Verpleegkundige Infectieziektebestrijding

Ben jij een verpleegkundige Infectieziektebestrijding of ben je bereid de opleiding te volgen? Dan zijn wij, team infectieziektebestrijding GGD Groningen per direct op zoek naar jou!

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren. Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

Wat ga je doen?
Als verpleegkundige infectieziektebestrijding (IZB) ben je bezig met het voorkómen, opsporen en bestrijden van infectieziekten. Dit doe je onder andere door voorlichting te geven over de risico’s van infectieziekten of over het voorkómen van besmetting. Je adviseert over hygiënemaatregelen en geeft zo nodig vaccinaties. Bij een melding of (dreigende) epidemie van een infectieziekte doe je onderzoek naar de bron van besmetting en neem je maatregelen om verdere verspreiding van de infectieziekte tegen te gaan.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je tijdens jouw werkdag op zoek gaat naar de mogelijke bron van een legionella besmetting. Of je onderzoekt wie risico heeft gelopen op een blootstelling aan de meningokokken bacterie. De betrokken personen krijgen vervolgens ook van jou informatie en advies, zodat verdere verspreiding wordt tegengegaan. In basis werk je op kantoor in Groningen, maar je kan ook het veld in om bijvoorbeeld voorlichting te geven of mee te gaan naar een ruiming van een locatie waar vogelgriep is. Je werkt samen met collega’s maar ook met andere organisaties, zoals (huis)artsen, zorginstellingen en scholen. 

Jij

 • Handelt meldingen, vragen en incidenten af;
 • Voert bron- en contactonderzoek uit;
 • Coördineert en stemt zorg af met het reguliere hulpverleningscircuit, zoals huisartsen, specialisten en zorginstellingen;
 • Geeft zowel individuele als collectieve voorlichting en advies;
 • Bent actief betrokken bij beleid en ontwikkelingen op het gebied van de infectieziektebestrijding in de provincie en daarbuiten.

Waar kom je te werken?
Het team Infectieziektebestrijding bestaat uit enthousiaste artsen, verpleegkundigen, doktersassistenten en deskundigen infectiepreventie. In de toekomst bestaat de mogelijkheid dat je je werkzaamheden ook kan uitbreiden voor de afdelingen Tuberculose, Reizigers advisering en Seksuele Gezondheid.

Als je kiest voor werken bij GGD Groningen, dan kies je voor Publieke Gezondheid. Je werk is voornamelijk gericht op preventie en je hebt veel telefonisch contact met een grote diversiteit aan partijen, van instellingen tot patiënt. Als verpleegkundige IZB denk je niet vanuit het individu, maar hou je het belang van het collectief in het oog.


Wij vragen

 • Je hebt een opleiding HBO verpleegkunde afgerond en bent BIG-geregistreerd
 • Je hebt de opleiding verpleegkundige maatschappij en gezondheid afgerond of bent bereid deze te volgen in 2024.
 • Je bent in staat zowel individueel (zelfstandig) te werken als in een multidisciplinair team binnen en buiten de GGD
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in bron- en contactonderzoek en kennis van de bestrijding en preventie van infectieziekten
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, inclusief schriftelijk rapporteren, en een klantgerichte instelling
 • Je bent oplossingsgericht, proactief en flexibel

Competenties

Samenwerken | Je bent in staat om niet alleen samen te werken met de collega’s binnen de afdeling (ieder vanuit zijn eigen professie), maar ook met externe partijen (o.a. samenwerkingspartners).
Stressbestendig | Je bent in staat om prioriteiten te stellen binnen de verschillende werkzaamheden en daarnaar te handelen.
Inventief | Je ziet en signaleert nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied en bent in staat om dit verder invulling te geven.
Flexibele werkhouding | Je kunt schakelen tussen de verschillende werkvelden; daarnaast ben je ook flexibel in je werktijden.

Wij bieden
Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Het betreft een functie voor minimaal 24 en maximaal 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring minimaal € 2.865,-  en maximaal € 3.712,- bruto per (schaal 9 cao SGO) bij een fulltime dienstverband. Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Laura de Koning (06-50 74 99 66) of Jolien Groeneveld (06-52 09 8542), verpleegkundigen infectieziektebestrijding.

Reageren
Je kunt reageren tot en met 19 maart 2023 door op deze vacature door te klikken op “solliciteren”. In week 13 zullen de gesprekken plaatsvinden.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opgesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.