Young Professional Onderzoeker bij Onderzoek, Informatie en Statistiek - Gemeente Groningen

WERKEN BIJ DE GEMEENTE GRONINGEN: IETS VOOR JOU?

Wil jij werken voor een gemeente waar iedereen welkom is en waar we nuchter en trots zijn? Waar we op een eigenzinnige en daadkrachtige manier werken aan (digitale) veiligheid, woningbouw, armoedebestrijding, gezonde levensstijl, duurzame energie, een bruisend cultuuraanbod en nieuwe manieren van vervoer. Kortom, heb je hart voor de publieke zaak van de gemeente Groningen en wil je daar je werk van maken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op ons 18 maanden durende Young Professional programma! We zijn op zoek naar 19 Young Professionals.

De gemeente Groningen biedt jou als Young Professional de kans om 18 maanden lang aan opdrachten te werken. Daarnaast neem je deel aan het Young Professional programma met de Young Professional groep waarin jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Heb je zelf aanvullende ideeën? Jouw eigen inbreng in het programma waarderen we ten zeerste. En als onze samenwerking aan het eind van de 18 maanden van beide kanten bevalt, dan heb je garantie op een vast contract bij de gemeente Groningen.

WAAR GA JE MEE AAN DE SLAG

Als Young Professional lever je een belangrijke bijdrage aan verschillende opdrachten. Zo draag je bij aan het inwonerspanel Groningen Gehoord. Dit is het inwonerspanel voor alle inwoners van de gemeente Groningen. Via korte enquêtes geven circa 11.000 panelleden hun mening over alles wat speelt in de gemeente. Dit is voor de gemeente van grote waarde: zo kunnen we betere plannen en beslissingen nemen. Meestal werken we in opdracht van beleidsmedewerkers of programmamanagers van de gemeente Groningen. Zij hebben vaak vragen over allerlei (actuele) sociale en maatschappelijke onderwerpen. Hierover peilen ze graag de mening van het inwonerspanel. Onderwerpen die bijvoorbeeld zijn voorgelegd aan het panel zijn: Fietsen in de gemeente, Sport, Operatie Julianplein, Veiligheid, Zonne-energie, en Cultuur. Kortom: het kan gaan over allerlei onderwerpen die spelen in de gemeente.

Naast deze opdrachten werk je mee aan opdrachten van het CBS Urban Data Center. De gemeente Groningen en het CBS werken samen in het Urban Data Center. In deze samenwerking worden data van het CBS met data van de gemeente gecombineerd om tot nieuwe inzichten over Groningen en de regio te komen. Voorbeelden hiervan zijn de armoedemonitor, onderzoek naar verhuisketens ontstaan door nieuwbouw, energiearmoede en uitstroom uit de bijstand.

PLEK IN DE ORGANISATIE

Je gaat werken bij de directie Informatie & Services, afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek.

Bij de directie Informatie & Services staat de business altijd centraal. We ontwikkelen en leveren digitale informatie en facilitaire producten & diensten voor inwoners, instellingen en medewerkers van de gemeente Groningen. Met onze producten en diensten dragen we bij aan beleidsontwikkeling en goede bedrijfsvoering en daarmee aan goede dienstverlening aan inwoners, instellingen en bedrijven. We helpen de organisatie bij het benutten van kansen en mogelijkheden van toenemende digitalisering waardoor we een (duurzame) bijdrage kunnen blijven leveren aan mens en maatschappij. 

De afdeling OI&S bestaat uit de volgende teams: Onderzoek, Data science, Datawarehouse, BI, Vestigingenregister en het CBS Urban Data Center. Er wordt met plezier samengewerkt en de collega’s vinden het leuk om met nieuwe collega’s op te trekken.

WAT WE VAN JE VRAGEN

Je bent recent HBO/WO afgestudeerd (max. 2 jaar).

WO opleiding sociale/ruimtelijk wetenschappen
HBO Toegepaste psychologie

Verder vinden we het belangrijk dat je kennis van hebt van SPSS en het liefst ook van R. Mocht je nog geen R beheersen, maar wel bereid zijn je dit eigen te maken reageer dan vooral!

