Young Professional Concerncontrol - Gemeente Groningen

WERKEN BIJ DE GEMEENTE GRONINGEN: IETS VOOR JOU?

Wil jij werken voor een gemeente waar iedereen welkom is en waar we nuchter en trots zijn? Waar we op een eigenzinnige en daadkrachtige manier werken aan (digitale) veiligheid, woningbouw, armoedebestrijding, gezonde levensstijl, duurzame energie, een bruisend cultuuraanbod en nieuwe manieren van vervoer. Kortom, heb je hart voor de publieke zaak van de gemeente Groningen en wil je daar je werk van maken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op ons 18 maanden durende Young Professional programma! We zijn op zoek naar 19 Young Professionals.

De gemeente Groningen biedt jou als Young Professional de kans om anderhalf jaar lang aan opdrachten te werken. Daarnaast neem je deel aan het Young Professional programma met de Young Professional groep waarin jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Heb je zelf aanvullende ideeën? Jouw eigen inbreng in het programma waarderen we ten zeerste. En als onze samenwerking aan het eind van anderhalf jaar van beide kanten bevalt, dan heb je garantie op een vast contract bij de gemeente Groningen.

WAAR GA JE MEE AAN DE SLAG

Als young professional ondersteun je de werkzaamheden die worden verricht door concern control en lever je een bijdrage aan de volgende ontwikkelingen: 

 • De doorontwikkeling van de strategische investeringsagenda. In 2023 hebben we voor het eerst een strategische investeringsagenda gemaakt voor de komende 10 jaar. Deze agenda willen we jaarlijks gaan toepassen bij de begrotingsvoorbereiding. 
 • Het opstellen en uitvoeren van het plan ‘Doorontwikkeling Auditing voor de komende jaren’ waaronder de doorontwikkeling van auditmethodieken zoals data analyse en het ontwikkelen van het interne kwaliteitsprogramma;  
 • Het beoordelen van businesscases en project / programma control (bijvoorbeeld energie); 

PLEK IN DE ORGANISATIE

Concern control adviseert het college en de (concern)directie gevraagd en ongevraagd op het gebied van sturing en beheersing. Concerncontrol bestaat uit een team van controllers (6 fte) en een team van auditors (10 fte). Ook het toezicht op privacy (2 fte) valt onder de verantwoordelijkheid van concerncontrol.

Concern control werkt vanuit de vastgestelde visie op control en de verantwoordelijkheden die daarin zijn beschreven (“three lines of defence”).  De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld gerelateerd aan de Planning en Control cyclus en audits.  De werkzaamheden die concerncontrol verricht zijn breed (sociaal domein, ruimtelijk domein en bedrijfsvoering & dienstverlening) en divers. Daarbij wordt samengewerkt met onder andere de concernstaf en het Shared Service Centre (SSC).

De maatschappelijke opgaven op het gebied van onder andere woningbouw, energietransitie en digitalisering zijn groot. Daar staat tegenover dat de economische omstandigheden onzeker zijn en de gemeentefinanciën de komende jaren onder druk staan. Een goede concernsturing is daarom noodzakelijk om als gemeente in “control”  te blijven en risico’s te beheersen.   

WAT BIEDEN WIJ JOU 

 • Je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 18 maanden. Je wordt gedetacheerd vanuit GOA Publiek naar de gemeente, de ABU CAO is hierbij van toepassing.
 • Je salaris is gebaseerd op schaal 8.0 van de CAO Gemeenten. Dat betekent voor jou een maandsalaris van € 2.558,22 bruto per maand o.b.v. 32 uur.
 • Je ontvangt een thuiswerkvergoeding van 3 euro per dag dat je thuis werkt.
 • Je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de CAO Gemeenten en je bouwt maandelijks verlofuren op, per jaar heb je recht op 160 uur.
 • Ook een eindejaarsuitkering van 6,75% behoort tot jouw arbeidsvoorwaarden
 • Als de samenwerking aan het eind van de twee jaar van beide kanten bevalt en je krijgt een goede beoordeling, dan bieden we je gegarandeerd een vast contract bij de gemeente Groningen.
 • Een opleidingsprogramma met de Young Professional groep en individuele mogelijkheden tot opleidingen.
 • Persoonlijke begeleiding door jouw mentor vanuit de afdeling en een adviseur mobiliteit.
 • Een plezierige werksfeer in een team met fijne collega’s.
 • Een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt.
 • De mogelijkheid tot deelname aan het Jongerennetwerk (JNG) van de gemeente Groningen. Het JNG organiseert maandelijks 1 à 2 activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sport en netwerk én ze organiseert een jaarlijkse excursie. Je kan ook actief lid worden en meehelpen organiseren.

WAT WE VAN JE VRAGEN

Jij hebt een WO of HBO opleiding bij voorkeur op het gebied van bedrijfskunde, bedrijfseconomie of accountancy. Je bent kritisch en staat stevig in je schoenen om te kunnen werken in een politiek- bestuurlijke omgeving. Je ontwikkelt je eigen mening vanuit een brede nieuwsgierigheid. Je staat middenin de organisatie zodat je weet wat er speelt (geen bureau functie). Nodig om je bezig te kunnen houden met overstijgende thema’s waarover je contact hebt met politiek en bestuur. Je houdt je bezig met risicovolle projecten waarin je een antenne functie hebt. Je verdiept je in college stukken, neemt deel aan stuurgroepen en bent, als het nodig is, bereikbaar voor urgente zaken. Je staat altijd aan.

Tijdens je studie heb je ervaren dat samenwerken waardevol en nodig is om een stap verder te komen om doelen te halen. Je kent de uitdaging die daar soms ook bij komt kijken. Je bent positief kritisch op je eigen rol en bij tegenslag of wat tegenwind zet je door. Met vallen en opstaan wil je groeien als Young Professional.  Je pikt signalen in je werkomgeving op, durft vragen te stellen en zaken bespreekbaar te maken vanuit nieuwsgierigheid.

Voor de start van het Young Professional programma kan je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aandragen.

Wil jij het verschil maken in de verdere ontwikkeling van Groningen? We kijken uit naar een kennismaking om onze uitdagingen met jouw talent te verbinden. Tot gauw!

MEER INFORMATIE & SOLLICITEREN

De startdatum van de functie en het Young Professional programma is 4 september 2023.

Voordat je gaat solliciteren is het van belang om op de hoogte te zijn van de selectieprocedure:

Stuur je CV en motivatie (max. 500 woorden) in via de sollicitatiebutton op de website van GOA Publiek. Dat mag natuurlijk ook door middel van bijvoorbeeld een filmpje. Alleen sollicitaties die via de sollicitatiebutton binnen komen worden in behandeling genomen. Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van ontvangst. De kandidaten die worden uitgenodigd voor de vervolgprocedure ontvangen uiterlijk in de week van 19 juni een persoonlijk bericht per mail.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats van half juni tot half juli. We gaan ervan uit dat je in die periode beschikbaar bent.

GOA Publiek verzorgt de werving voor de vacature. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23 (ook bereikbaar op Whatsapp).

Voor meer informatie over de inhoud van het Young Professional Programma of de opdracht, kun je contact opnemen met Dirk Renkema (HR adviseur mobiliteit), tel. 06-52759516.

DIVERSITEIT MAAKT HET VERSCHIL Verschillen maken ons sterker. Daarom wil de gemeente Groningen de diversiteit van de organisatie vergroten en streven we ernaar om een afspiegeling van de samenleving te zijn.  

Reageren
Reageren op deze vacature kan tot en met 29 mei 2023 via de website van GOA Publiek