Young Professional Juridische Zaken - Gemeente Groningen

WERKEN BIJ DE GEMEENTE GRONINGEN: IETS VOOR JOU?

Wil jij werken voor een gemeente waar iedereen welkom is en waar we nuchter en trots zijn? Waar we op een eigenzinnige en daadkrachtige manier werken aan (digitale) veiligheid, woningbouw, armoedebestrijding, gezonde levensstijl, duurzame energie, een bruisend cultuuraanbod en nieuwe manieren van vervoer. Kortom, heb je hart voor de publieke zaak van de gemeente Groningen en wil je daar je werk van maken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op ons 18 maanden durende Young Professional programma! We zijn op zoek naar 19 Young Professionals.

De gemeente Groningen biedt jou als Young Professional de kans om 18 maanden lang aan opdrachten te werken. Daarnaast neem je deel aan het Young Professional programma met de Young Professional groep waarin jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Heb je zelf aanvullende ideeën? Jouw eigen inbreng in het programma waarderen we ten zeerste. En als onze samenwerking aan het eind van de 18 maanden van beide kanten bevalt, dan heb je garantie op een vast contract bij de gemeente Groningen.

WAAR GA JE MEE AAN DE SLAG

Lokale overheden werken steeds meer en intensiever met elkaar samen. Dat gebeurt op verschillende niveaus en op verschillende manieren. De Wet gemeenschappelijke regelingen maakt (publiekrechtelijke) samenwerking mogelijk tussen provincies, gemeenten en waterschappen. Met een recente wijziging in deze wet krijgen volks­vertegen­woordigers, zoals gemeenteraadsleden en statenleden, meer invloed op de besluitvorming van dit soort samenwerkingen en kunnen ze die beter controleren.

Het komende jaar moeten alle Gemeenschappelijke Regelingen waar de gemeente Groningen deel van uitmaakt (o.a. GGD, Veiligheidsregio, Meerschap etc.) worden herschreven en opnieuw vastgesteld.

Jij gaat samen met een ervaren jurist en juristen van andere lokale overheden dit ondersteunen.

Daarnaast willen we je graag inwerken in het subsidierecht. Subsidies zijn een belangrijk middel van de gemeente om doelstellingen te realiseren. Jaarlijks gaan daar in het sociale en fysieke domein tientallen miljoenen om. En waarvoor een wettelijke grondslag vereist is. Nieuw of gewijzigd beleid vraagt om (aanpassing van de) gemeentelijke subsidie-regelgeving voor beide domeinen. Daar draag jij, samen met een ervaren jurist aan bij.

Staatssteun en de vraag ‘subsidie of overheidsopdracht?’ zijn gerelateerde items die daarbij regelmatig aan de orde komen. Ook ben je sparringpartner voor de afdeling die de subsidieverstrekking verzorgt.  

PLEK IN DE ORGANISATIE

Je gaat werken bij de directie Financiën, Inkoop en Juridische Zaken, op de afdeling Juridische Zaken. Deze afdeling geeft (juridisch) advies aan de gemeentelijke organisatie over onder meer het opstellen en uitvoeren van (gemeentelijke) wet- en regelgeving en over een breed scala van privaatrechtelijke en bestuursrechtelijke vraagstukken. Je komt terecht in een enthousiast team van betrokken professionals. Voor een pas afgestudeerde jurist is er bij Juridische Zaken de mogelijkheid om op vele rechtsgebieden en juridische werkzaamheden ervaring op te doen: van pleiten tot schrijven, van adviseren tot auditen. 

Jouw plek is in het team juridisch adviseurs sociaal domein. Je werkt samen met de juridisch adviseurs sociaal domein, de beleidsmedewerkers maatschappelijke ontwikkeling en diverse andere collega’s bij het adviseren bij vraagstukken in het sociaal domein. Hierbij maak je de vertaalslag van de wet naar de, soms weerbarstige, praktijk.

Eenvoudige zaken doe je zelf, in de complexere zaken ondersteun je de ervaren adviseurs. Wat eenvoudig is en wat complex is, is afhankelijk van jouw ontwikkeling als adviseur.

We verwachten dat je na 18 maanden  volledig inzetbaar bent als juridisch adviseur op jouw rechtsgebied.

Je levert een bijdrage en bent onderdeel van de verdere ontwikkeling van de juridische advisering in het sociaal domein

Heb jij de drive om je te ontwikkelen tot een doorgewinterde jurist in een breed werkveld? Dan begint bij ons de start van jouw droombaan. We kijken uit naar je sollicitatie!

