Adviseur Communicatie & Marketing

Het extraverte en kleurrijke Groninger Museum is een van de belangrijkste musea in Nederland. Met het iconische gebouw, grote tentoonstellingen en een indrukwekkende collectie kunst, geschiedenis, design en mode is het een sterk internationaal cultuurmerk. Jaarlijks weten meer dan 200.000 mensen het museum te vinden om te genieten van de originele presentaties en de vele evenementen en activiteiten. Met een team van ruim 110 bevlogen mensen werken we er hard aan om een breed publiek een toegankelijke en verrassende belevenis te bieden waar het graag voor terugkomt.

Binnen het team Communicatie & Marketing zijn wij op zoek naar een

Adviseur Communicatie & Marketing (m/v/x) voor 32 uur per week

Jouw rol

Samen met je collega’s zorg jij dat dit mooiste museum van de wereld altijd in the picture staat. Met creatieve en vernieuwende campagnes werk je aan de zichtbaarheid van het merk en verleid je mensen tot bezoek. Je werkt aan nationale en internationale communicatie- en marketingcampagnes van geweldige kunstenaars en performers, zoals David Bowie, Gianni Versace, JR en The Rolling Stones. Je vertelt de verhalen van de prachtige collectie van het museum en maakt ze begrijpelijk en toegankelijk voor iedereen. Met het team werken we er hard aan om het publieksbereik te verbreden.

Wat heb jij in huis

Je hebt een stevige achtergrond op het gebied van communicatie en marketing, opgebouwd vanuit een hbo- of wo-opleiding en ruime werkervaring in het vakgebied. Jij verrast ons met vernieuwende marketingvoorstellen en weet deze SMART waar te maken. Met veel plezier en enthousiasme maak jij de mooiste creatieve communicatiemiddelen en schrijf je foutloos de beste teksten. Je bent een pr-tijger met een open houding. Je bent goed in het leggen en onderhouden van contacten en een kei voor de camera. Je werkt graag samen met anderen en je adviseert hen proactief en overtuigend. In de wereld van cultuur en kunst voel jij je thuis als geen ander.

Wat bieden wij jou

Samen met de andere adviseur werk je onder leiding van het hoofd van de afdeling Communicatie en Marketing. Met dit gezellige team werk je aan diverse projecten, samen met veel partners in en buiten de organisatie. Het museum is een informele organisatie en de lijnen zijn kort. Je krijgt vertrouwen en er is veel ruimte voor eigen inbreng. We vieren successen, helpen en inspireren elkaar. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Arbeidsvoorwaarden zijn volgens de Museum CAO, waarbij je wordt ingeschaald in schaal 8, en je pensioen wordt ondergebracht bij het ABP. We bieden je een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.

Overig

Het Groninger Museum onderschrijft de code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. We staan voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender, leeftijd, beperkingen, afkomst of geaardheid.
Het Groninger Museum heeft als beleid dat Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist is bij indiensttreding.

Heb je interesse?

Stuur dan vóór maandag 26 juni 2023 een brief met motivatie en je curriculum vitae naar . De eerste gespreksrondes zijn gepland op dinsdag 11 en donderdag 13 juli 2023.

Wil je meer weten over de functie of procedure, neem dan contact op met onze HR-adviseur Jeanine Bekker via of Karina Smrkovsky, hoofd Communicatie en Marketing via of 050 3666 512.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.