Trainee ConcernControl - Gemeente Emmen

De functie Trainee ConcernControl heeft binnen de gemeente Emmen een ondersteunende rol om de rechtmatigheid en doelmatigheid in voldoende mate in de organisatie in te bedden. Dat betekent dat wij op zoek zijn naar iemand die het leuk vindt om in deze rol een spin in het web te zijn. Het werkveld van deze medewerker omvat de gehele gemeentelijke organisatie. Word jij hier blij van? Dan is deze baan echt iets voor jou!

De gemeente Emmen is voor het team ConcernControl & Auditing (CCA) op zoek naar een

Trainee Concerncontrol (32-36 uur per week)

Wat ga je doen?

1.         Je draagt zorg voor voorbereiding van en/of ondersteuning bij auditwerkzaamheden en de accountantscontrole, Denk hierbij aan: Opvragen, bewaken, beoordelen en plaatsen van dossierstukken;

2.         Je ondersteunt en draagt bij aan projecten op o.a. het gebied van  Horizontaal Toezicht & Tax Control Framework (HT/TCF), invoeren rechtmatigheidsverantwoording en risicomanagement;

3.         In gezamenlijk overleg met functionarissen binnen CCA een planning opstellen en n.a.v. planningsoverleggen bijstellen en delen met de teamleden binnen een periodiek planningsoverleg;

4.         Overige voorkomende werkzaamheden, zoals deze horen bij de (ontwikkeling van de) functie.

In het kader van ontwikkelperspectief:

5.         Het uitvoeren van  audit- en control taken.

6.         Het signaleren van en adviseren over verbeteringen in de bedrijfsprocessen en interne controle.

7.         Het opstellen van (controle)rapportages en verbetervoorstellen.

Kenmerkend aan jou

Service- en resultaatgericht werken vinden wij belangrijk. Daarnaast gaat het maken van heldere afspraken over opdrachten en verzoeken je makkelijk af. Je voelt de politiek-bestuurlijke verhoudingen binnen de organisatie goed aan. Je bent een teamplayer en van jezelf een netwerker. Daarnaast vinden wij voor deze functie de volgende competenties belangrijk:

  • analytisch vermogen
  • visie, inlevingsvermogen
  • communicatief
  • initiatief

Wat vragen wij

Minimaal een relevante Hbo-opleiding (Accounting, Bedrijfskunde) en ervaring in de genoemde taakvelden. Aan kandidaten die (nog) niet voldoen aan deze basis, maar wel aantoonbare potentie en ambitie hebben bieden wij de kans om hier in te ontwikkelen.

Wat bieden we jou

Wij bieden je een afwisselend en uitdagend traineeship van een jaar voor 32 tot 36 uur in de week met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Naast het werken bij de gemeente Emmen volg je vanuit GOA Publiek een programma ter ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling. In het programma worden onder drie pijlers diverse workshops, trainingen, intervisies en andere bijeenkomsten georganiseerd. Bij GOA Publiek zetten we in op persoonlijke begeleiding en aandacht, hierbij maak je onderdeel uit van een traineegroep.
Ook zijn er talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren vanuit de gemeente zelf.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij de gemeente Emmen voor de duur van het traineeship, met uitzicht op aansluitend een vast dienstverband.

Deze functie is een ideale startersfunctie en wij bieden jou de mogelijkheid te ontwikkelen naar een mediorrol. We vragen misschien veel, maar je krijgt er ook veel voor terug: een dynamische functie met professionele collega’s. Als trainee hanteren wij voor deze rol functieschaal 8, hierbij hoort een salaris van minimaal € 2.581,- en maximaal € 3732,- bij een 36-urige werkweek (indicatief is deze functie ingedeeld in functieschaal 9, definitieve waardering volgt nog). Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (bruto) over je salaris, die je naar eigen voorkeur kan besteden. De aanstelling is voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling .

Wie zijn wij?

