Young Professional Vastgoedbedrijf - Gemeente Groningen

WERKEN BIJ DE GEMEENTE GRONINGEN: IETS VOOR JOU?

Wil jij werken voor een gemeente waar iedereen welkom is en waar we nuchter en trots zijn? Waar we op een eigenzinnige en daadkrachtige manier werken aan (digitale) veiligheid, woningbouw, armoedebestrijding, gezonde levensstijl, duurzame energie, een bruisend cultuuraanbod en nieuwe manieren van vervoer. Kortom, heb je hart voor de publieke zaak van de gemeente Groningen en wil je daar je werk van maken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op ons 18 maanden durende Young Professional programma! We zijn op zoek naar 19 Young Professionals.

De gemeente Groningen biedt jou als Young Professional de kans om anderhalf jaar lang aan opdrachten te werken. Daarnaast neem je deel aan het Young Professional programma met de Young Professional groep waarin jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Heb je zelf aanvullende ideeën? Jouw eigen inbreng in het programma waarderen we ten zeerste. En als onze samenwerking aan het eind van anderhalf jaar van beide kanten bevalt, dan heb je garantie op een vast contract bij de gemeente Groningen.

WAAR GA JE MEE AAN DE SLAG

Als professionele, servicegerichte en faciliterende organisatie is de directie Vastgoedbedrijf in brede zin verantwoordelijk voor het maatschappelijk vastgoed van de Gemeente Groningen, dit gaat om circa 500 panden. Van ontwikkeling en nieuwbouw tot en met verduurzaming, verbouw, onderhoud en beheer. De opgaven bewegen zich door alle gemeentelijke directies. Van de ontwikkeling van het Forum en de Kunstwerf tot de spectaculaire restauratie van het Stadhuis. Van de uitrol van het ambitieuze scholenprogramma tot de systematische verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed.

Als je bij de Gemeente Groningen wilt werken en iets met vastgoed wilt doen, dan is onze directie the place to be!

Binnen het Vastgoedbedrijf word je in eerste instantie ingezet ter ondersteuning van de Portefeuillemanagers en Projectmanagers in brede zin. Uiteraard doe je dit onder de vleugels van een portefeuillemanager, die jou gericht taken geeft. Hiermee doe jij kennis en ervaring op die nodig is, zodat je in een latere fase van het traject ook zelf voorstellen kunt opzetten  en kleinere projecten kunt op te pakken.

Je gaat dus aan de slag met  vraagstukken omtrent vastgoed die de reguliere functies of portefeuilles overstijgen. Hierbij vertaal je nieuwe ontwikkelingen naar een helder advies en draag je bij aan de besluitvorming. Je vindt het leuk om in een dynamische omgeving te werken waarbij politieke, bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken de agenda bepalen. Je beweegt je in het hart van nieuwbouw, verbouw, beheer, circulatievraagstukken en verduurzaming. Het Vastgoedbedrijf kent een viertal portefeuilles namelijk Kernvastgoed, Sport, Onderwijs en Cultuur&Welzijn. Het uiteindelijke doel is dat jij je kunt ontwikkelen tot vastgoedadviseur of (junior) projectleider waarbij je kunt rekenen op een gedegen begeleiding die aansluit op jouw ontwikkelbehoefte. Dit is dus geen rol als vastgoedontwikkelaar of makelaar.

PLEK IN DE ORGANISATIE

De directie Vastgoedbedrijf bestaat uit circa 40 medewerkers (en 15 in flexibele schil). Via het gemeentelijk vastgoed (circa 500 objecten) faciliteert de directie Vastgoedbedrijf maatschappelijke doelen en ontwikkelingen. De directie Vastgoedbedrijf is verantwoordelijk voor het portefeuillemanagement van het maatschappelijk vastgoed. Daarmee is de directie Vastgoedbedrijf tevens verantwoordelijk voor de ontwikkeling, nieuw- en verbouw, verduurzaming, en het beheer- en onderhoud van het gemeentelijk vastgoed.

