Young Professional directie Veiligheid - Gemeente Groningen

WERKEN BIJ DE GEMEENTE GRONINGEN: IETS VOOR JOU?

Wil jij werken voor een gemeente waar iedereen welkom is en waar we nuchter en trots zijn? Waar we op een eigenzinnige en daadkrachtige manier werken aan (digitale) veiligheid, woningbouw, armoedebestrijding, gezonde levensstijl, duurzame energie, een bruisend cultuuraanbod en nieuwe manieren van vervoer. Kortom, heb je hart voor de publieke zaak van de gemeente Groningen en wil je daar je werk van maken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op ons 18 maanden durende Young Professional programma! We zijn op zoek naar 19 Young Professionals.

De gemeente Groningen biedt jou als Young Professional de kans om anderhalf jaar lang aan opdrachten te werken. Daarnaast neem je deel aan het Young Professional programma met de Young Professional groep waarin jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Heb je zelf aanvullende ideeën? Jouw eigen inbreng in het programma waarderen we ten zeerste. En als onze samenwerking aan het eind van anderhalf jaar van beide kanten bevalt, dan heb je garantie op een vast contract bij de gemeente Groningen.

WAAR GA JE MEE AAN DE SLAG

Gaat jouw hart sneller kloppen van het thema duurzame inzetbaarheid en vitaliteit? Wil jij je graag verdiepen in dit thema zodat jij aan de directie Veiligheid een uitgewerkte visie kan presenteren die je vervolgens ook zelf gaat implementeren? En wil jij zo bijdragen een fit en vitaal team dat zorgt voor een veilig Groningen? Dan verwelkomen we jou graag in ons team!

Je takenpakket omvat:

 • Je ontwikkelt een meerjarige visie en concreet uitvoerbaar plan op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit en draagt zorg voor de implementatie;
 • Je adviseert het MT van de directie Veiligheid op dit thema;
 • Je maakt gebruik van een netwerk (andere directies, politie, overheidsinstellingen, bedrijfsleven, brandweer) om informatie en inspiratie op te halen voor je visiestuk;
 • Je zorgt voor draagvlak bij de medewerkers van de directie veiligheid;
 • Je zorgt voor interne afstemming voor de financiële, juridische en procesmatige aspecten;
 • Ontwikkelen van loopbaan perspectief binnen of buiten de organisatie voor medewerkers die door hun gezondheidssituatie bepaalde werkzaamheden niet meer kunnen uitvoeren.

PLEK IN DE ORGANISATIE

De directie Veiligheid is volop in ontwikkeling. We werken samen met politie, openbaar ministerie, inwoners, ondernemers, organisaties en instellingen voor een veilige en leefbare gemeente. De directie bestaat uit 4 afdelingen: Toezicht en Handhaving (THOR), Markt en Havenwezen, Openbare Orde en Veiligheid (OOV) en Evenementen. De Young Professional wordt ondergebracht bij de directiestaf bestaande uit 7 gedreven collega’s. Je aandacht zal in eerste instantie uitgaan naar de afdelingen THOR en Markt en Haven omdat het zwaartepunt van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit ligt op de functies waarbij medewerkers veel op straat aanwezig zijn voor de werkzaamheden.

WAT BIEDEN WIJ JOU 

 • Je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 18 maanden. Je wordt gedetacheerd vanuit GOA Publiek naar de gemeente, de ABU CAO is hierbij van toepassing.
 • Je salaris is gebaseerd op schaal 8.0 van de CAO Gemeenten. Dat betekent voor jou een maandsalaris van € 2.558,22 bruto per maand o.b.v. 32 uur.
 • Je ontvangt een thuiswerkvergoeding van 3 euro per dag dat je thuis werkt.
 • Je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de CAO Gemeenten en je bouwt maandelijks verlofuren op, per jaar heb je recht op 160 uur.
 • Ook een eindejaarsuitkering van 6,75% behoort tot jouw arbeidsvoorwaarden
 • Als de samenwerking aan het eind van de 18 maanden van beide kanten bevalt en je krijgt een goede beoordeling, dan bieden we je gegarandeerd een vast contract bij de gemeente Groningen.
 • Een opleidingsprogramma met de Young Professional groep en individuele mogelijkheden tot opleidingen.
 • Persoonlijke begeleiding door jouw mentor vanuit de afdeling en een adviseur mobiliteit.
 • Een plezierige werksfeer in een team met fijne collega’s.
 • Een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt.
 • De mogelijkheid tot deelname aan het Jongerennetwerk (JNG) van de gemeente Groningen. Het JNG organiseert maandelijks 1 à 2 activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sport en netwerk én ze organiseert een jaarlijkse excursie. Je kan ook actief lid worden en meehelpen organiseren.

WAT WE VAN JE VRAGEN

Voor ons staat plezier in je werk bovenaan. Dat plezier bestaat uit leuke collega’s, een goede werksfeer en een inhoudelijk interessante baan in één van de mooiste gemeenten van Nederland. Samen zorgen we dat alle inwoners van Groningen prettig en veilig kunnen wonen, werken en leven.

Wij zoeken een zelfstandige, nieuwsgierige en resultaatgericht collega. Om succesvol te zijn in deze rol te zijn heb je nodig:

 • Recent HBO/WO afgestudeerd bij voorkeur richting HRM, Gezondheid, Bewegingswetenschappen of Sportkunde;
 • Je kunt je bewegen tussen verschillende lagen en praktisch schakelen tussen uitvoering en beleid;
 • Een flexibele communicatiestijl en om kunnen gaan met weerstand;
 • Een planmatige manier van werken gericht op zichtbaar resultaat;
 • Doorzettingsvermogen, zelfreflectie en humor.

Voor de start van het Young Professional programma kan je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aandragen.

Wil jij het verschil maken in de verdere ontwikkeling van Groningen? We kijken uit naar een kennismaking om onze uitdagingen met jouw talent te verbinden. Tot gauw!

MEER INFORMATIE & SOLLICITEREN

De startdatum van de functie en het Young Professional programma is 4 september 2023.

Voordat je gaat solliciteren is het van belang om op de hoogte te zijn van de selectieprocedure:

Stuur je CV en motivatie (max. 500 woorden) in via de sollicitatiebutton op de website van GOA Publiek. Dat mag natuurlijk ook door middel van bijvoorbeeld een filmpje. Alleen sollicitaties die via de sollicitatiebutton binnen komen worden in behandeling genomen. Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van ontvangst. De kandidaten die worden uitgenodigd voor de vervolgprocedure ontvangen uiterlijk in de week van 19 juni een persoonlijk bericht per mail.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats van half juni tot half juli. We gaan ervan uit dat je in die periode beschikbaar bent.

GOA Publiek verzorgt de werving voor de vacature. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23 (ook bereikbaar op Whatsapp).

Voor meer informatie over de inhoud van het Young Professional Programma of de opdracht, kun je contact opnemen met Dirk Renkema (HR adviseur mobiliteit), tel. 06-52759516.

DIVERSITEIT MAAKT HET VERSCHIL Verschillen maken ons sterker. Daarom wil de gemeente Groningen de diversiteit van de organisatie vergroten en streven we ernaar om een afspiegeling van de samenleving te zijn.  

Reageren
Reageren op deze vacature kan tot en met 4 juni 2023 via de website van GOA Publiek