 Affiniteit met kwantitatief en kwalitatief onderzoek

Je bent zelfstandig, nieuwsgierig, open-minded en communicatief sterk. Daarnaast weet je te analyseren en te netwerken. En je hebt hart voor de publieke zaak.

Tijdens je studie heb je ervaren dat samenwerken waardevol en nodig is om een stap verder te komen om doelen te halen. Je kent de uitdaging die daar soms ook bij komt kijken. Je bent positief kritisch op je eigen rol en bij tegenslag of wat tegenwind zet je door. Met vallen en opstaan wil je groeien als Young Professional.  Je pikt signalen in je werkomgeving op, durft vragen te stellen en zaken bespreekbaar te maken vanuit nieuwsgierigheid. Je benadert vraagstukken en oplossingen op een creatieve manier. Je houdt nieuwe ontwikkelingen op onderzoeksgebied bij en ziet kansen om deze toe te passen in je werk. Je bent ondernemend en durft risico’s te nemen.

Voor de start van het Young Professional programma kan je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aandragen.

Wil jij het verschil maken in de verdere ontwikkeling van Groningen? We kijken uit naar een kennismaking om onze uitdagingen met jouw talent te verbinden. Tot gauw!

WAT BIEDEN WIJ JOU

  • Je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 18 maanden. Je wordt gedetacheerd vanuit GOA Publiek, de ABU CAO is hierbij van toepassing.
  • Je salaris is gebaseerd op functioneel schaal 8.0 CAO Gemeenten. Dat betekent voor jou een maandsalaris van €2.558,22 bruto per maand o.b.v. een arbeidsomvang van 32 uur per week.
  • Je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de CAO Gemeenten.
  • Je bouwt maandelijks verlofuren op volgens de ABU cao, per jaar heb je recht op 160 uur o.b.v. een arbeidsomvang van 32 uur per week. Indien je thuiswerkt ontvang je een thuiswerkvergoeding van netto €3,- per thuiswerkdag.
  • Als de samenwerking aan het eind van de 18 maanden van beide kanten bevalt en je krijgt een goede beoordeling, dan bieden we je gegarandeerd een vast contract bij de gemeente Groningen.
  • Een opleidingsprogramma met de Young Professional groep en individuele mogelijkheden tot opleidingen.
  • Persoonlijke begeleiding door jouw mentor vanuit de afdeling en een adviseur mobiliteit.
  • Een plezierige werksfeer in een team met fijne collega’s.
  • Een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt.
  • De mogelijkheid tot deelname aan het Jongerennetwerk (JNG) van de gemeente Groningen. Het JNG organiseert maandelijks 1 à 2 activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sport en netwerk én ze organiseert een jaarlijkse excursie. Je kan ook actief lid worden en meehelpen organiseren.

MEER INFORMATIE & SOLLICITEREN

De startdatum van de functie en het Young Professional programma is 4 september 2023.

Voordat je gaat solliciteren is het van belang om op de hoogte te zijn van de selectieprocedure:

Stuur je CV en motivatie (max. 500 woorden) in via de sollicitatiebutton op de website van GOA Publiek. Dat mag natuurlijk ook door middel van bijvoorbeeld een filmpje. Alleen sollicitaties die via de sollicitatiebutton binnen komen worden in behandeling genomen. Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van ontvangst. De kandidaten die worden uitgenodigd voor de vervolgprocedure ontvangen uiterlijk in de week van 19 juni een persoonlijk bericht per mail.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats van half juni tot half juli. We gaan ervan uit dat je in die periode beschikbaar bent.

GOA Publiek verzorgt de werving voor de vacature. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23 (ook bereikbaar op Whatsapp).

Voor meer informatie over de inhoud van het Young Professional Programma of de opdracht, kun je contact opnemen met Walter Sardjoe (HR adviseur mobiliteit), tel. 06- 46992042.

DIVERSITEIT MAAKT HET VERSCHIL Verschillen maken ons sterker. Daarom wil de gemeente Groningen de diversiteit van de organisatie vergroten en streven we ernaar om een afspiegeling van de samenleving te zijn.  

Reageren
Reageren op deze vacature kan tot en met 29 mei 2023 via de website van GOA Publiek