Young Professional SPOT Groningen - Gemeente Groningen

WERKEN BIJ DE GEMEENTE GRONINGEN: IETS VOOR JOU?

Wil jij werken voor een gemeente waar iedereen welkom is en waar we nuchter en trots zijn? Waar we op een eigenzinnige en daadkrachtige manier werken aan (digitale) veiligheid, woningbouw, armoedebestrijding, gezonde levensstijl, duurzame energie, een bruisend cultuuraanbod en nieuwe manieren van vervoer. Kortom, heb je hart voor de publieke zaak van de gemeente Groningen en wil je daar je werk van maken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op ons 18 maanden durende Young Professional programma! We zijn op zoek naar 19 Young Professionals.

De gemeente Groningen biedt jou als Young Professional de kans om anderhalf jaar lang aan opdrachten te werken. Daarnaast neem je deel aan het Young Professional programma met de Young Professional groep waarin jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Heb je zelf aanvullende ideeën? Jouw eigen inbreng in het programma waarderen we ten zeerste. En als onze samenwerking aan het eind van anderhalf jaar van beide kanten bevalt, dan heb je garantie op een vast contract bij de gemeente Groningen.

WAAR GA JE MEE AAN DE SLAG

SPOT Groningen is er voor iedereen die van podiumkunsten houdt. Van muziek, toneel en cabaret tot dans. Bij SPOT werken ongeveer 70 mensen in vaste dienst, ondersteund door vele freelancers en uitzendkrachten.

Binnen de afdeling Innovatie & Ontwikkeling is een traineeplaats beschikbaar. Deze afdeling staat uit drie pijlers, namelijk CrossWise, Projecten en Fondsenwerving.Voor jou ligt het accent vooral ter ondersteuning van de CrossWise projecten. CrossWise is een samenwerkingsverband tussen de vier kennisinstellingen, Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort, NHL-Stenden en SPOT.

Binnen CrossWise werken we o.a. met projectteams bestaande uit docenten, studenten en de professionals van SPOT aan innovatie- of verbeteropdrachten die toepasbaar zijn binnen ons primaire proces.

Concreet, er lopen nu projecten op het terrein van diverse innovaties, bijvoorbeeld ‘The future of Music experience’, ‘hoe wordt de live voorstelling gekoppeld aan een digitale beleving?’, ‘MusicdData-management’, ‘wat is de voorspellende waarde van data in relatie met populariteit artiest en verwacht publiek’, etc. 

Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van vakopleidingen. Hoe kunnen we de dagelijkse praktijk van SPOT als dagelijkse praktijk voor beroepsgerichte opleidingen als kok, hospitality-medewerker en event beveiliger gebruiken als leeromgeving 

Jij gaat deel uitmaken van het kernteam van CrossWise. Dit team zorgt dat alle voorgenomen ambities operationeel worden gemaakt. We zitten nog in een pioniersfase, werkprocessen zijn nog in ontwikkeling.

WAT BIEDEN WIJ JOU 

 • Je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 18 maanden. Je wordt gedetacheerd vanuit GOA Publiek naar de gemeente, de ABU CAO is hierbij van toepassing.
 • Je salaris is gebaseerd op schaal 8.0 van de CAO Gemeenten. Dat betekent voor jou een maandsalaris van € 2.558,22 bruto per maand o.b.v. 32 uur.
 • Je ontvangt een thuiswerkvergoeding van 3 euro per dag dat je thuis werkt.
 • Je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de CAO Gemeenten en je bouwt maandelijks verlofuren op, per jaar heb je recht op 160 uur.
 • Ook een eindejaarsuitkering van 6,75% behoort tot jouw arbeidsvoorwaarden
 • Als de samenwerking aan het eind van de 18 maanden van beide kanten bevalt en je krijgt een goede beoordeling, dan bieden we je gegarandeerd een vast contract bij de gemeente Groningen.
 • Een opleidingsprogramma met de Young Professional groep en individuele mogelijkheden tot opleidingen.
 • Persoonlijke begeleiding door jouw mentor vanuit de afdeling en een adviseur mobiliteit.
 • Een plezierige werksfeer in een team met fijne collega’s.
 • Een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt.
 • De mogelijkheid tot deelname aan het Jongerennetwerk (JNG) van de gemeente Groningen. Het JNG organiseert maandelijks 1 à 2 activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sport en netwerk én ze organiseert een jaarlijkse excursie. Je kan ook actief lid worden en meehelpen organiseren.

WAT WE VAN JE VRAGEN

Je hebt als Young Professional de intrinsieke drive tot realiseren en beschouwen. Je hebt een kennisachtergrond om je vast te bijten in de domeinen van organisatieontwikkeling, bedrijfskunde, projectmanagement & HRM. 

Daarnaast:

 • Durf je verantwoordelijkheid te nemen, zaken te initieren. Je werkt vanuit verbinding.
 • Combineer je resultaatgerichtheid met oog voor processen.
 • Kan jij je ideeen helder opschrijven, liefst ook in het Engels.
 • Sluit jouw persoonlijkheid goed aan op de competenties zorgvuldig, nieuwsgierig, leergierig, onafhankelijk, lef, doorzetten, pionieren.
 • Kan je werken zonder gedetailleerde kaders en je hebt gevoel voor humor. 
 • Ben je recent HBO/WO afgestudeerd (max. 2 jaar. Bij voorkeur in de richting van HRM of bedrijfskunde).

MEER INFORMATIE & SOLLICITEREN

De startdatum van de functie en het Young Professional programma is 4 september 2023.

Voordat je gaat solliciteren is het van belang om op de hoogte te zijn van de selectieprocedure:

Stuur je CV en motivatie (max. 500 woorden) in via de sollicitatiebutton op de website van GOA Publiek. Dat mag natuurlijk ook door middel van bijvoorbeeld een filmpje. Alleen sollicitaties die via de sollicitatiebutton binnen komen worden in behandeling genomen. Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van ontvangst. De kandidaten die worden uitgenodigd voor de vervolgprocedure ontvangen uiterlijk in de week van 19 juni een persoonlijk bericht per mail.

Voor de start van het Young Professional programma kan je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aandragen.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats van half juni tot half juli. We gaan ervan uit dat je in die periode beschikbaar bent.

GOA Publiek verzorgt de werving voor de vacature. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23 (ook bereikbaar op Whatsapp).

Voor meer informatie over de inhoud van het Young Professional Programma of de opdracht, kun je contact opnemen met Dirk Renkema (HR adviseur mobiliteit), tel. 06-52759516.

DIVERSITEIT MAAKT HET VERSCHIL Verschillen maken ons sterker. Daarom wil de gemeente Groningen de diversiteit van de organisatie vergroten en streven we ernaar om een afspiegeling van de samenleving te zijn.  

Reageren
Reageren op deze vacature kan tot en met 29 mei 2023 via de website van GOA Publiek