Verpleegkundige Infectieziektebestrijding (IZB) voor Publieke gezondheidszorg Asielzoekers (PGA)

 Ben jij een verpleegkundige die affiniteit heeft met Publieke gezondheidszorg asielzoekers (PGA), ben jij niet bang om voor een groep te spreken en werk je graag zelfstandig? Dan zijn wij, GGD Groningen, per direct op zoek naar jou!

Verpleegkundige IZB voor PGA
24-28 uur per week | GGD Groningen
Per direct – 1 jaar met zicht op een contract voor onbepaalde tijd

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren. Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

Wat ga je doen?

Als Verpleegkundige IZB voor PGA ben je bezig met het voorkomen, opsporen en bestrijden van infectieziekten. Dit doe je met name door voorlichting te geven over de risico’s van infectieziekten of over het voorkomen van besmetting. Je adviseert over hygiënemaatregelen en geeft zo nodig vaccinaties. Bij een melding of (dreigende) epidemie van een infectieziekte doe je onderzoek naar de bron van besmetting en neem je maatregelen om verdere verspreiding van de infectieziekte tegen te gaan. De wettelijke taak m.b.t. de infectieziektebestrijding is maar een deel van het werk. Een groot deel van je functie bestaat uit het onderhouden van een netwerk van ketenpartners, het organiseren en geven van voorlichtingen aan groepen asielzoekers over diverse thema’s die allemaal gerelateerd zijn aan gezondheid. Zoals seksuele gezondheid, leefstijlonderwerpen, gezondheidszorg en opvoeding in Nederland.

Je werkt samen met collega’s maar ook met andere organisaties, zoals (huis)artsen, zorginstellingen en scholen. 

Jij

 • Handelt meldingen, vragen en incidenten op de COA-locaties in de provincie Groningen af.
 • Voert bron- en contactonderzoek uit op de asielzoekerscentra.
 • Coördineert en stemt zorg- en voorlichtingsactiviteiten af met de ketenpartners op de COA-locaties.
 • Geeft zowel individuele als collectieve voorlichting en advies.
 • Bent actief betrokken bij onderzoek, beleid en ontwikkelingen op het gebied van gezondheidsbevordering en de infectieziektebestrijding in de provincie en daarbuiten;

Waar kom je te werken?
Het team Infectieziektebestrijding (IZB) bestaat uit enthousiaste artsen, verpleegkundigen en deskundigen infectiepreventie. Daarnaast is er een vakgroep met gezondheidsbevorderaars uit het hele land en in de provincie Groningen.

Als je kiest voor werken bij GGD Groningen, dan kies je voor Publieke Gezondheid. Je werk is voornamelijk gericht op preventie en het bevorderen van de gezondheid van asielzoekers op de COA-locaties. Als verpleegkundige voor PGA denk je niet alleen vanuit het individu, maar hou je het belang van het collectief in het oog.


Wij vragen

 • Je hebt een opleiding HBO verpleegkunde afgerond en bent BIG-geregistreerd;
 • Je hebt affiniteit met het geven van voorlichting en hebt plezier in het motiveren van mensen richting gezondere keuzes.
 • Je bent in staat zowel individueel, zelfstandig te werken als in een multidisciplinair team binnen en buiten de GGD;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met migranten/ asielzoekers.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, inclusief schriftelijk rapporteren en een klantgerichte instelling;
 • Je bent oplossingsgericht, proactief en flexibel.
 • Je beheerst Nederlands op B2 niveau en het is een pre als je daarnaast Arabisch of Tigrinya spreekt.
 • Beschikking over eigen vervoer.


Competenties

Samenwerken | Je bent in staat om niet alleen samen te werken met de collega’s binnen de afdeling (ieder vanuit zijn eigen professie), maar ook met externe partijen (o.a. samenwerkingspartners).
Stressbestendig | Je bent in staat om prioriteiten te stellen binnen de verschillende werkzaamheden en daarnaar te handelen.
Inventief | Je ziet en signaleert nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied en bent in staat om dit verder invulling te geven.
Flexibele werkhouding | Je kunt schakelen tussen de verschillende werkvelden; daarnaast ben je ook flexibel in je werktijden.

Wij bieden
Een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met zicht op een contract voor onbepaalde tijd. Het betreft een ambulante functie voor minimaal 24 en maximaal 28 uur per week. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring minimaal € 2.865, - en maximaal € 4.208, - bruto per maand (schaal 9 cao SGO) bij een fulltime dienstverband. Boven op het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Tamara Donker (06-25635818).

Reageren
Je kunt reageren tot en met 14 februari 2023 door op deze vacature door te klikken op  “solliciteren”.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opgesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.