Young Professional Duurzame Mobiliteit - Gemeente Groningen

WERKEN BIJ DE GEMEENTE GRONINGEN: IETS VOOR JOU?

Wil jij werken voor een gemeente waar iedereen welkom is en waar we nuchter en trots zijn? Waar we op een eigenzinnige en daadkrachtige manier werken aan (digitale) veiligheid, woningbouw, armoedebestrijding, gezonde levensstijl, duurzame energie, een bruisend cultuuraanbod en nieuwe manieren van vervoer. Kortom, heb je hart voor de publieke zaak van de gemeente Groningen en wil je daar je werk van maken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op ons 18 maanden durende Young Professional programma! We zijn op zoek naar 19 Young Professionals.

De gemeente Groningen biedt jou als Young Professional de kans om anderhalf jaar lang aan opdrachten te werken. Daarnaast neem je deel aan het Young Professional programma met de Young Professional groep waarin jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Heb je zelf aanvullende ideeën? Jouw eigen inbreng in het programma waarderen we ten zeerste. En als onze samenwerking aan het eind van anderhalf jaar van beide kanten bevalt, dan heb je garantie op een vast contract bij de gemeente Groningen.

WAAR GA JE MEE AAN DE SLAG?

De klimaatcrisis is wereldwijd volop zichtbaar: droogte met als gevolg mislukte oogsten, drinkwatertekorten, maar ook stormen, overstromingen en hittegolven. Onze huidige manier van leven is niet houdbaar. Om te zorgen dat onze planeet leefbaar blijft, voor mens en dier, moeten overheden wereldwijd nu maatregelen nemen. Samen met onze partners werken we verder aan de verduurzaming van Groningen. Met CO2-neutraal 2035 lopen we voorop in Nederland en Europa, Brussel bevestigde dit onlangs door Groningen te selecteren als 1 van de 100 deelnemers aan de Europese missie ‘Climate-neutral Cities’.

De 4 Young Professionals binnen Stadsontwikkeling werken in het kader van CO2-neutraal 2025 gezamenlijk aan een integrale opdracht die jullie als team oppakken. Wij zien dit als een mooie manier om ook de andere onderdelen van Stadsontwikkeling te leren kennen, en te leren van de andere Young Professionals. Jullie hebben daarnaast een individuele opdracht. Onderstaande individuele opdracht gaat over duurzame mobiliteit.

Op het gebied van duurzame mobiliteit zetten we in op meerdere sporen. Groningen is één van de weinige gemeenten in Nederland waar het plaatsen van laadpalen in de openbare ruimte stevig in eigen regie plaats vindt, via het zogenoemde opdrachtenmodel. We willen een slim en duurzaam netwerk van laadinfrastructuur realiseren met liefst 100% groene en lokaal opgewekte energie. Daarnaast willen we een flinke slag slaan op laadvoorzieningen en slim stroomgebruik op bedrijventerreinen, zoeken we naar de mogelijkheden voor Vehicle to Grid en gaan we aan de slag met snelladen. We streven naar elektriciteit en waterstof die lokaal opgewekt of geproduceerd worden.

Bij jouw opdracht ligt de focus op het stimuleren en faciliteren van duurzaam reizen en elektrisch laden op bedrijventerreinen. Je werkt nauw samen met beleidsmedewerkers op het gebied van elektrisch laden, logistiek, ruimtelijke economie en energie. Je doet onderzoek naar de randvoorwaarden, wensen en behoeftes, stelt beleid op en voert dit uit. Daarnaast haal je informatie op bij relevante partijen zoals ondernemers, bedrijvenverenigingen, leveranciers van laadpalen, netbeheerders, etc.

PLEK IN DE ORGANISATIE

Samen met 3 andere Young Professionals ga je aan de slag binnen Stadsontwikkeling, waar jullie allemaal gaan werken aan vraagstukken rondom het klimaatakkoord. Jij wordt gekoppeld aan het programma Duurzame Mobiliteit.

