HBO deeltijd (SOD 2) - Digitale informatie - Gemeente Westerkwartier

Gemeente Westerkwartier, HBO deeltijd - digitale informatie/archief

Je bent net (of bijna) klaar met je MBO opleiding SOD 1 en op zoek naar een werkplek waar naast het opdoen van werkervaring er ook volop ruimte is voor je persoonlijke ontwikkeling. Je gaat aan de slag op het archief van de gemeente Westerkwartier en volg je een programma bij GOA Publiek ter ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om de opleiding SOD 2 te volgen! Klinkt dit jou goed in de oren? We zien je sollicitatie graag tegemoet!

OVER DE ORGANISATIE

Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. Een eigen verhaal en eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

HET TEAM

Wij verzorgen het archief van de gemeente Westerkwartier op de 5 locaties van de gemeente. De werkzaamheden zijn zeer divers, hieronder volgt een greep uit onze werkzaamheden:

 • Het vormen, ordenen en toegankelijk maken van dossiers; het met gebruik maken van de Selectielijst toekennen van vernietigingstermijnen aan dossiers, het openbaar maken van het archief en het vernietigen van dossiers die daarvoor in aanmerking komen. Dit aan de hand van de wettelijke regelgeving (Archiefwet, AVG, WOB etc.)
 • Wij voeren  kwaliteitscontroles uit in het digitale Zaaksysteem en bereiden hierin ook de vernietiging van digitale stukken voor.
 • Archiefverzoeken worden door ons afgehandeld (uit het archief omhoog halen van bijv. bouw-milieuvergunningen en andere opgevraagde dossiers, zowel op verzoek van in- als externe partijen)
 • Wij helpen medewerkers bij vragen over het zaaksysteem/digitale archief.
 • Het  selecteren, registreren in het digitale Zaaksysteem en verdelen van binnengekomen post en e-mails.

Ons team is dus ondersteunend aan de organisatie en dienstverlenend naar inwoners en bedrijven.

Ons team bestaat uit vier medewerkers die het archief (digitaal en op papier) verzorgen en collega’s bij staan met het werken in het Zaaksysteem. Er zijn ook vier applicatiebeheerders die het functioneel beheer van diverse applicaties binnen de organisatie voor hun rekening nemen. In Marum handelen twee medewerkers de post en e-mailberichten af die binnenkomen en registreren deze in het zaaksysteem. Verder bestaat het team uit een Informatie adviseur en twee krachten die de archivering in het Sociaal domein verzorgen. Daarbij hebben wij hulp van twee archiefassistenten die ons bijstaan bij diverse werkzaamheden.

Wij zijn een zelf organiserend en zelfstandig team. Het werken op de vijf locaties is soms een uitdaging, maar wet weten zeker de verbinding met elkaar te vinden wanneer dat nodig is.

OMSCHRIJVING TRAINEE OPDRACHT

Het is de bedoeling dat je gaat meedraaien in het uitvoeren van archiefwerkzaamheden. Wij verwachten dat je hiervoor een basis opleiding hebt gevolgd of gaat volgen.

Het is de bedoeling dat de gemeente Westerkwartier haar archief, of delen hiervan, gaat opslaan in een E-depot. Wij staan nog aan het begin van de ontwikkeling hiervan, dit is een groot project. Hier ga jij j mee bezig houden. Het is een groot project dus er valt veel te leren. Samen wordt gekeken waar je ambities liggen en hoe die aansluiten bij je rol in het project.

Hiernaast kan je ook een rol spelen in het toegankelijk maken van de aanwezige archieven en het functioneel beheer van het digitale Zaaksysteem. Ook kun je meedenken over het implementeren van nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied.

FUNCTIEPROFIEL

 • Een recent afgeronde/bijna afgeronde SOD 1 MBO opleiding
 • Een dienstverlenende instelling en je bent communicatief vaardig
 • Zelfstandig werken is jouw sterke punt
 • Zorgvuldig, doortastend en secuur zijn termen die jou omschrijven
 • Je houdt van routinematig werken
 • Je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer (dit omdat er vijf werklocaties zijn)

WAT BIEDEN WE JOU?

Je werkt 32 uur per week bij de gemeente Westerkwartier voor de duur van anderhalf jaar (binnen de 32 uur zit tijd inbegrepen voor het programma & opleiding SOD 2). Je ontvangt een contract bij GOA Publiek en wordt gedetacheerd naar de gemeente Westerkwartier. Je salaris wordt ingeschaald op schaal 6.0 van de CAO Gemeenten. Ook ontvang je een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Streven is om uiterlijk per 1 februari 2022 te starten.

In het programma vanuit GOA Publiek worden onder vier thema’s diverse workshops, trainingen, intervisies en andere bijeenkomsten georganiseerd (of je gaat deze zelf organiseren). Vanuit GOA Publiek zetten we sterk in op persoonlijke begeleiding en aandacht, hierbij maak je onderdeel uit van een groep. Het programma biedt je een uitstekende leermogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Naast het opdoen van werkervaring ga je kennis maken met de gemeentelijke organisatie en het ambtelijk vakmanschap.

 MEER INFORMATIE

GOA Publiek verzorgt de werving en eerste selectie van deze vacature. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze vacature, dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23.

Wanneer je enthousiast bent geworden vragen we je zo snel mogelijk te reageren, maar uiterlijk 5 december. Bij voldoende kandidaten sluit de vacature mogelijk eerder. Reageren kan uitsluitend via de website van GOA Publiek (www.goapubliek.nl/vacatures).

Contactpersonen GOA Publiek:
Herre Jan van Hilten (leerlingbegeleider) en Mariska Wierenga (leerlingbegeleider)