Bestuurssecretaris

De organisatie:

De Groninger Apotheken Vereniging (GAV) is een regionale branchevereniging voor apothekers. De vereniging heeft circa 70 leden: openbare apotheken, ziekenhuisapotheken en poliklinische apotheken uit de provincie Groningen en de kop van Drenthe. Regionale samenwerking, kwaliteit van zorg en belangenbehartiging zijn de drie pijlers waar de vereniging op rust.

De functie:

Binnen de organisatie ben jij de spin in het web. Je wacht niet af, maar handelt. Door jouw contacten met zowel apothekers als ketenpartners heb jij het overzicht van het hele speelveld van de farmacie. Je bent een enthousiaste gesprekspartner die graag initiatieven neemt en je voelt je vrij om jouw eigen accenten te leggen binnen de functie.

Je ondersteunt het bestuur (bestaand uit zes apothekers) en commissies. Je signaleert landelijke en regionale ontwikkelingen en vertaalt deze in concrete activiteiten. Ook stel je beleidsplannen, jaarplannen, jaarverslagen en begrotingen op en organiseer je nascholingen voor apothekers en apothekersassistenten.

Tot slot schrijf je teksten voor de website en intranet, breng je een digitale nieuwsbrief uit en onderhoud je contacten met (regionale) media.

Een deel van de tijd wordt besteed aan werkzaamheden voor het Apothekers Coöperatief Groningen (ACG) en Stichting ANNA (Academisch Netwerk Noordelijke Apothekers). Voor deze partijen worden deels dezelfde werkzaamheden uitgevoerd.

Wij vragen:

  • Academisch werk- en denkniveau
  • Communicatief vaardig, verbindend en evenwichtig, een bruggenbouwer
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen
  • Zelfstandig kunnen werken
  • Bereidheid om af en toe buiten kantoortijden te werken
  • Affiniteit met scholing
  • Kennis van de zorgsector is een pré

Wij bieden:

Een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Ziekenhuizen.
De werktijden zijn flexibel en we zoeken iemand die tenminste 24 uur per week beschikbaar is.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen, via 050 – 790 1200.
Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan je motivatiebrief met CV naar
Algemene informatie over de Groninger Apotheken Vereniging kun je vinden op onze website: gavgroningen.nl