Teammanager, Traumacentrum

Word jij getriggerd door zorginnovatie? Wil je leidinggeven aan zeer ervaren professionals en ben je in staat om een optimaal werkklimaat te creëren zodat GGZ Drenthe de beste zorg kan leveren? Dan voel jij je in deze mooie uitdaging als Teammanager helemaal thuis.
​​​​​​​
Teammanager Traumacentrum 32-36 uur

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt met 2500 bevlogen medewerkers hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met de patiënten werken zij aan herstel en kwaliteit van leven. De geleverde hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek.
Het Traumacentrum van GGZ Drenthe biedt traumahulpverlening aan mannen en vrouwen die in hun jeugd en/of als volwassene schokkende gebeurtenissen hebben meegemaakt. Iemand is bijvoorbeeld emotioneel, lichamelijk en/of seksueel mishandeld of langdurig verwaarloosd. Anderen hebben oorlogssituaties meegemaakt of werk waarin ze regelmatig heftige dingen meemaken. De gebeurtenissen zijn zo schokkend geweest dat iemand hier blijvend last van heeft. Het Traumacentrum biedt individuele- en groepsbehandelingen aan mannen, vrouwen, veteranen en geüniformeerden, dat wil zeggen (oud) politie-, ambulance- en brandweerpersoneel.

De functie

Als Teammanager geef je leiding aan een multidisciplinair team van verpleegkundigen, agogen, psychiaters, GZ Psychologen, artsen, verpleegkundig specialisten, maatschappelijk werkers en secretariaatsmedewerkers (in totaal 50 – 55 medewerkers). De leiding van de afdeling is duaal ingericht. De behandelinhoudelijke eindverantwoordelijkheid ligt bij de drie behandelcoördinatoren van de afdeling. De organisatieverantwoordelijkheid ligt bij jou.
Jij hebt als Teammanager een belangrijke verbindende functie binnen het team. De basis is een stabiel team met collega’s die door jou in hun kracht gezet worden. En door het creëren van een veilige, professionele en innovatieve omgeving zich kunnen ontwikkelen in hun deskundigheid en kennis. In deze functie:

 • geef je coachend leiding waarbij je duidelijk bent in wat je van je teamleden verwacht;
 • heb je aandacht voor de medewerkers, als team en als individu, en voor de sfeer en een gezond werkklimaat;
 • ben je betrokken en zichtbaar op de afdeling en in het team;
 • signaleer en analyseer je knelpunten en zet je dit om in concrete acties;
 • ben je verantwoordelijk voor het organiseren van de deskundigheidsbevordering van de medewerkers;
 • ben je verantwoordelijk voor het effectief en efficiënt inzetten van je team;
 • bewaak je de zorgprocesplanning, maak je een jaarlijks een begroting, toegewezen budgetten en draag je zorg voor een gezonde bedrijfsvoering;
 • voer je jaargesprekken, begeleid je zieke medewerkers en ben je verantwoordelijk voor de formatie en strategische personeelsplanning;
 • ben je nauw betrokken op het externe netwerken van o.a. de Landelijke Zorg Veteranen en de traumazorg voor de Nationale Politie.

De gewenste kandidaat

Heeft een evenwichtige en doortastende persoonlijkheid met een nuchtere blik. Je kunt verbinden en doorzetten als dat nodig is. Je bent iemand die dynamisch en stressbestendig is, besluiten neemt, actie initieert en onderneemt, vastberaden, optimistisch en doelbewust is. Je hebt affiniteit met patiënten met een acute zorg- en behandelvraag en ervaring met het ontwerpen en uitzetten van zorgprocessen. Ook kun jij:

 • werken in een hoogcomplexe omgeving met vaak tegenstrijdige belangen tussen beroepsgroepen, patiënten en de organisatie;
 • teamprocessen analyseren en ben je bekend met specifieke teamprocessen binnen de zorg;
 • belangen goed analyseren, duiden en daar de juiste besluitvorming aan verbinden.

Het is voor jou vanzelfsprekend dat je werkt aan multidisciplinaire teamontwikkeling en dat je oog hebt voor individuele kwaliteiten van het team- en die kwaliteiten gebruikt om teamdoelen te bereiken. Je hebt een afgeronde hbo-managementopleiding of een hbo-zorgopleiding, aangevuld met een managementopleiding gecombineerd met enkele jaren managementervaring.

Wat biedt GGZ Drenthe

We bieden je een aantrekkelijke en afwisselende functie als Teammanager binnen het Traumacentrum van GGZ Drenthe, waarin je samen met de behandelcoördinator de verbinder bent tussen de afdeling en het netwerk. Daarnaast bieden we jou:

 • salariëring volgens cao GGZ, FWG 60, afhankelijk van opleiding en ervaring (met een max. bruto maandsalaris van € 4883,- op basis van een fulltime werkweek van 36 uur);
 • een vaste aanstelling voor 32-36 uur per week;
 • scholings- en ontwikkelmogelijkheden, een goed pensioen bij pensioenfonds PZFW en een account bij Fisc Free. Met Fisc Free kun je met belastingvoordeel een fiets aanschaffen, een sportabonnement afsluiten of bijvoorbeeld een bol.com bon kopen.
 • duurzaam inzetbaarheid van medewerkers is van groot belang. GGZ Drenthe biedt een tal van mogelijkheden om fysiek fit en mentaal gezond te blijven.

Wil je meer lezen over werken bij GGZ Drenthe? Kijk dan op: https://ggzdrenthe.nl/medewerkers-vertellen.

De procedure

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je voor deze uitdaging gaan? Dan komen we graag met jou in contact! Deze procedure wordt begeleid vanuit ‘Klaar voor Morgen’. Solliciteren kan door je cv en motivatie naar te sturen. Doe dit zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor 5 juli 2022. Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marieke Kamminga (06-15271212).

Solliciteren