WAT WE VAN JE VRAGEN

Je bent recent HBO/WO afgestudeerd (max. 2 jaar) met een afgeronde juridische opleiding.  Een minor bestuursrecht is een plus.

Je hebt belangstelling voor een breed scala aan juridische onderwerpen. Je kunt je nieuwe materie snel eigen maken.

Je bent zelfstandig, nieuwsgierig, open-minded en communicatief sterk. Daarnaast weet je je adviezen duidelijk en begrijpelijk te motiveren en ben je gemakkelijk benaderbaar. Uiteraard is het belangrijk dat je  je hart hebt voor de publieke zaak.

Tijdens je studie heb je ervaren dat samenwerken waardevol en nodig is om een stap verder te komen om doelen te halen. Je kent de uitdaging die daar soms ook bij komt kijken. Je bent positief kritisch op je eigen rol en bij tegenslag of wat tegenwind zet je door. Met vallen en opstaan wil je groeien als Young Professional. Je pikt signalen in je werkomgeving op, durft vragen te stellen en zaken bespreekbaar te maken vanuit nieuwsgierigheid. Ook is het belangrijk dat je goed kunt luisteren.

Voor de start van het Young Professional programma kan je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aandragen.

Wil jij het verschil maken in de verdere ontwikkeling van Groningen? We kijken uit naar een kennismaking om onze uitdagingen met jouw talent te verbinden. Tot gauw!

WAT BIEDEN WIJ JOU

  • Je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 18 maanden. Je wordt gedetacheerd vanuit GOA Publiek, de ABU CAO is hierbij van toepassing.
  • Je salaris is gebaseerd op functioneel schaal 8.0 CAO Gemeenten. Dat betekent voor jou een maandsalaris van € 2.558,22 bruto per maand o.b.v. een arbeidsomvang van 32 uur per week.
  • Je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de CAO Gemeenten.
  • Je bouwt maandelijks verlofuren op volgens de ABU cao, per jaar heb je recht op 160 uur o.b.v. een arbeidsomvang van 32 uur per week. Indien je thuiswerkt ontvang je een thuiswerkvergoeding van netto €3,- per thuiswerkdag.
  • Als de samenwerking aan het eind van de twee jaar van beide kanten bevalt en je krijgt een goede beoordeling, dan bieden we je gegarandeerd een vast contract bij de gemeente Groningen.
  • Een opleidingsprogramma met de Young Professional groep en individuele mogelijkheden tot opleidingen.
  • Persoonlijke begeleiding door jouw mentor vanuit de afdeling en een adviseur mobiliteit.
  • Een plezierige werksfeer in een team met fijne collega’s.
  • Een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt.
  • De mogelijkheid tot deelname aan het Jongerennetwerk (JNG) van de gemeente Groningen. Het JNG organiseert maandelijks 1 à 2 activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sport en netwerk én ze organiseert een jaarlijkse excursie. Je kan ook actief lid worden en meehelpen organiseren.

MEER INFORMATIE & SOLLICITEREN

De startdatum van de functie en het Young Professional programma is 4 september 2023.

Voordat je gaat solliciteren is het van belang om op de hoogte te zijn van de selectieprocedure:

Stuur je CV en motivatie (max. 500 woorden) in via de sollicitatiebutton op de website van GOA Publiek. Dat mag natuurlijk ook door middel van bijvoorbeeld een filmpje. Alleen sollicitaties die via de sollicitatiebutton binnen komen worden in behandeling genomen. Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van ontvangst. De kandidaten die worden uitgenodigd voor de vervolgprocedure ontvangen uiterlijk in de week van 19 juni een persoonlijk bericht per mail.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats van half juni tot half juli. We gaan ervan uit dat je in die periode beschikbaar bent.

GOA Publiek verzorgt de werving voor de vacature. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23 (ook bereikbaar op Whatsapp).

Voor meer informatie over de inhoud van het Young Professional Programma of de opdracht, kun je contact opnemen met Walter Sardjoe (HR adviseur mobiliteit), tel. 06- 46992042.

DIVERSITEIT MAAKT HET VERSCHIL Verschillen maken ons sterker. Daarom wil de gemeente Groningen de diversiteit van de organisatie vergroten en streven we ernaar om een afspiegeling van de samenleving te zijn.  

Reageren
Reageren op deze vacature kan tot en met 29 mei 2023 via de website van GOA Publiek