Trainee Directie Maatschappelijke Ontwikkeling 405DMO

Omschrijving trainee opdracht:

De eerste opdracht is gericht op het voornemen van de gemeente om in 2017 met een jongerenombudsman 0 – 18 jaar van start te gaan. Eerst voor de duur van een jaar in de vorm van een pilot. Komende maanden wordt hiervoor samen met de gemeentelijke ombudsman een plan uitgewerkt dat eind dit jaar geïmplementeerd moet worden.
We zoeken een trainee die de verantwoordelijk beleidsadviseur en het projectteam bij de planontwikkeling en implementatie kan ondersteunen.

De tweede opdracht is gericht op de implementatie van het veranderplan Directie Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO). Binnen DMO is een reorganisatie gaande: onze hoofdopgave is om meer integraal – over de verschillende beleidsterreinen heen – beleid te maken en tegelijkertijd zorg te dragen voor een goede keten tussen beleid en uitvoering. Daarnaast moeten we meer interactief beleid maken, d.w.z. samen met burgers en belanghebbenden. En tot slot zullen we efficiënter beleid moeten maken om aan de financiële taakstelling te kunnen voldoen. Dit betekent voor veel medewerkers en leidinggevenden een verandering in werkwijze, houding en gedrag.

We zijn inmiddels driekwart jaar bezig met het ‘werkende wijs of organisch’ vorm geven van de verandering die we willen doormaken. Het is helder waar we naar toe willen – er ligt een reorganisatieplan -, maar de vraag hoe we daar komen is onvoldoende beantwoord. Er moet nog een uitvoering- of implementatieplan gemaakt worden waarbij het een belangrijk aandachtspunt is om de medewerkers mee te krijgen.
We zoeken een trainee die de drie teamleiders (die voor een belangrijk deel verantwoordelijk zijn voor de implementatie van de verandering) gaat ondersteunen bij de ontwikkeling en uitvoering van het veranderplan.

Informatie over de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling:

Bij de directie Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) wordt beleid ontwikkeld, geoperationaliseerd en uitgevoerd voor het sociale domein (WMO, veiligheid en zorg, jeugdhulp, werk en inkomen, maatschappelijke participatie, sport, onderwijs en cultuur). We adviseren en faciliteren het bestuur (college van B&W) bij de besluitvorming. Daarnaast zorgen we ervoor (samen met andere afdelingen) dat het beleid dat vastgesteld is verder ontwikkeld wordt zodat het uitgevoerd kan worden (door de eigen gemeentelijke afdelingen en/of externe partijen).

Voor de opdracht jongerenombudsman veranderplan zoeken we een trainee die:

Een trainee die zelfstandig, eigentijds, communicatief, nieuwsgierig is en die snel kan schakelen tussen individuele wensen en collectieve belangen.
Kennis over en / of ervaring met (medewerkers)participatietrajecten, jongerenparticipatie, jeugdzorg en attitudeveranderingen (gedrag en cultuur) zijn een pre. Evenals inzicht in en kennis van implementatie strategieën en juridisch/financieel onderlegd. We denken aan een organisatiekundige, socioloog of een communicatie- / managementwetenschapper.

De tweede opgave kan in samenwerking worden gedaan met de ontwikkelopgave om meer samenhang tussen de gemeentelijke beleidsunits (maatschappelijke ontwikkeling, stadsontwikkeling en concern) aan te brengen, (vacature trainee Team Strategie)

Je herkent jezelf in het volgende trainee profiel:

• Je bent een starter op de arbeidsmarkt
• Je bent recent afgestudeerd HBO/WO (max. 2 jr)
• Je hebt affiniteit met Groningen en de toekomst van de Stad
• Hart voor de publieke zaak
• Politieke- en bestuurlijke sensitiviteit

Daarnaast beschik je, voor een succesvolle uitvoering van de trainee opdracht, over de volgende eigenschappen en voldoe je aan de selectiecriteria:

• Uitstekende communicatieve vaardigheden
• Goed kunnen plannen en organiseren
• Hands-on mentaliteit
• Eigentijds
• Snel kunnen schakelen
• Nieuwsgierig

Wat bieden we jou?

De gemeente Groningen organiseert in samenwerking met GOA Publiek het traineeprogramma. Als trainee ga je 32 uur per week aan de slag bij je opdrachtgever voor de duur van 10 maanden. Deelname aan het traineeprogramma omvat een aantal pijlers waardoor je naast het opdoen van werkervaring ook wordt klaargestoomd om een startersfunctie te kunnen betreden:

• De gemeentelijke organisatie
• Ambtelijk vakmanschap
• Persoonlijke en professionele ontwikkeling
• Arbeidsmarktvaardigheden

Binnen deze pijlers worden diverse workshops, trainingen, intervisies en andere bijeenkomsten georganiseerd (of ga je deze zelf organiseren). Daarnaast biedt het traineeprogramma:

• Persoonlijke aandacht en begeleiding
• Een leermogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien
• De mogelijkheid je uren flexibel in te delen
• Een aangename werksfeer in een dynamische omgeving
• Loopbaanbegeleiding
• Inschaling op CAR UWO 4.0
• Je wordt uitgezonden door GOA Publiek, ABU cao is van toepassing

Solliciteren?

Voordat je gaat solliciteren is het van belang om op de hoogte te zijn van de selectieprocedure:

Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van ontvangst. De kandidaten die worden uitgenodigd voor de vervolgprocedure ontvangen uiterlijk vrijdag 23 september 17.00 uur een persoonlijk bericht per mail.
Op woensdag 5 oktober van 09.00 uur tot 12.30 uur ben je beschikbaar voor een speeddatesessie op de selectiedag in Groningen, Mediacentrale.
We streven ernaar om de sollicitatiegesprekken plaats te laten vinden in week 41/42. De start van het traineeprogramma zal plaats vinden op 7 november 2016.

Stuur je CV en motivatie voor maandag 19 september 09.00uur naar info@goapubliek.nl onder vermelding van vacaturekenmerk 405DMO.

GOA Publiek verzorgt als detacherende organisatie de werving voor de vacature. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23.
Contactpersoon GOA Publiek: Harald Grasdijk (projectleider)

Acquisitie n.a.v. deze opdracht wordt niet op prijs gesteld