectleider onderdeel van uit maakt.


Functiebeschrijving
De projectleider werkt aan een verscheidenheid van projecten en evenementen binnen het MiC in relatie tot het werkveld. Dit omvat onder meer het ontwikkelen, organiseren, produceren en realiseren van projecten en evenementen in relatie tot het Projectbureau/AMP en Platform Minerva, schrijven en redigeren van project-gerelateerde teksten voor marketing & communicatie en publieksinformatie, budgetbeheer en fondsenwerving, onderhouden van netwerken en contacten binnen en buiten Academie Minerva. Hij/zij zoekt de juiste mensen bij elkaar om aan een project te werken.

Taken zijn:
- Leiden en realiseren van diverse projecten en evenementen.
- Acquireren, beoordelen, selecteren en binnenhalen van mogelijke externe opdrachten en projecten in lijn met de visie van Academie Minerva en in samenwerking met de opleidingen (Projectbureau/AMP).
- Monitoren en sturen van lopende projecten en deze in lijn houden met de strategische keuzes en beleidsplannen.
- Contact onderhouden en nieuwe relaties opzetten met samenwerkingspartners en opdrachtgevers - regionaal, nationaal en internationaal.

Functie-eisen
De geschikte kandidaat beschikt over de volgende competenties: communicatief, analytisch, teamplayer, coachend, resultaatgericht, flexibel en "hands on" mentaliteit. Initiatief nemen, relaties onderhouden en voortgang bewaken met de focus op de klant is een vanzelfsprekendheid.

- Een relevante opleiding op minimaal Hbo-niveau.
- Inhoudelijke kennis van (hedendaagse) kunst, vormgeving en/of kunsteducatie.
- Kennis van het hoger beroepsonderwijs.
- Ervaring in het samenwerken met studenten/jonge professionals is een pré.
- Minimaal 5 jaar ervaring als projectmanager en het aansturen van mensen.
- Een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
- Vermogen om zowel zelfstandig en als deel van het team te werken.
- In een vaak hectische omgeving het overzicht kunnen houden.
- Geen 9 tot 5 mentaliteit, flexibele uren, ook 's avonds en in het weekend.
- Woont in Groningen of is bereid er te gaan wonen.
- Twee ter zake doende referenties.

De HG organieke functiebeschrijving van Projectleider A kunt u (alleen op hanze.nl) opvragen door onderaan de pagina te klikken op 'Meer informatie over deze vacature' (rechter muisknop/ openen in nieuw venster).

Arbeidsvoorwaarden
De datum van indiensttreding z.sm.. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op voortzetting van de arbeidsovereenkomst bij gebleken geschiktheid. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo. De functieschaal is 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.201,- en maximaal € 4661,- bruto per maand bij een volledige betrekking. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..


Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:
Naam: de programmamanager van het MiC, mevrouw Belinda Hak06 12608574


Sluitingsdatum
11-09-2016

Solliciteren
Voor deze vacature geldt een interne en semi externe status; dat houdt in dat medewerkers van Minerva en de Hanzehogeschool (in eerste instantie) en van andere organisaties aangesloten bij het samenwerkingsverband Noorderlink worden behandeld als interne kandidaten en dat zij voorrang hebben op de externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reacties
U kunt op deze vacature reageren door te klikken op 'Reageer op deze vacature'. U wordt dan doorgeleid naar het digitale sollicitatieformulier. Sollicitaties die op een andere wijze worden verzonden nemen wij niet in behandeling.

Mocht u tegen problemen aanlopen met het gebruik van het digitale sollicitatieformulier, neem dan contact op met de afdeling HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De gesprekken vinden plaats in de week van 19 september.

Reageer op deze vacature