Trainee coördinator Urban Gro Lab 411URB

Informatie over Urban Gro Lab:

Groningen, city of talent! Met twee grote onderwijsinstellingen, de RUG en de Hanzehogeschool is Groningen dé kennisstad van Noord Nederland. Het Urban Gro Lab is de verbindende schakel tussen kennis en praktijk. De stad wordt benut als levend laboratorium. Het Urban Gro Lab is de spil van deze dynamische opgave. We gebruiken Groningen als een proeftuin voor toegepast ruimtelijk onderzoek. Samen met studenten, bewoners en wetenschappers. Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Hoe ontwikkelt de mobiliteit zich, wat betekent internetshoppen voor de binnenstad van Groningen én de regiogemeenten? Wat zijn de kansen voor Smart City Groningen? Hoe kunnen partijen samen werken aan een gezonde en levendige openbare ruimte? Dat zijn de vragen die in het Urban Gro Lab worden onderzocht!

Het Lab bestaat inmiddels bijna drie jaar! Er zijn al mooie resultaten geboekt. Onderzoek naar energietransitie in Groningen, onderzoek naar de gezonde stad en diverse onderzoeken naar grote mobiliteitsvraagstukken, zoals de ontwikkeling van het stationsgebied en hoe Groningen bereikbaar te houden tijdens de grote ombouw van Ring Zuid, maar ook posterpresentaties van afgestudeerd planologen en ook het ontwikkelen van een serious game om de energietransitie te ondersteunen.

Omschrijving trainee opdracht:

We zoeken weer een nieuwe trainee om trends en ontwikkelingen in de stad en de regio te koppelen aan wetenschappelijk onderzoek. We zoeken iemand die weet wat er speelt in stad én wetenschap, die het leggen van verbindingen de normaalste zaak van de wereld vindt en die er op af gaat als er wat interessants gaande is.

Ben jij de trainee die zichzelf neerzet als het boegbeeld van Proeftuin Groningen? Zorg jij dat andere steden niet kunnen wachten om Groningse innovaties te implementeren? Zorg jij ervoor dat ons netwerk sterk blijft en doorgroeit? Solliciteer, overtuig ons van hoe en met wie jij Groningen gaat onderzoeken.

Voor de opdracht coördinator Urban Gro Lab zoeken we een trainee die:

Als coördinator is het je taak om te zoeken naar nieuwe coalities om de dynamiek van de stad te onderzoeken en te leren van de levende stad. Je bent het aanspreekpunt voor allerlei partijen die in Proeftuin Groningen aan de slag willen, maar je gaat ook zelf actief op zoek naar nieuwe partners en je zorgt - onder andere door mee te draaien bij de Gemeente Groningen, unit Stadsontwikkeling - dat je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de stad.

- De stad en haar (ruimtelijke) ontwikkelingen op zijn duimpje kent;
- Iemand die vooruit kijkt en verbindingen en verbanden kan leggen
- Initiatief neemt om mooie ontwikkelingen tussen de kennisinstellingen, de gemeente, ondernemers en bewoners van de stad aan elkaar te knopen;
- Goede beheersing heeft van de Nederlandse en Engelse taal;
- Recent HBO/WO afgestudeerd is.

Daarnaast beschik je, voor een succesvolle uitvoering van de trainee opdracht, over de volgende eigenschappen en voldoe je aan de selectiecriteria:

• Flexibel
• Zelfstandig
• Pro-actief
• Communicatief vaardig
• Vertrouwenwekkend/gunfactor
• Stressbestendig
• Doorzetter
• Commercieel
• Oplossingsgericht
• Netwerker en ‘goed op de relatie’

Wat bieden we jou?

De gemeente Groningen organiseert in samenwerking met GOA Publiek het traineeprogramma. Als trainee ga je 32 uur per week aan de slag bij je opdrachtgever voor de duur van 10 maanden. Deelname aan het traineeprogramma omvat een aantal pijlers waardoor je naast het opdoen van werkervaring ook wordt klaargestoomd om een startersfunctie te kunnen betreden:

• De gemeentelijke organisatie
• Ambtelijk vakmanschap
• Persoonlijke en professionele ontwikkeling
• Arbeidsmarktvaardigheden

Binnen deze pijlers worden diverse workshops, trainingen, intervisies en andere bijeenkomsten georganiseerd (of ga je deze zelf organiseren).

Daarnaast biedt het traineeprogramma:

• Persoonlijke aandacht en begeleiding
• Een leermogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien
• De mogelijkheid je uren flexibel in te delen
• Een aangename werksfeer in een dynamische omgeving
• Loopbaanbegeleiding
• Inschaling op CAR UWO 4.0
• Je wordt uitgezonden door GOA Publiek, ABU cao is van toepassing

Solliciteren?

Voordat je gaat solliciteren is het van belang om op de hoogte te zijn van de selectieprocedure:

Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van ontvangst. De kandidaten die worden uitgenodigd voor de vervolgprocedure ontvangen uiterlijk vrijdag 23 september 17.00 uur een persoonlijk bericht per mail.
Op woensdag 5 oktober van 09.00 uur tot 12.30 uur ben je beschikbaar voor een speeddatesessie op de selectiedag in Groningen, Mediacentrale.
We streven ernaar om de sollicitatiegesprekken plaats te laten vinden in week 41/42. De start van het traineeprogramma zal plaats vinden op 7 november 2016.

Stuur je CV en motivatie voor maandag 19 september 09.00uur naar info@goapubliek.nl onder vermelding van vacaturekenmerk 411URB.

GOA Publiek verzorgt als detacherende organisatie de werving voor de vacature. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23.
Contactpersoon GOA Publiek: Harald Grasdijk (projectleider)

Acquisitie n.a.v. deze opdracht wordt niet op prijs gesteld