Het team Concern control en Auditing adviseert vanuit een onafhankelijke positie de organisatie en het college om te komen tot een verbetering van de beheersing van de organisatie. Daarnaast leveren wij een bijdrage aan het vernieuwen van de organisatie. Hierbij kijken wij naar doeltreffendheid, doelmatigheid en rechtmatigheid. Onze primaire taak is het adviseren bij kaderstelling en richtlijnen en het toetsen van de feitelijke uitvoering aan kaders, afgesproken procedures en werkprocessen.

Waarom werken bij de gemeente Emmen?

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.  

Meer informatie en solliciteren?

GOA Publiek verzorgt de werving en eerste selectie van deze vacature. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze opdracht, dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23. Solliciteren kan tot en met 14 augustus. De gesprekken vinden plaats in week 33 en 34. We streven naar een startdatum van 1 september 2022.

Wanneer je enthousiast bent geworden van de vacature vragen we je om ons zo snel mogelijk omver te blazen met jouw motivatie. Reageren kan uitsluitend via de website van GOA Publiek (www.goapubliek.nl/vacatures).

P.s.: Ben je benieuwd hoe het is om trainee bij de gemeente Emmen en GOA Publiek te zijn? Lees hieronder over de ervaring van een voormalig trainee:

‘Hoi, Ik ben Germa en ben inmiddels alweer 4 jaar geleden ook aan een traineeship begonnen bij de gemeente Emmen. Destijds had ik een beeld gevormd van hoe een traineeship eruit zou kunnen zien: op een leuke en ongedwongen manier in het werken bij een gemeente groeien en tegelijkertijd kunnen ontdekken waar je eigen interesse en talenten zitten. En dat is ook echt zo gebleken. Ik vond het heel prettig dat je als trainee onervaren en onwetend mag zijn. Op die manier kun je, naast je eigen opdracht, rondneuzen bij andere teams en functies in het gemeentehuis om te ontdekken wat het allemaal inhoud. En bij de gemeente Emmen werken veel fijne collega’s die graag even kennismaken en vertellen over wat hun werk inhoud. De sfeer is heel open en iedereen is benaderbaar, zelfs het CMT en de wethouders. Tijdens het traineeship mochten we ook een hele dag meelopen met een van de wethouders of de burgemeester. Erg interessant om te zien wat zij te doen hebben op een dag, en hoe uiteenlopend de verschillende onderwerpen zijn waar zij zich mee bezig houden. Daarnaast hadden we gedurende het traineeship verschillende workshops, waaronder projectmatig werken, netwerken, sollicitatietraining en over lokale democratie. Allemaal stuk voor stuk leuk én nuttig. Het helpt bij inzicht in de gemeentelijke organisatie, maar ook bij hoe je je werk en opdracht het slimste kan aanpakken. Ik vond het vooral handig dat ik wat ik had geleerd tijdens de workshop, direct de week er na in mijn eigen werk kon uitproberen. En als ik toch tegen een probleem aan liep waar ik niet uitkwam, dan kon ik daarmee naar mijn persoonlijke begeleider van mijn opdracht, de coach van GOA Publiek of mijn mede-trainees. Dit zorgde er voor dat ik er niet alleen voor stond, maar altijd advies en tips kon vragen over hoe ik iets aan moest pakken. Verder hadden wij een training waarbij we meer inzicht kregen in onze eigen persoonlijkheid, zowel je talenten, als je valkuilen. Ik heb dit goed kunnen toepassen in mijn zoektocht naar een functie die bij mij past voor na het traineeship. Zo werd ik op het spoor gezet van beleidsmedewerker, en toevallig kwam ook op die afdeling een functie vrij. Zodoende ben ik nu al 3 jaar met veel plezier werkzaam als beleidsmedewerker wonen bij het team beleid leefomgeving. Een hele afwisselende en uitdagende functie, waarover ik je van alles kan vertellen als bij Emmen begint als trainee.’