MBO Trainee Secretariële & Administratieve Ondersteuning - gemeente Westerkwartier

Je bent net (of bijna) klaar met je mbo-opleiding en op zoek naar een werkplek waar naast het opdoen van werkervaring er ook volop ruimte is voor je persoonlijke ontwikkeling. Je gaat aan de slag bij het team Secretariaat en Beleidsondersteuning van de gemeente Westerkwartier en daarnaast volg je een programma bij GOA Publiek ter ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling. Klinkt dit jou goed in de oren? Lees dan snel de vacature!

OVER DE ORGANISATIE

De gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. Een eigen verhaal en eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Je komt te werken in het team Secretariaat en Beleidsondersteuning. Vanuit dit team worden verschillende andere teams ondersteund bij secretariële en administratieve werkzaamheden.     

Het team Secretariaat en Beleidsondersteuning bestaat uit 11 medewerkers. De medewerkers verrichten secretariële werkzaamheden (agendabeheer, notuleren, afspraken maken etc.), administratieve werkzaamheden (sporthalverhuur, aanvragen asbestsanering, ondersteuning omgevingswet etc.) en bieden ondersteuning aan de Ondernemingsraad en beleidsmedewerkers.

OMSCHRIJVING TRAINEE OPDRACHT

Je kunt als trainee secretariële- en administratieve ondersteuning worden ingezet bij teams in de organisatie waar dit nodig/gewenst is. Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit agendabeheer en verslaglegging.

Daarnaast ga je ook werken ter ondersteuning van het team Juridische Zaken. Het team Juridische Zaken bestaat uit 9 medewerkers die zich bezighouden met juridisch advies en procesvertegenwoordiging. Het team ondersteunt met deze werkzaamheden de collega’s uit het fysieke en sociale domein. De werkzaamheden bij dit team bestaan vooral uit administratieve taken. Je taak is om te helpen bij het beoordelen van inkoopdossiers op compleetheid en vervolgens deze dossiers te archiveren in een zaaksysteem (Izaaksuite).

FUNCTIEPROFIEL

We zijn op zoek naar iemand met:

-        Een (bijna) afgeronde mbo-opleiding op secretarieel gebied

-        Kennis van Microsoft Office + vergadertools

-        Competenties: Luisteren, meedenken, overleggen & samenwerken, accuraat, resultaatgericht

-        Uitstekende schriftelijke vaardigheden

-        Een positieve instelling


WAT BIEDEN WE JOU?

Als trainee krijg je een contract voor bij voorkeur 18 uur per week bij de gemeente Westerkwartier tot september 2023. Je ontvangt een contract bij GOA Publiek en wordt gedetacheerd naar de gemeente Westerkwartier. Je salaris wordt ingeschaald op schaal 6.0 van de CAO Gemeenten en hebt recht op een reiskostenvergoeding. Ook ontvang je een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Streven is om zo snel mogelijk te beginnen.

In het programma vanuit GOA Publiek worden onder vier thema’s diverse workshops, trainingen, intervisies en andere bijeenkomsten georganiseerd door GOA Publiek (of je gaat deze zelf organiseren). Vanuit GOA Publiek zetten we sterk in op persoonlijke begeleiding en aandacht, hierbij maak je onderdeel uit van een traineegroep. Het programma biedt je een uitstekende leermogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Naast het opdoen van werkervaring ga je kennis maken met de gemeentelijke organisatie en het ambtelijk vakmanschap.

MEER INFORMATIE

GOA Publiek verzorgt de werving en eerste selectie van deze vacature. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze opdracht, dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23.

Wanneer je enthousiast bent geworden van de vacature vragen we je om ons zo snel mogelijk omver te blazen met jouw motivatie. Reageren kan uitsluitend via de website van GOA Publiek (www.goapubliek.nl/vacatures). De vacature sluit op zondag 10 juli.

Contactpersonen:
Herre Jan van Hilten (carrièrecoach)