GOA publiek

Wij creëren arbeidsmarktkansen voor met name jongeren, zetten in op persoonlijke en professionele ontwikkeling en detacheren talentvolle medewerkers op BBL leerbanen & traineeships in de publieke sector | MBO BBL | HBO/WO trainees | vacature | samenwerking |

Aan de slag in de publieke sector

De Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek is een maatschappelijk initiatief dat in 2010 is opgericht om het Leren-Werken en Ontwikkelen waar mogelijk in Noord-Nederland te faciliteren. Concreet betekent dit wij talentvolle kandidaten op BBL MBO-leerbanen, HBO-deeltijdbanen en HBO/WO-traineeships verlonen en intensief begeleiden. Voor alle leer- en ontwikkelbanen geldt dat het mes hierbij aan twee kanten snijdt: jij krijgt een vliegende start op de arbeidsmarkt en de organisatie komt in contact met een toekomstig talent.

Om dit te bereiken, bieden wij vacatures aan met intensieve begeleiding zodat onze talentvolle medewerkers op zowel MBO-niveau (BBL-opleiding) als HBO-niveau (deeltijd-traject) kunnen Leren en Werken en onze HBO/WO-trainees kunnen Ontwikkelen en Werken in traineeships. Sta jij klaar in de startblokken?

Leren en werken op MBO/HBO niveau door opleiden

Jij wilt leren en werken bij een organisatie in de publieke sector? Je weet welke opleiding je wilt gaan volgen en/of welke functie je wilt uitvoeren en bent minimaal 24uur per week beschikbaar voor werk. Daarnaast wil je 1 dag per week een opleiding volgen en tijd investeren in leren?

Ook in de publieke sector is nog steeds vraag naar ondersteuning. Veelal op administratief en secretarieel gebied, maar je kunt ook denken aan facilitair, autotechnicus, chauffeur of in de groenvoorziening. We bieden diverse leerbanen aan bij publieke organisaties als bijvoorbeeld de gemeenten, provincies, woningbouwcorporaties, onderwijsinstellingen of een UWV.

De leerbanen zijn altijd gecombineerd met een opleiding, de zogenaamde Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Dus je hebt dan niet alleen een baan, maar je krijgt ook de mogelijkheid om je MBO-diploma te behalen. Naast MBO kansen bieden we ook leerbanen op HBO deeltijd niveau aan.

Ontwikkelen en werken op HBO/WO niveau door traineeships

Als trainee ben je een recent afgestudeerde HBO/WO-er en heb je de ambitie om binnen de publieke sector je carrière te starten! In nauwe samenwerking een aantal grote en kleine publieke organisaties bieden we het traineeprogramma aan en zijn er ongeveer 40 trainees die dit in meerdere groepen volgen. Als trainee werk je bijvoorbeeld aan een projectopdracht binnen een van de werkdomeinen van de organisatie.

Als beginnend professional krijg je de kans om te ervaren hoe het is om te werken in de publieke sector en wordt je uitgedaagd om je talenten te laten zien. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen door bijvoorbeeld het volgen van trainingen en terugkerende intervisie bijeenkomsten. Volop kansen om jezelf een vliegende start te geven na het behalen van je diploma!