WAT BIEDEN WIJ JOU 

 • Je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 18 maanden. Je wordt gedetacheerd vanuit GOA Publiek naar de gemeente, de ABU CAO is hierbij van toepassing.
 • Je salaris is gebaseerd op schaal 8.0 van de CAO Gemeenten. Dat betekent voor jou een maandsalaris van € 2.558,22 bruto per maand o.b.v. 32 uur.
 • Je ontvangt een thuiswerkvergoeding van 3 euro per dag dat je thuis werkt.
 • Je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de CAO Gemeenten en je bouwt maandelijks verlofuren op, per jaar heb je recht op 160 uur.
 • Ook een eindejaarsuitkering van 6,75% behoort tot jouw arbeidsvoorwaarden
 • Als de samenwerking aan het eind van de 18 maanden van beide kanten bevalt en je krijgt een goede beoordeling, dan bieden we je gegarandeerd een vast contract bij de gemeente Groningen.
 • Een opleidingsprogramma met de Young Professional groep en individuele mogelijkheden tot opleidingen.
 • Persoonlijke begeleiding door jouw mentor vanuit de afdeling en een adviseur mobiliteit.
 • Een plezierige werksfeer in een team met fijne collega’s.
 • Een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt.
 • De mogelijkheid tot deelname aan het Jongerennetwerk (JNG) van de gemeente Groningen. Het JNG organiseert maandelijks 1 à 2 activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sport en netwerk én ze organiseert een jaarlijkse excursie. Je kan ook actief lid worden en meehelpen organiseren.

WAT WE VAN JE VRAGEN

Je bent een enthousiaste, recent HBO/WO afgestudeerde (max. 2 jaar) aanpakker, die met vernieuwende initiatieven op het gebied van elektrisch laden komt.

Naast dat je recent HBO/WO bent afgestudeerd (max. 2 jaar) heb je interesse in de energietransitie.

Je bent pro-actief, resultaatgericht en kan goed samenwerken. Ook heb je een flinke dosis doorzettingsvermogen en hart voor de publieke zaak.

Tijdens je studie heb je ervaren dat samenwerken waardevol en nodig is om een stap verder te komen om doelen te halen. Je kent de uitdaging die daar soms ook bij komt kijken. Je bent positief kritisch op je eigen rol en bij tegenslag of wat tegenwind zet je door. Met vallen en opstaan wil je groeien als Young Professional. Je pikt signalen in je werkomgeving op, durft vragen te stellen en zaken bespreekbaar te maken vanuit nieuwsgierigheid.

Voor de start van het Young Professional programma kan je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aandragen.

Wil jij het verschil maken in de verdere ontwikkeling van Groningen? We kijken uit naar een kennismaking om onze uitdagingen met jouw talent te verbinden. Tot gauw!

MEER INFORMATIE & SOLLICITEREN

De startdatum van de functie en het Young Professional programma is 4 september 2023.

Voordat je gaat solliciteren is het van belang om op de hoogte te zijn van de selectieprocedure:

Stuur je CV en motivatie (max. 500 woorden) in via de sollicitatiebutton op de website van GOA Publiek. Dat mag natuurlijk ook door middel van bijvoorbeeld een filmpje. Alleen sollicitaties die via de sollicitatiebutton binnen komen worden in behandeling genomen. Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van ontvangst. De kandidaten die worden uitgenodigd voor de vervolgprocedure ontvangen uiterlijk in de week van 19 juni een persoonlijk bericht per mail.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats van half juni tot half juli. We gaan ervan uit dat je in die periode beschikbaar bent.

GOA Publiek verzorgt de werving voor de vacature. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23 (ook bereikbaar op Whatsapp).

Voor meer informatie over de inhoud van het Young Professional Programma of de opdracht, kun je contact opnemen met Heleen van der Kooi (HR adviseur mobiliteit), tel. 06-52759537

DIVERSITEIT MAAKT HET VERSCHIL Verschillen maken ons sterker. Daarom wil de gemeente Groningen de diversiteit van de organisatie vergroten en streven we ernaar om een afspiegeling van de samenleving te zijn.

Reageren
Reageren op deze vacature kan tot en met 29 mei 2023 via de website van GOA Publiek