Trainee ICT Coördinator

Traineeopdracht ICT-Coördinator gemeente Borger-Odoorn

Vind jij het leuk om de veranderende ICT wereld van de Overheid te leren kennen en te groeien in de functie van ICT-Coördinator? Dan is deze traineeopdracht écht iets voor jou. 

De gemeente Borger-Odoorn is op zoek naar een Trainee ICT-Coördinator die de gemeentelijke ICT en Informatisering leert kennen en in staat is om in samenwerking met onze partners op een slimme manier onze ICT- en Applicatielandschap verder te moderniseren. 

Wist je trouwens dat het gemeentehuis van Exloo vanuit Groningen en Emmen uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken is en dat Borger-Odoorn ook na Corona minimaal de helft van de tijd digitaal blijft werken?

OVER DE ORGANISATIE

Waar kom je te werken?

Het Team Informatievoorziening is verantwoordelijk voor alles dat de organisatie nodig heeft om goed, betrouwbaar en op een moderne manier digitaal te kunnen werken. Dat geldt voor de dagelijkse werkzaamheden, maar ook voor het vernieuwen van het digitaal samenwerken en het moderniseren van onze ICT- en Applicatiearchitectuur.

Bij een relatief kleine gemeente als Borger-Odoorn betekent dit dat je vaak betrokken bent bij een groot deel van het proces voor nieuwe ontwikkelingen. In deze opdracht wordt specifiek van jou   gevraagd dat jij uitzoekt welke nieuwe ontwikkelingen er op de gemeente afkomen en hoe we daar op een slimme manier mee om kunnen gaan.

Het team bestaat uit ongeveer 16 personen. Een deel daarvan ondersteunt de organisatie dagelijks bij het beheer van gegevens- en digitale documentstromen. Een ander deel doet het beheer en doorontwikkeling van de ICT- en Applicatiearchitectuur.

Wat doet een ICT-Coördinator?

Borger-Odoorn heeft haar ICT-infrastructuur deels aan de gemeente Emmen uitbesteedt en deels werkt het met leveranciers die diensten in de vorm van SaaS-applicaties leveren. Als ICT-Coördinator heb je overzicht van alle systemen en diensten die geleverd worden, weet je precies wat de samenhang is en documenteer je dat in de systemen die we daarvoor hebben.

Je maakt met zowel de gemeente Emmen als met de leveranciers afspraken over de diensten en prestaties die ze moeten leveren, bewaakt of ze dat ook doen en spreekt ze aan als dat niet gebeurt. 

Je bent betrokken bij nieuwe ontwikkelingen zoals het werken met Microsoft 365, het transformeren van onze architectuur naar Common-Ground, het verbeteren van de digitale dienstverlening en het realiseren van ketensamenwerking met andere overheden.

Bij al deze ontwikkelingen onderzoek je als ICT-Coördinator welke gevolgen een verandering heeft of geef je aan welke randvoorwaarden ingevuld moeten worden om iets succesvol te implementeren. Bij de implementatie ben je als “spin-in-het-web” diegene die mensen bij elkaar brengt en zorgt dat iedereen weet wat er te doen staat en op tijd zijn of haar bijdrage levert.

OMSCHRIJVING TRAINEE OPDRACHT

Waar ga je mee aan de slag

Om de huidige ICT- en Applicatiearchitectuur te leren kennen ga je deze met het programma BlueDolphin (www.valueblue.nl) in kaart te brengen. Dat doe je niet alleen maar samen met collega’s van de gemeenten Coevorden en Emmen.

Vervolgens ga je ons adviseren over de manier waarop we samen met Coevorden en Emmen het ICT-beheer professioneler kunnen organiseren en inrichten. Uiteraard nemen we dat advies serieus en is het de bedoeling het ook toe te gaan passen.

Tot slot mag je op zoek naar de ICT- en Architectuurveranderingen waar we de komende jaren mee aan de slag gaan. Deze veranderingen ga je samen met de Informatie-adviseurs en collega’s van Coevorden en Emmen duiden en een plan maken hoe we daar op een slimme manier mee om gaan.

FUNCTIEPROFIEL

Wat vragen we van je?

Uiteraard moet je bekend zijn in de wereld van ICT, maar we zoeken zeker geen specialist. Vanuit een brede interesse ben je een goede gesprekspartner en als je iets niet weet zoek je het op of zoek je iemand die je daarin verder kan helpen. Binnen de traineeopdracht is er veel tijd en ruimte om de specifieke aspecten van ICT binnen de Overheid te leren kennen.

Kunnen en willen samenwerken is een absolute voorwaarde. We werken veel samen met andere gemeenten, leveranciers. Maar ook voor een succesvolle implementatie van nieuwe ICT oplossingen is samenwerking met collega’s een voorwaarde.

WAT BIEDEN WE JOU?

Wat kun je van ons verwachten?

Als trainee werk je 36 uur per week bij de gemeente Borger-Odoorn voor de duur van 12 maanden (binnen de 36 uur heb je een dagdeel voor het traineeprogramma). In het programma worden onder vier thema’s diverse workshops, trainingen, intervisies en andere bijeenkomsten georganiseerd dor GOA Publiek (of je gaat deze zelf organiseren). Vanuit GOA Publiek zetten we sterk in op persoonlijke begeleiding en aandacht, hierbij maak je onderdeel uit van een traineegroep. Het programma biedt je een uitstekende leermogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Naast het opdoen van werkervaring ga je kennis maken met de gemeentelijke organisatie en het ambtelijk vakmanschap. Verder:

  • Een 36-uurscontract bij de gemeente Borger-Odoorn. Startdatum is 1 november.
  • Salaris volgens CAO Gemeenten schaal 6.0, omdat je je in het eerste halfjaar ontwikkeld ga je na zes maanden naar schaal 8.0.
  • Per maand bouw je 17,05% IKB op over je brutosalaris. Dit bedrag kun je uitruilen of laten uitbetalen, maandelijks of aan het einde van je contract

MEER INFORMATIE

Je hebt tot en met 19 september de gelegenheid om je sollicitatie in te sturen op de website van GOA Publiek (www.goapubliek.nl/vacatures).

Ben je geïnteresseerd maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

GOA Publiek verzorgt de werving en eerste selectie van deze vacature. Contact opnemen over de procedure kan telefonisch op 050 700 13 23 of per mail op info@goapubliek.nl. Contactpersonen zijn Nienke Scheeringa (Leerlingbegeleider/coach) en Mariska Wierenga (Leerlingbegeleider).

Johan Niemeyer (Strategisch I-adviseur) kun je contacten omtrent vragen die over de inhoud van de vacature gaan, telefonisch te bereiken op 06-51601518  en per mail op j.niemeyer@borger-odoorn.nl. Bel hem bij voorkeur, in de eerste week van september fietst Johan in de Pyreneeën. Hij belt je in ieder geval terug als je inspreekt op zijn voicemail.