MBO trainee Burgerzaken - Gemeente Westerkwartier

Je bent net (of bijna) klaar met je MBO opleiding en op zoek naar een werkplek waar naast het opdoen van werkervaring er ook volop ruimte is voor je persoonlijke ontwikkeling. Je gaat aan de slag bij het team Inwonerszaken van de gemeente Westerkwartier. Daarnaast volg je een programma bij GOA Publiek om extra aandacht te besteden aan je persoonlijke ontwikkeling en netwerken. Klinkt dit jou goed in de oren? Lees dan snel de vacature!  Nog enthousiaster geworden? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren en wie weet is deze kans voor jou!

Wat wordt jouw rol?

Als MBO trainee ga je worden ingezet op taken van de functie medewerker Inwonerszaken. Ter illustratie: een goed ingewerkte allround medewerker beheerst alle werkzaamheden die uitgevoerd worden in de front en back office. Het gaat hierbij om: reisdocumenten, rijbewijzen, uittreksels BRP, VOG, verhuizingen, emigratie, briefadres, actualiseren/corrigeren BRP, geboorte, overlijden, echtscheiding, erkenning, controle werkzaamheden, eerste inschrijving, hervestiging, adresonderzoek, naturalisatie

Je  start met werkzaamheden in de front-office/aan de balie door inwoners van dienst te zijn die komen voor aanvragen van reisdocumenten en rijbewijzen: vanaf 8 uur ’s ochtends staan de eerste afspraken ingepland. Je geeft uitleg over de procedure en checkt of alle informatie correct wordt aangeleverd door de inwoner. De werkzaamheden kunnen geleidelijk worden uitgebreid naar andere aanvragen (uittreksel BRP, VOG, verhuizingen) waardoor er ook vaker vervolgwerkzaamheden ontstaan die je later verwerkt in de back office.

We werken op 2 locaties (Leek en Zuidhorn) en op beide locaties worden tijdens de openingstijden collega’s ingepland voor de afspraken en overige werkzaamheden. Je werkt nooit alleen, er zijn altijd andere collega’s aanwezig.

Via e-learning kun je kennis opdoen op een aantal onderwerpen binnen inwonerszaken.

Hetzelfde geldt voor een (verplichte) e-learning over informatieveiligheid en privacy.

Daarnaast kan er eventueel dan tijdens de periode van 1,5 jaar ook gekeken worden naar andere werkzaamheden in de organisatie die passend zijn. Dit kan bijvoorbeeld bij begraafplaatsadministratie of administratieve werkzaamheden binnen andere teams in de organisatie. Dit zal in overleg onderzocht en bepaald worden.

Voor welke organisatie ga je werken?

Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. Een eigen verhaal en eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers.

Als lokale overheid zijn wij voor veel zaken van onze inwoners relevant: denk bijv. aan paspoorten, speeltuinen, bibliotheekwerk, riolering, woningbouw, groenbeheer. Het team Inwonerszaken bestaat uit circa 20 mensen. We zijn verantwoordelijk voor:

1. Alles wat valt onder burgerzaken inclusief het organiseren van verkiezingen

2. De administratie van onze 27 gemeentelijke begraafplaatsen.

Wat bieden we jou?

Als trainee werk je 36 uur per week bij de gemeente Westerkwartier voor de duur van anderhalf jaar. Je ontvangt een contract bij GOA Publiek en wordt gedetacheerd naar de gemeente Westerkwartier. Je salaris wordt ingeschaald op schaal 6.0 van de CAO Gemeenten, na een jaar ga je naar schaal 6.1. Ook ontvang je een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Reiskosten worden vergoed, je krijgt 0,21 cent per gereden kilometer, het openbaar vervoer wordt 100% vergoed. De standplaats is het gemeentehuis in Zuidhorn en in Leek, er is in principe geen mogelijkheid tot thuiswerken.

In het programma vanuit GOA Publiek worden onder drie pijlers diverse workshops, trainingen, intervisies en andere bijeenkomsten georganiseerd door GOA Publiek (of je gaat deze zelf organiseren). Vanuit GOA Publiek zetten we in op persoonlijke begeleiding en aandacht, hierbij maak je onderdeel uit van een traineegroep bestaande uit trainees die bij diverse organisaties werkzaam zijn. Het programma biedt je een uitstekende leermogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Tijdens het opdoen van werkervaring ga je kennis maken met de gemeentelijke organisatie en het ambtelijk vakmanschap.

Wat vragen we van jou?

Je werkt en denkt op MBO + niveau en hebt recent een MBO opleiding (bijna) afgerond op administratief gebied. Verder is het belangrijk dat je je kunt vinden in de volgende competenties:

  • Je werkt nauwkeurig
  • Je hebt een dienstverlenende instelling waarmee je de inwoners goed van dienst kunt zijn
  • Je bent representatief voor de gemeente
  • Je bent vriendelijk en geeft de inwoners een welkom gevoel

Meer informatie en solliciteren

GOA Publiek verzorgt de werving en eerste selectie van deze vacature. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze opdracht, dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23.

Wanneer je enthousiast bent geworden van de vacature vragen we je om ons zo snel mogelijk omver te blazen met jouw motivatie. Reageren kan uitsluitend via de website van GOA Publiek (www.goapubliek.nl/vacatures). Je kunt solliciteren tot en met 7 juni en de gesprekken staan gepland op 21 juni. 

Contactpersoon:
Josephine Boer (carrièrecoach)