WAT BIEDEN WIJ JOU 

 • Je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 18 maanden. Je wordt gedetacheerd vanuit GOA Publiek naar de gemeente, de ABU CAO is hierbij van toepassing.
 • Je salaris is gebaseerd op schaal 8.0 van de CAO Gemeenten. Dat betekent voor jou een maandsalaris van € 2.558,22 bruto per maand o.b.v. 32 uur.
 • Je ontvangt een thuiswerkvergoeding van 3 euro per dag dat je thuis werkt.
 • Je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de CAO Gemeenten en je bouwt maandelijks verlofuren op, per jaar heb je recht op 160 uur.
 • Ook een eindejaarsuitkering van 6,75% behoort tot jouw arbeidsvoorwaarden
 • Als de samenwerking aan het eind van de 18 maanden van beide kanten bevalt en je krijgt een goede beoordeling, dan bieden we je gegarandeerd een vast contract bij de gemeente Groningen.
 • Een opleidingsprogramma met de Young Professional groep en individuele mogelijkheden tot opleidingen.
 • Persoonlijke begeleiding door jouw mentor vanuit de afdeling en een adviseur mobiliteit.
 • Een plezierige werksfeer in een team met fijne collega’s.
 • Een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt.
 • De mogelijkheid tot deelname aan het Jongerennetwerk (JNG) van de gemeente Groningen. Het JNG organiseert maandelijks 1 à 2 activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sport en netwerk én ze organiseert een jaarlijkse excursie. Je kan ook actief lid worden en meehelpen organiseren.

WAT WE VAN JE VRAGEN

Je bent recent HBO/WO afgestudeerd (max. 2 jaar) in een Vastgoed of Bestuurskunde gerelateerde opleiding. Daarnaast ben je intrinsiek geïntereseerd in Vastgoed en heb je affiniteit met projecten.

Je bent zelfstandig, nieuwsgierig, open-minded en communicatief sterk. Daarnaast kun je goed schrijven, ben je leergierig en analystisch erg sterk waarbij je goed hoofd- en bijzaken kunt onderscheiden. Je pakt initiatief en verantwoordelijkheid en hebt hart voor de publieke zaak.

Tijdens je studie heb je ervaren dat samenwerken waardevol en nodig is om een stap verder te komen om doelen te halen. Je kent de uitdaging die daar soms ook bij komt kijken. Je bent positief kritisch op je eigen rol en bij tegenslag of wat tegenwind zet je door. Met vallen en opstaan wil je groeien als Young Professional.  Je pikt signalen in je werkomgeving op, durft vragen te stellen en zaken bespreekbaar te maken vanuit nieuwsgierigheid.

Voor de start van het Young Professional programma kan je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aandragen.

Wil jij het verschil maken in de verdere ontwikkeling van Groningen? We kijken uit naar een kennismaking om onze uitdagingen met jouw talent te verbinden. Tot gauw!

MEER INFORMATIE & SOLLICITEREN

De startdatum van de functie en het Young Professional programma is 4 september 2023.

Voordat je gaat solliciteren is het van belang om op de hoogte te zijn van de selectieprocedure:

Stuur je CV en motivatie (max. 500 woorden) in via de sollicitatiebutton op de website van GOA Publiek. Dat mag natuurlijk ook door middel van bijvoorbeeld een filmpje. Alleen sollicitaties die via de sollicitatiebutton binnen komen worden in behandeling genomen. Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van ontvangst. De kandidaten die worden uitgenodigd voor de vervolgprocedure ontvangen uiterlijk in de week van 19 juni een persoonlijk bericht per mail.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats van half juni tot half juli. We gaan ervan uit dat je in die periode beschikbaar bent.

GOA Publiek verzorgt de werving voor de vacature. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23 (ook bereikbaar op Whatsapp).

Voor meer informatie over de inhoud van het Young Professional Programma of de opdracht, kun je contact opnemen met Eva Klat  (HR adviseur mobiliteit), tel. 06-52759572

DIVERSITEIT MAAKT HET VERSCHIL Verschillen maken ons sterker. Daarom wil de gemeente Groningen de diversiteit van de organisatie vergroten en streven we ernaar om een afspiegeling van de samenleving te zijn.  

Reageren
Reageren op deze vacature kan tot en met 29 mei 2023 via de website van GOA Publiek