HR-adviseur, afdeling Mens & Arbeid

Ben jij een mensgerichte HR-adviseur en werk je graag aan complexe personele vraagstukken? Maak je graag contact met collega’s en word je blij van het begeleiden van transities in een zorgorganisatie? Dan hebben we een prachtige baan voor je in een leuk team.

Dit ga je doen

Geen dag is hetzelfde! Als HR-adviseur ben je sparringpartner van managers en teammanagers voor de organisatieonderdelen Planbare (ambulante) psychiatrie, Langdurige psychiatrie en Acute psychiatrie. (ca. 700 medewerkers en 12 (team)managers). Het werkpakket is divers waarbij je schakelt tussen het ondersteunen van teammanagers op casuïstiekniveau en het leveren van een bijdrage aan transities op organisatieniveau en alles daar tussen in vanuit de missie en visie ‘wij zien mensen’. De strategische rol, de veranderrol en adviseren op basis van HR-data wordt steeds nadrukkelijker gevraagd van de afdeling Mens & Arbeid in de organisatie. We zoeken een collega die samen met het team wil groeien en doorontwikkelen op onder andere deze onderdelen. Naast een bijdrage aan organisatie brede HR-thema’s lever je een bijdrage aan het ontwikkelen van HR beleid binnen het organisatieonderdeel. Als HR-adviseur heb je één of meerdere overstijgende HR-thema’s in beheer (welke dit zijn stemmen we graag met je af en kijken we waar jouw voorkeur en talenten liggen).

Hier herken jij jezelf in

Jij hebt ervaring als HR-adviseur en je bent toe aan een tweede of derde stap in jouw loopbaan. Je wordt onderdeel van een ervaren team waarin er ruimte voor jou is om je verder te ontwikkelen en te ontplooien als adviseur. Het opleidingsniveau is minimaal HBO+ en bij voorkeur in de richting HR of bedrijfskunde. Je bent een stevige sparringpartner voor circuitmanagers, teammanagers en de collega’s in het team. Je bent in staat om complexe vraagstukken te doorgronden, jouw adviezen ondubbelzinnig te verwoorden en medewerkers in hun kracht te zetten. Je luistert en hoort wat er speelt in de organisatie en achterhaalt zo wat er echt toe doet voor medewerkers, je kunt dit vertalen naar adviezen en beleid in woord en geschrift. We vragen een positief kritische houding van je, je spreekt je uit over wat je ziet om verbeteringen te realiseren en je weet rust te bewaren in complexe situaties. Ook kun je HR-data onttrekken uit systemen, bewerken en/of interpreteren om daarmee HR-beleidskeuzes te onderbouwen. Tenslotte breng je een dosis humor en relativeringsvermogen mee.

Over het team

Je komt te werken binnen het team Mens & Arbeid dat bestaat uit 16 collega’s met verschillende disciplines zoals: HR, verzuim, arbo en werving & selectie. Naast jou zijn er nog 3 andere HR-adviseurs gekoppeld aan de overige organisatieonderdelen. De afdeling Mens & Arbeid wordt aangestuurd door de manager Mens & Arbeid. GGZ Drenthe maakt onderdeel uit van Stichting Espria en er worden services betrokken uit de Espria organisatie zoals personeelsbeheer en salarisadministratie, maar ook andere diensten zoals ICT en facilitair.

Het team Mens & Arbeid is een ervaren team en goed op elkaar ingespeeld. Door een veranderende wereld om ons heen zien we ook beweging in de HR-rollen en investeren we in onze eigen ontwikkeling als team en individu. De vacature ontstaat als gevolg van pensionering.

Wij zien jou

Wij bieden je een uitdagende functie als HR-adviseur bij een organisatie die voortdurend in beweging en ontwikkeling is. Daarnaast bieden wij jou:

salariëring volgens cao GGZ, FWG 60 (met een max. bruto maandsalaris van € 4.883,- op basis van een fulltime werkweek van 36 uur);
een aanstelling van 32 tot 36 uur per week, voor de duur van een jaar met uitzicht op vast;
de mogelijkheid om deels thuis en deels op kantoor te werken;
scholings- en ontwikkelmogelijkheden, een goed pensioen bij pensioenfonds PZFW en een account bij Fisc Free. Met Fisc Free kun je met belastingvoordeel een fiets aanschaffen, een sportabonnement afsluiten of bijvoorbeeld een bol.com bon kopen.

Startdatum van de functie is 1 september 2022

Enthousiast?

Mogen we jou verwelkomen als nieuwe collega? Reageer dan vóór 11 juli 2022 via de sollicitatieknop bij deze vacature. Wij ontvangen graag je cv en motivatiebrief. Daarnaast nodigen we je graag uit om een kort filmpje mee te sturen waarin je je voorstelt, dit is niet verplicht.

Voor extra informatie over deze vacature kun je terecht bij Bart Meems, manager Mens & Arbeid, 06-13712457 of Michel Gerdes, HR-adviseur, 06-52412251.

Sollicitatieprocedure

De eerste gespreksronde vindt plaats op 13 en 14 juli 2022. Houd hier alvast rekening mee. Extra informatie over de sollicitatieprocedure van GGZ Drenthe vind je op deze pagina.

De vacature is gelijktijdig in- en extern opengesteld. Dit betekent dat bij gelijke geschiktheid de interne kandidaat voorrang heeft op de externe kandidaat.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Solliciteren